Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Kis türelem,akik 6000-felett jegyezték longra,azok már tartsanak ki.. A végjátákban vagyunk már lassan!.... A Randomnál is a 4580 alatti szint a 3770 Ft! Azért a 6K-ra várni kell még.
Igen, csak chart alapon dolgozom, kizárok minden mást. Főleg a fundát és a híreket. Az eredményességem akkor kezdet el javulni, amikor ezt megtettem. Nem olvasok elemzéseket, várakozásokat, eltekintek tőle. Véleményem szerint minden adat ott van a charton, ami a döntéshez fontos. E mellett fontos fegyver a risk méretezése, a kockázat management és a célárazás. Az elemzés (Elliott) egy keretet ad, megadja hol keressek momentum konfigurációt (setupot) és pontosan megvan, hogy mikor tekintek valamit triggerelt setupnak, amikor lépek. A nagyobb hírek előtt, után 10 percet kivárok, mert kis tf-n lehet olyan mozgás rövid ideig, ami a stop alá szúr, de egyfelől ezt csak a 3-as erősségű híreknél teszem, amikor egyébként is inlikvid a piac (pl. FOMC, Beige könyv, non-farm payroll, kamat döntés).
Ha nem szemléled a magyar piacot,akkor milyen alapon ítéled meg a Richtert?Pusztán chart oldalról? Ne haragudj,de akkor ezt megtehetnéd kávészemekből is... Szerinted mondjuk az Aberdeen vagy a BR szigorúan technikai alapon vett bele? Nyilván van technika,ezt nem vittaom,de egy 7 millió darabos eladásnál,a nyári uborkaszezonban mindezt ezzel alátámasztani picit esetleges...
Minden nap statisztikázom... Nyitás 0,2%, zárás 0,2%, tartás 0,4% éves kamat 6%, +adatszolgáltatás + elemző szoftver. Többségében DT-zek, így nyugodtan alszom. A magyar piacon magasak a bróker díjak, + ott van a rés kockázat. Évekig mondták, hogy nem véletlen, hogy 2010 után a profik leléptek és más piacokon kereskednek, mostanra már látom. Megtartottam a hazai számláimat is, de nem igen kereskedem rajta. Én R-ben és nem százalékban gondolkozom. Korábban néztem a shortolási statisztikát, túl sokat visz el egy brókercég a nyereséges ügyletből, hamar befordíthatja az eredményt negatívba a veszteséges ügyletekkel egyetemben. Nagyobb tf-n éri meg talán kereskedni, de tShort 30 napra ad kölcsön értékpapírt, utána újra fizetsz. Ritkán van olyan alkalom, amikor jó lehetőség adódik, de ezért nem szemlélem a magyar piacot, devizákban pl eu napi 5-8 lehetőség van m3-n. Ár értékarány befektetett munka nem feltétlenül éri meg. (A kh listában nem hoz a kereső shortra, értékpapír+kölcsönzésre semmit)
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.