Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nem akarlak meggyőzni. A hsz célárából való mély lefelé kör ESMYA hír előtt volt, nem véletlen, hogy a profik, nagy tf-ben gondolkodók 7000 környékén nagy erővel adták, én így látom, de a piac azért működik, mert nem látjuk egyformán.
Kedves forumozók!Bár tényleg fontos - sokszor fontosabb- hogy ITT egypáran találgatjátok/juk a jövöt, meg kívánok jegyezni hogy miközben a Richter AZ ( egyik) legnagyobb árfolysmveszteséget szenvedte el a cég erröl sem mondott semmit mostanában( st részvény vásárlás zajlik???),nem keverném IDE de a hangzatos kormányzati sikerpropaganda Mellett AZ innovációban k+f Ben , hozzáadott értékben illetve exportban is jelentös Richter pedig több mint 32% os árf. veszteséget tudhat maga mögött. ....
Az Mtel és a Richter azért egy elég más típusú rv. Előbbinél pl elég behatárolt a piac-szerzés, utóbbinál még benne van bőven, hogy visszamászik Ettől még bőven eltudom képzelni, hogy kiseggelhetetlen lesz ha itt, vagy fentebb valaki beragadt.
Természetesen kereskedjen és gondolkodjon mindenki a saját belátása szerint. Nekem ez jött be, ennek látom értelmét és eredményét. A blogon látható, hogy mennyire működik nálam, velem és mennyire nem. TA esetében is igaz, hogy nem fogod 100%-ban eltalálni a folyamatokat, nem is az a cél, hiszen statisztikai alapokon dolgozol. Tudom az átlag juzer azt mondja, hogy 50-50% valamelyik irány, de egy kereskedési döntésnél nem ez az egy döntés van terítéken, amikor a találati arányról beszélünk. Ott van a stop helye, illetve a zárás helye, jó esetben pedig a zárás messzebb van a belépési ponttól, mint a stop szintje, ha ezt is belevesszük, akkor a mezei statisztika nem 50-50, hanem 20-80 kb.
Párszor írtam róla, még egyszer összefoglalom: Részvények esetében sokszor nem tudjuk, hogy egy adott ciklus hol tart, lehet ennek oka a részvény bevezetésre a tőzsdére, melyet megelőzően nincs adatunk a mozgásra vonatkozóan, vagy más, de ez gyakori. Ilyenkor nagy öröm, ha felfedezünk a charton egy háromszöget (Elliott-i értelemben), mivel az egy adott trendszint utolsó előtti hulláma, a hsz befejezését követően egy utolsó hullám indul el, a háromszögbe való bemenet folytatásaként, majd pedig fordulat következik be, ami minimálisan a teljes (akár a nem látható szint) trendszint korrekcióját jelenti. A richter grafikonján látható háromszög 10 évig tartott, tehát minimálisan hatalmas korrekcióra lehet számítani. A PA egyelőre ezt igazolja, a háromszög befogóját felmérve (mínusz osztalék) teljesült a min elvárás a háromszögből, Elliott-i értelemben, TA értelemben egyaránt. A lefelé mozgás egy impulzus, ami azt jelenti, hogy mély korrekcióra (vagy fordulatra kell számítani - fordulatra nem, korrekcióra számítok ebben az esetben). Amennyiben a korrekció első hulláma trendmozgató alakzat (jelent esetben impulzus), akkor mély korrekcióra kell számítani, a trendmozgató alakzatot (jelent esetben A hullám), követi egy B, ami korrekciós alakzat és nem megy ki A hullám kiindulási pontján túl (itt jó esetben F61-ra fog menni), majd jön egy újabb trendmozgató alakzat (lehet ék is - ending diagonal formájában), amire a legtöbbször igaz hogy A=C. Célárazni B után lehet majd, ha már biztosan látjuk A hullám hosszát, egyelőre nincs arra adatunk, hogy azt mondjuk A hullám befejeződött, az esés eddig cca. 3000 pont. Ha B nem megy fel magasra, megelégszik egy F38-as korrekcióval, akkor a mély árak már nem elképzelhetetlenek (ex has 6000-3000). Nem gondolom, hogy most ezt az elvárást kell feszegetni, hiszen lehet, hogy akár 5 évbe is kerül mire leér oda, főleg egy ék esetében. A hullám vége, B kijelölése után lehet valószínűleg bekövetkező verziókat megfogalmazni. Erős bear a trend, longot csak stoppal lehet nyitni, ezt nem lehet kiülni! lást Mtel elmúlt 20-30 év!
A hír nélküli korrekció 8-10% hangulatban,de most a hangulat sem rossz elméletileg,3.000-es árat pedig mély korrekciónak titulálni elég szürreális szerintem...7.200--> 3.200 az még osztalékkal is felezés. Ez most szerintem nem chartos technika,valami abszurdabb dolog,de ezen nem veszünk össze:) Valószínűleg a Random is ki van tömve Richterrel,ahogy az Erste is ergo nyilván felfele várják,mert ez az érdekük.
Szerintem jól működtethető elemzésre Elliott, csak ebben is el kell mélyülni. Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, meg van a charton az oka/lehetősége a mozgásnak, nem az, hogy valaki befolyásolni akarja, sokan menekültek, vagy stoppolódtak.. Lesz még egy "öntés", de klimax van több tf-n. Napos is a közelében, igaz lehet benne még egy kicsi lefelé (100-150 pont, akár) ma. A támasz nem fogta, én is adtam rá esélyt, de távoli a kép, számolni kellett volna az osztalékokkal. Egyre reálisabb a nagy kép mély korrekcióra 3.000 alá.... https://4.bp.blogspot.com/-fgBaLe634B0/WyjECRwi1jI/AAAAAAAAQGg/YBgNFMNTTpIORI47UcREZDmGBD8V2aXQQCLcBGAs/s1600/RICHTER%2BHAVI%2B06%2B19.jpg
Öntés esetén ez nem nagyon működik,ezt te is tudod.A képzeletbeli támaszokat úgy vitte át,mintha ott sem lenne,picit kuruzslás amit tesz ebben a helyzetben.
OTP-nél Csányi azért sokszor kiállt a részvényesek mellett. (pl. nagy bukták után az emelkedésnél a sáv szélesítése, sajátrészvény vásárlás nagy számban, kommunikáció)Ricsi ezt nem tette meg sosem. (Max vásárolgatott a dolgozónka részvényeket,)
Nagy eséllyel nem jó, amit Elliottilag Egon számoz. (rövidben jó lehet egy pattra, de összességében szerintem hibás), belső szerkezet mást mutat, szvsz.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.