Még egy indok (ha még nem volt elég), hogy vigye az ember a pénzét magyar szolgáltatóktól. Eddig mindig RC volt a kivétel, meg az ígéret, hát ideje felfogni, hogy nincsenek itt (sem) elvek, csak a pénz... Elérték a korlátjaiakat, aha értem. És? Ha eladják, akkor hiába nő, az alapító tulajoknak már nem mindegy?
Senkinek ne legyen kétsége, hogy az indokoltnál gyorsabban fognak nőni a költségek. Persze, nem most azonnal, csak olyan errrrssstés módon...
Ja, a KBC legidegesítőbb "hibája" az volt, hogy nagyobb összegű megbízásoknál nem azonnal került be a könyvbe a megbízásom, hanem csak akár percekkel később. Volt, hogy egy kispapírban 20-30 millióért akartam kikapni egy pakkot, és amire bekerült a megbízás, addigra már százalékokkal mozdult el a piac. A többedik ilyen eset után hívtam fel őket felháborodva, hogy mi ez, kiderült, hogy nagyobb összegű megbízásnál a bróker még ránéz, mielőtt beküldik a BÉT rendszerébe... És ezt a "szolgáltatást" nem lehetett lemondani.
Én is megjártam mindkét szolgáltatót, a sok Erste sz*pás miatt váltottam. Bízom benne, hogy a díjak maradnak, ahogy vannak legalább 2 évig, ha meg addig összedobnak egy normális kerrendszert, akkor még egész jól is elsülhet a dolog...
Enefi már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy eladja a Randomban lévő tulajdonrészét. Mivel azt írták, hogy a tranzakció MNB jóváhagyáshoz kötött, ezért erősen benne volt, hogy az egész Randomot megveszi valaki. Az Erste meg hülye, ha elkezd árakat emelni.
5 év múlva megkerestek, hogy fizessem be az elmaradt számlavez. díjakat... Mondom mi van? Már rég nem vagyok ügyfelük. Kiderült, hogy az ügyintéző elfelejtett megszüntetni egy alszámlát és ennek díjait akarták behajtani. Küldték volna a végrehajtót, MNB-ig kellett mennem hogy visszakozzanak.
Szerintem azt a KBC cseszte el. Én sokáig KBC-s voltam, bár idővel nyitottam Randomnál is számlát, de az évekig alvó állapotban volt, csak pár éve dobbantottam végleg a KBC-től. Azért nem azonnal léptem le, mert ugyan drágább volt a KBC, de a PETI nekem jobban bejött, a Randit nem komáltam. Viszont volt 1-2 olyan hibája, amit hiába jeleztem ezerszer nekik, nem javították, végül meguntam, léptem. Ha az Erste is elcseszi, akkor vessenek magukra.
No ez aggasztó. Pár ízelítő az Erstétől: - eleve van fix számlavezetési díj - alszámlánként fix díj. Tehát ha pl van 5 tbsz-em, akkor 6x pénz (mert ugye az ép számlának is van díja). Azaz a számlavezetési díj lehet évente 20k felett, plusz az állományi díj - osztalékjóváírási díj. Ez a pofátlanság csimborasszója mondjuk. Ez derült égből villámcsapás.
Voltam Erstés néhány hónapig, semmi jót nem tudok mondani róluk. Fel kell készülni a váltásra, amint megjelennek az első kedvezőtlen jelek. Virág Feri, csinálj egy újat, megyek utánad, ahogy sokan mások is ezt tennék valószínűleg.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?