HÍRLEVÉL MAI: Nézni egy gyönyörű arcot, képet, tájat megszokott
dologgá válik. Ha elveszítjük azt a valakit, tárgyat, vagy elköltözünk a
szépséges táj mellől, előbb-utóbb ráébredhetünk, hogy a természetes dolgok
mennyire nem is természetesek. Kevesen tudják csak értékelni mindazt a jót, ami
velünk emberekkel történik és valamiért a rossz dolgok sokkal inkább
megragadnak bennünk, mint a jók. Biztos, hogy ez egy védekező mechanizmus is,
hogy a rossz dolog újra ne fordulhasson elő velünk. Marad tehát a tudomásul
vett jó oldal és a sokat siratott rossz. Az idő pedig múlik és a jó történések
hátán alakul, teljesedik ki szentimentalizmusunk, ami végül még szebbé festi
majd a távoli múlt képeit és felnagyítja a régi sors emberi nehézségeit. Jó
reggelt! Élet. A megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan szerves lét, ami
megjelenít bennünket, majd kezünket a telefonra, esetleg a billentyűzet fölé
emeli, hogy értékpapírokat vegyünk és adjunk, keressünk pénzt, értékeljük
vételi és eladási ajánlatainkból be- és kikerülő értékpapír készleteinket.
Apropó, készletértékelési elvek! Dolgozunk azon, hogy egy mindenkinek
elfogadható szolgáltatás legyen, hamarosan jelentkezünk vele. Aki pedig
szeretne maradandó élményeket szerezni az idősebb/még idősebb korára, az
"hagyja a LOFO-t másra, magát vigye fel a padlásra", helyett: menjen
mindenki a strandra, Balatonra! Nyaralni, nyaralni, nyaralni, egyszer élünk
gyerekek, csak ne éhen... "A rendőr a tengerparton talál egy kannát.
Megdörzsölgeti, mire egy szellem száll ki belőle, s azt mondja: - Teljesítem három
kívánságodat! A rendőr kér egy olyan korsót, amiből soha nem fogy ki a sör. Meg
is kapja. Issza-issza, de csak nem fogy ki. Forgatja, ömlik belőle a sör de
csak nem fogy el. Mire a rendőr: - Hát ez tök jó! Ebből kérek még kettőt!"
Igen, tudom, egyszer velem is előfordult, de másik banknál (ERSTE) aznap nem is látható a zárás, csak másnap, így nekem ez még tökéletes. Emailt dobhattak volna azért...
A kapott válaszban benne van, jelezd feléjük melyik LOFO szerint szeretnéd, hogy történjen nálad a párosítás és ha még utána sem jó, lehet újra írni nekik. A megbízás beadásákor készleteden lévő legalacsonyabb, vagy a nap végén legalacsonyabb. Amúgy szerintem inkább tbsz és saját nyilvántartás. Nincs ilyen gondod, ráadásul a 3.5M is a zsebedben marad
Igen, nekem is volt RC-vel ügyem emiatt, hogy a rendszer nem teszi átláthatóvá a napon belüli tradelést a nap végi átrendezés miatt, mert a készleteket nem tudod követni. Ahogyan a példa is írja, olyan készleteket rendez össze adott esetben amivel napon belül csak később rendelkeztél és mondjuk nem is szándékoztál eladni, hanem csak egy korábban meglévőt.
ezt a kérdésed végképp nem értem idén a tavalyi nyereség után 3 millió 506 ezer forintot fizettem be miért hívnának be vizsgálatra, ha ők állapították meg az adó mértékét és én elfogadtam? mit gondolsz? berendelnek, hogy maga meg LOFO-val adott és így nyert? atyaisten
Kérdés, hogy a nav felé is így adod be az adóbevallást? Mert szerintem furcsán fognak rád nézni, ha behívnak vizsgálatra és közlöd, hogy 254-en adtál el 1k set-be, de közben még azzal a pakkal nem is rendelkeztél, hanem később vetted meg a nap folyamán 237-ért.
Ha emlékeztek, nekem is volt egyszer ilyen gondom. Pár nap múlva visszaállt minden. . A szolgáltatónak egy hátránya van az aznapi párosítással. Fele a broki díj:))
hogy őszinte legyek, ma tét nélkül próbálkoztam, mert volt 250-ről 1K-m set-ben és azt adtam 254-en aztán visszakaptam 237-38-on, és a rendszer ma ----helyesen --- mivel LOFO-s eladás volt ---a 237-es vételt kötötte össze a 254-es eladással és megmaradt a 250-es vételem nap végére száz szónak is egy a vége, szerintem a LOFO arra van, hogy napon belül összekössön eladást a legalacsonyabb napon belüli vétellel
Azt tudja összekavarni az újrarendezésnél, hogy ha napon belül több hullámot kereskedek le és használom mellé a készletértékesítés elveket akkor újrarendezés után más készletek maradnak meg, mint amivel zártam a napot előtte.
LIFO - last in, first out, vagyis az utoljára vásároltat adja el FIFO - first in, first out, vagyis a legkorábban vásároltat adja el HIFO - high in, first out, vagyis a legmagasabb áron vásároltat adja el LIFO - low in, first out, vagyis a legalacsonyabb áron vásároltat adja el
mondom, hogy ma a megszokott rendszer működött LOFO-val eladtam magasabban, visszavettem alacsonyabban és összekötötte a kettőt, ez lett az elszámolás szerintem nagyon helyesen ez a lényege a LOFO-s eladásnak magasabb vétel, alacsonyabb eladás, napon belül összekötve a kettő
azt sem igazán értem, mit tud összekavarni a rendszer, ahogy írod ha van egy vételed, amit magasabban tudsz adni, az a LIFO ha el akarsz adni legmagasabb vételt, az a FIFO ha el akarsz adni legalacsonyabb vételt, az a LOFO de ha napon belül történik a vétel és eladás, akkor a LOFO utasításnak működnie kell
Nekem a válaszleveled azt jelenti amit írtam. Amit most írtál az megint más. Egyik nap újrarendezi, másik nap nem, ilyen teljesen kizárt rendszerszinten az tuti. Esetleg Virág úr a reggeli levélben tisztába tehetné ezt a kérdést egy pár sorban, ha megkérhetnénk. Mert ha változtattak az eddigi rendszeren ami a nap végén újrarendezős volt, akkor most nem rendezi újra, tehát ha teszem azt napon belül még újra tudok venni később olcsóbban valamit akkor nem rendezi át nap végén, ezt írja a válaszlevél.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?