Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
A Citadella jelentése és a mai blogbejegyzés (Welcome to the bullmarket!) alapján érthető a Plotinus alap árfolyammozgása a BREXIT után. Nem tudom belinkelni, de érdemes a BAMOSZon összehasonlítani a Concorde részvényalapok és a PLotinus alap grafikonját június 24-től: nagyobb kilengésekkel (a Plotinus), de együtt mozognak.
Enyhe negatív teljesítményt nyújtott a hónap folyamán a Citadella Alap. Ennek legfőbb oka az európai és amerikai részvénykitettség volt, amelyek értéke nagyot csökkent a brit kilépésre (Brexit). Azonban a véleményem az volt a szavazás előtt is, hogy annak eredménye nem túl fontos a tőkepiac szempontjából, sőt a kilépés lehet, hogy meg sem történik, vagy ha igen, akkor is csak nagyon sokára, emiatt valós gazdasági eredménye hosszú ideig nem lesz.Ezért a nagy részvényárfolyam esés után tovább növeltem a részvények arányát a portfólióban. Mivel az európai részvényeket kifejezetten olcsónak tartom ezért ezeket hosszabb távon szeretném megtartani. Ezen kívül komolyabb kockázati kitettségként még az év elején megvásárolt orosz kötvények, illetve kis mértékben román részvények és magyar állampapírok vannak az alapban.link
Szerintem nincs. Mindig írják, hogy daytrade szinten változhatnak a pozíciók, éspedig jelentős mértékben. A negyedéves jelentésekben összefoglalják, hogy nagyjából milyen pozíciókat hogyan zártak.
Onmagaban a -2% nem nagy problema; barkivel barmikor megeshet.
Az a kerdes, milyen lesz a kovetkezo idoszak? Annak megbecslesehez viszont az kellene, hogy miben es mennyi van a Plotinus penzebol?
Van errol valami eleg megbizhato adat?
A megoldás nem olyan bonyolult. A hozam jó része januárban képződött, viszont az alapba a pénz nagy része csak február elején került, januárban gyakorlatilag nem volt még benne pénz.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)