Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Okos ember mindig örül a kritikának. Nem hiszem, és nem is lenne jó, ha egy fórum (lényegesen) befolyásolná őket. Mivel csak ez a vegytiszta Plotinus fórum, így a helyükben én is néha belenéznék.
Akkor engem nem kedvelnek. :) Főleg, hogy rávilágítottam, hogy a high watermark elv szerinti díjazás lenne korrekt. De elvégre ez az ő cégük, azt csinálnak, amit akarnak.
Tehát egy olyan alap várható kilátásairól folyik a vita, amiben senki nem tudja mi van. És ha tudná, akkor sem tudná megmondani, hogy a benne lévő eszközök merre fognak menni a jövőben.
-A júniusi havi jelentés alapján már nincs meg a Bund short.
-Amatőr Elliot szemmel ránézve mondjuk a 20 éves Daxra, mintha egy 3-4 korrekcióban, a 4-5 harmadik emelkedő hullám előtt lennénk, ami egybevág Viktor részvény longjával. Csak az időzítés itt is utólag lesz egyértelmű.
Abszolut.
Csakhogy most az Alap riziko-profilja megvaltozott, megpedig magasabb riziko iranyba. Egy dolog a long reszvenycsomag, es egeszen masik a short nemet allamkotveny.
Ha Viktor tartja a nemet Bund short poziciot, akkor az hosszu tavon lehet jo.
De van-e hosszu tav? Ez orok dilemmaja a vagyonkezelo Alapok menedzsereinek: mire beerik az idea, addigra levaltjak vagy elmennek a befektetok, ha a "hosszu tav" kivarasa nekik tul hosszu. A valosagban nehezen turik a befektetok a ket negyedevnyi minusz hozamot.
Megeshet, hogy meg 1-2 negyedevig Mario kemenyen tartja az ECB meghirdetett QE politikat, sot a Brexit miatt netan meg tovabb is. Indok van ra epp eleg.
Szembe menni az ECB-vel lehet. De ahhoz "tokeletes" idozites kell. Itt 2 negyedev lejtmenet, meg ha az csak par szazalek, erosen megtepazhatja a mostani bizalom es lelkesedes allapotat.
Kettejuk kozul valamelyik gyengebb kiindulo helyzetben van.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)