Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Magánszemélyként az ÁFÁ-t mindenképpen fizetni kell, nem? Maradna előnyként a részvény mint fedezet, valamint az esetleges olcsóbb THM. Utóbbiról van infó?
Én is gondolkodtam autóbérletben a Plotinus autónál. Fő ok hogy hitelképtelen vagyok, itt meg ugye meglenne a részvényfedezet.
Arra jutottam, hogy ha lenne cégem jó lenne, de magánszemélyként az áfa miatt értelmetlen.
Megkérdeztem a társaságot:
"ha magánszemélyként bérelnék autót, akkor kell-e fizetni - a kalkulátor által megadott - cégautó adót?"
Válasz:
"Tudomásunk szerint nem kell (ha nem számol el utána semmilyen formában költséget társaságban), de áfa levonására sem jogosult."
A kalkulátorból úgy tűnik, hogy a cégautóadót felszámolják, emiatt magánszemélynek szerintem nem éri meg.
Talán nincs olyan sok cég, aki Plotinus részvény tulajdonos lenne, és azzal tenné le a fedezetet.
A beszámolóból azt látom, hogy 60m Ft saját tőke mellett 20-30m Ft hitele van a cégnek. Ebből összesen 10-20 bérbeadott autóra gondolok.
Van már valakinek konkrét tapasztalata a Plotinus Autó lízing szolgáltatásával? Feleségemnek tervezek autót venni és körbejárom a lehetőségeket típus és finanszírozás területén. Kp, hitel, lízing? Hogyan éri meg? Ha kp-re veszem, nem lesz hitelem és kamatköltség, ellenben lehet, hogy Plotinus részvényben tartva/meghagyva többet hoz, mint a hitel/lízing költsége.
Abból a szempontból ellentmondásos az alap eszközeinek napi értékelése, egyáltalán ez az alap létezése, hogy a féléves jelentésben az van, hogy a pénzügyi befektetésekről a reálbefektetésekre, főleg ingatlanra akarnak átállni az egész plotinus tekintetében középtávon
Év eleje óta kb alig több mint fél év alatt kb 8%-ot emelkedett az árfolyam. Hű de sokan örülnének ilyen kamatnak.
Márciustól tényleg nem emelkedik, de nem is elvárható, hogy havonta 1-2%-ot folyamatosan nőjön az árfolyam. Ilyen kamatkörnyezetben ez közel lehetetlen.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)