Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
De, minden évben fizetett osztalékot, az osztalék elsőbbségi részvény tulajdonosoknak. Az osztalékról évente lehet dönteni, ha akarnák tudtak volna fizetni.
Te sem vagy a cégvezetők álma:)
eddig azon sírtál, hogy miért nincs DAX long, elvileg most éppen van, erre most meg az osztalék hiányzik? :)
Lehet hamarosan fizet osztalékot a cég a törzsrészvények után is?? :)))
Igen. Mondjuk a Plotinus csinált 23%-ot éves átlagban, ok oszti nincs.
Nézzük meg az ÁNY-t (nekem is van) link
kérdés, hol volt az osztalékfizetés? látszik a grafikonon? :)
Másik a GSPARK (ebből is tartok, sztem jó papír) kifizetett 2-3% osztalékot és tavaly óta emelkedett vagy szűk 10%-ot.
Jó papper, de nem minden az osztalék, sőt!
Törölt felhasználó2016. 07. 13. 15:46
Előzmény:
törölt hozzászólás
En sohasem ertettem miert fontos az osztalek.
Tegyuk fel hogy van 100 darab Plotinus reszvenyem.
Piaci erteke 550eHUF. (5500/reszveny mert kerek szammal konnyeb szamolni)
Ha kifizet 10% osztalekot, akkor leesik az arfolyam 5500-rol 4950-re, szoval lesz 55eHUF-om,(minusz ado) meg 495eHUF erteku reszvenyem.
Ha nem fizet osztalekot, akkor eladhatom a pakkom 10%-at, es lesz 55eHUF-om,(minusz ado) meg 495eHUF erteku reszvenyem. (90 db x 5500 HUF)
Gyakorlatilag ugyanott vagyok.
Vagy nem?
Volt régen egy hosszabb fn interjú vele (3-4 éve), akkor azt mondta, hogy a saját pénzével már csak a Citadellában és a Plotinusban kereskedik, nem tudom, hogy ez áll-e még.
Citadella 2-ről nem tudok semmit.
A bef alap egyébként annyiból szerencsésebb, mint a részvény, hogyha a letétkezelő rendben van és az alapkezelő jól dolgozik, akkor tutira megvan a pénzed és jól is hoz, amiből T+3 nappal akármikor kiszállhatsz!
Nyilván a Plotinus deklaráltan nagyobb kockázatot vállal, így szerintem elvárás hogy kb a dupláját hozza éves átlagos alapon mint az alap. Nálam egyébként ez most 10 és 20% az elvárás, ami nem kevés egyik esetben sem! De a kockázat sem kicsi.
Ha visszanézzük a Plotinust és nem az árfolyamot (mert az egy dolog), hanem a BVPS-t, akkor igen komoly teljesítményt láthatunk. Az utolsó 5,5 év 2010.12.31-2016.06.30 között: BVPS változás 1495 Ft - 4871 Ft. Mennyi is ez?? Sztem több mint 23 %-os éves átlagos hozam.
Citadellánál, meg 3 és 5 éves időtáv is 10% felett. link
Nyilván ezek, mint tudjuk semmit sem jelentenek a jövőre nézve, de aki mondjuk betette egy 20-25 millás lakás árát ezekbe 5 éve, annak hozott nagyságrendileg 300 e Ft-ot havi átlagban, ha most realizál, ami azért nem rossz.
Én se tartanám a helyében. Prémiummal túladhat rajta, ezután bármelyik befektetési döntését meg tudja kötni a saját cégének, és nem kell osztoznia az esetleges nyereség után kifizetendő jutalékon.
Citadella2-ről tudsz esetleg valamit, mi lett vele?
Összegszerű elvárás is van a BUX tagságnál? Mert ez az eladás közel 5,5 M volt, illetve a cégnek is vannak saját részvényei, abból is eladhatna. Most nem számoltam ki, de kb 155 e saját részvény van, ami bőven fedezi a kötvényesek esetleges igényeit, nem?
Ha senki sem adja-veszi, akkor zarasban vagy zaras elott ra szokott dobni egy pakkot a konyvre, csak hogy legyen valami forgalom aznap.
Gondolom a BUX-ban maradas feltetele, hogy ne nagyon legyen olyan nap, amikor nincs egy darab kotes se.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)