https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/10/befektetes-kispapirok-autowallis-masterplast “ A geotermikus energiát hasznosító PannErgy árfolyam-kilátásait az előző héten javította 75 forinttal, 2072 forintra az OTP. A közműszolgáltató részvényei az alacsonyabb átlagos tőkeköltségek miatt kínálhat az eddiginél is magasabb, 40 százalékos hozamlehetőséget a jelenlegi árfolyamszintről. A magyar nagybank ajánlása ennek megfelelően természetesen vétel.”
Tedd amit úgy érzel tenned kell, én ilyenkor már inkább áttérek a sportfogadásra. Leveleket sehová nem írogattam eddig sem és ezután sem fogok. Ha bukok valamin elfogadom, majd máson behozom. Eddig működött. Nem vagyok testközelben - mások sem, de azt érzik -, elfogadom ami a Pannyval történni fog, ha nem tetszik eladom. Sok sikert!
Hát mind földi halandó írok ide, abból kiindulva, hogy ezek az intézmények az emberekért vannak. Aztán 90%ot adok neki, hogy semmit nem válaszolnak. A maradék 10nek megint 90%át, hogy semmilyen érdemeleges választ nem kapok, csak hogy "titok". Aztán ki tudja... Pénzbe nem kerül (ha az 5 perc időmet nem számolom át), veszítenivalóm meg nincs vele.
Jó nagy pénzzel lehetsz benne, ha ilyen komoly helyre írsz ezügyben levelet mint tulajdos. Biztos válaszolnak is majd, vannak ott erre emberek. A kommunikáció rendben van az oligarhák cégeinél is. - Más problémák viszont vannak.
Nincs mit! 5% az első bejelentési limit az MNB és a cég felé. Ha az alapszabályban a cég ennél alacsonyabbat ír elő, pl. már 1-2%-ot is, akkor a cég felé már azt is jelenteni kell, MNB felé szerintem csak az 5%-ot. (Úgy emlékszem, hogy pl. a MOL-nál és OTP-nél 1-2% van, de az szerintem már paranoia kategória).
Tőkepiaci törvény: A szavazati jog mértékének bejelentése és közzététele 61. § (1) A nyilvánosan működő részvénytársaság részvényese vagy a szavazati jog birtokosa (e § alkalmazásában a továbbiakban: részvényes) haladéktalanul, de legkésőbb 2 naptári napon belül tájékoztatja a kibocsátót és a Felügyeletet, ha a közvetlenül és közvetve birtokolt, szavazati jogot biztosító részvényének és szavazati jogának aránya eléri, meghaladja a (3) bekezdésben meghatározott mértéket vagy az alá csökken. [...] ... (2) Az (1) bekezdés szerinti tájékoztatási kötelezettséget a saját részvények esetén a kibocsátónak kell teljesítenie. (3) Az (1) bekezdés szerinti bejelentési mértékek a következők: öt, tíz, tizenöt, húsz, huszonöt, harminc, harmincöt, negyven, negyvenöt, ötven, hetvenöt, nyolcvan, nyolcvanöt, kilencven, kilencvenegy, kilencvenkettő, kilencvenhárom, kilencvennégy, kilencvenöt, kilencvenhat, kilencvenhét, kilencvennyolc és kilencvenkilenc százalék. . https://njt.hu/jogszabaly/2001-120-00-00
Jónak tűnik ez az új finanszírozási forma. DE... Mivel ez egy fix összeg, ami a győri és a miskolci összeget nézve nincs arányban az átadott hőmennyiséggel, így az ilyen cégek is mint a panny, e mellett a finanszírozás mellett nem érdekeltek, hogy minél több energiát beadjanak a távfűtésbe. Panny most miskolcon fúr egy új kutat. Tételezzük fel, hogy ez éves szinten 150eGJ-al megnöveli az átadott hőmennyiséget (nyilván csak találgatás, de szép eredmény lenne). Ez a mostani finanszírozási rendszerben 150e*881Ft= ~130MFt/év plusz bevételt hoz. Ez a karbantartásokat, üzemeltetéseket is számolva a kb. soha meg nem térülő kategória (10+ év), ha az új kút miatt nem emelik a rendelkezésre állási fix díjat.
Ezt nem tudom, User biztos tudja, de nekem van olyan érzésem a kérdéseddel kapcsolatban, hogy egy esetleges aukció során ill. után itt nagy változások történhetnek.
Köszi! Hasolóan látom én is, hogy mi fog történni, ha mégsem kerül elköltésre a saját részvény visszavásárlásra megszavazott pénz. Én sem gondolnám, hogy a Panny vezetése ellopná azt. Viszont korom miatt nekem az idő fontos. A biztosság és a halál összefüggésével kapcsolatban írtál előbbiekben. Talán megérted, hogy egy hetvenéves befektető miért preferálná jobban a biztosan kifizetett osztalékot a bizonytalan, sok tényezőtől függő jövőbeni részvény vissza vásárlással és fejlődéssel szemben.
PANNERGY