Nono. A célár azt jelenti, hogy azon az áron hozza az elvárt hozamot, tehát azon az áron is megéri venni! 1 évre rá már az elvárt hozammal növelt árfolyam lesz a célára, azaz mondjuk 2100-2200 körül.
Többek között ezt is köszönhetjük orbánéknak. A sok ezer milliárd ft-tot kezelő nyugdíjpénztárak pénzét ellopták, a külföldi befektetők ebbe a féldiktatórikus rendszerbe nem szívesen fektetnek be, folyamtosan a tolják különböző kedvezményekkel az állampapírt, stb. Arró nem is beszélve, hogy a fél bétet ellepták a neres tolvajok által felvásárolt cégek. Ezek együttes hatása, hogy a bét 15 éve haldoklik.
Én azt látom, hogy a célárak kommunikálása pont az ellenkező hatást érik el. Bemondanak pl itt is egy 40% magasabb árat úgy, hogy a papír nem képes nagy befektetők pénzét fogadni. Ha most bele akarna rakni mondjuk bárki 200-300M Ft-ot meddig menne el az árfolyam? Hirtelen a 40%ból maradna neki max 10%. Arról nem is beszélve, hogy a céláron hogy tudna kiszállni? :) A kisbüfiknek meg hiába szól ez, mert NINCS PÉNZ. Megette a kibaszott infláció és az állampapír őrület. A célárnak nagy forgalmú, stabil papírnál van értéke. Gloster, Autowallis, Panny, Nyomda szarik a célárakra, mert nincs forgalom.
Kecskemétnek is jó geotermikus adottságai vannak, csak hát valamelyik nagyon de nagyon okos szerint biomassza erőművet kellett oda építeni. Biomassza bárhova jó lenne, de nem, oda kell építeni, ahol más is lehetne.
Azért hozta most a portfólió a hírt, mert tegnap újra megjelent a 2 héttel korábbi elemzés a bét oldalán (a korábbiról lemaradtak). https://www.bet.hu/Kibocsatok/BET-elemzesek/elemzesek/pannergy-elemzesek Ezért is írják, hogy nem változott a célár, holott az előző célárhoz képest kb. 150Ft-al magasabb lett. De a portfóliótól én többet nem várnék, már ennek is örülni kell.
Persze! Csak azért tettem be, mert a Soltút is említve van. Szerintem ha a Pannyval valamiféle terve van a NERnek, azt Rencsár és az MVM tulajdoni részén keresztül fogja kivitelezni.
PANNERGY