Valóban az! Senki, vagy nagyon kevesen számítottak arra, hogy ilyen helyzet fog előállni az energia terén idén. Ha minden "normális" maradt volna, akkor is a részvény emelkedésre számítottunk a Panny vonatkozásában. A körülmények (brutál gáz, olaj, villany) emelkedése kapcsán logikusan várhatnánk el, hogy a Panny jól jön ki ebből a helyzetből, hallatja a hangját és mi részvényesek profitálunk ebből. Jelenleg viszont nagyon langyosnak tűnik az általuk kitermelt víz!
Hogy mi a jó vétel ma vagy holnap az mindíg csak utólag derül ki. Ma én sem gondolnám, hogy egy vidéki városban 6 millió Ft-ért vásárolt garázsra pár év múlva óriási kereslet lesz és nagy haszonnal el lehet majd adni. Bit-koinnak is igaza van abban, hogy a döntéseinkért önmaguk vagyunk felelősek és Vuk is nagyon helyesen gondolja, hogy az inflációt be kell kalkulálni, ha az évek alatti árfolyam emelkedéssel büszkélkedünk. A geotermikus energia hasznosításának reprezentáns képviselője a PE. Ahogyan Hully, és a napokban itt véleményét leíró 78 ezer db PE részvénnyel rendelkező tulaj, úgy én is velük egyetértve gondolom, hogy a cégvezetés nem tesz és nem kommunikál annak érdekében, hogy tevékenységük szélesebb körben (akár külföldön is) ismertebb, a kereskedés likvidebb, az ár magasabb legyen.
Jókor kell venni, ahogy minden mást is. Ha most veszel garázst lehet h nem annyira lesz jó (ki tudja), ha 950 ért vetted 2012 kornyeken a pannyt akkor kb 0. Ha 2013-ban 300 alatt akkor x3. Nézd meg a masterplast hozamát 2013-2018 között. Évekig szinte semmi, tudom mert volt. ;) A trükk az h nem azt kell megmondani, h mi volt jó vétel tavaly meg azelőtt, hanem h mi a jó vétel ma és holnap. A pannergy most jobb vételnek tűnik(!!!) mint 2012-ben.
Majd linkeld be melyik hozzászólásomra gondolsz! Most is az a véleményem, hogy eljött a geotermia idej, de ugyamerre utal Bokorovics nyilatkozata is hogy rengeteg megkeresést kapnak. . A részvény árfolyam szándékos lenntarása butaság. Az állandó rinyálás, hogy mennyi a részvény árfolyam pedig gyerekes. A befektetési dötéseit mindenki maga hozza meg. Állj a tükör elé és cseszd le magad, hogy miért hallgatsz idegenekre. Ha magadra hallgattál volna és vettél volna garázst, akkor megütötted volna a jackpotot. Egyébként egy profi elemző célára 1600 felett van, őt is hívd fel, hogy miért ennyi az árfolyam!
Nagyon jó cég a masterplast szó se róla, van is bőven, de a covid alatt óriási hátszelet kapott a kormánytól. Volt szerintem másfél éven belül legalább 10 milliárd vissza nem térítendő összesen. Előtte is jó cég volt, meg pont ma/covid alatt nagyon kelendő a portrékäjuk. Értem én, hogy a kommunikáció szempontjából hozod példaként, de úgy könnyebb ígérni (és nem vak/kamu ígéretek mennek!), hogy jelentősen meg lett tolva a szekér. Nem irigység ez (meg mondtam van az is), de almát almával lehet hasonlítani. Amit itt sokan vártak, hogy mennyire kiemelkedő év lehet... Bíztak(...tunk) egy támogatóbb környezetben is....a mi termékünk árát full felülről szabják meg. Más lenne pl egy masterplast helyzete is hatósági áras szigetelőanyagoknál. (amitől amúgy komolyan kicsit félek is. A szigetelés is a kiút része az energiaválságból, tömegesen kéne Magyarországon szigetelni, ami piaci áron jelenleg megfizethetetlen lenne)
Vannak akiknek az nem számít, régebben szóba hoztam az inflációt, de csak a 10 év múlva esetleges osztalékkal foglalkoztak és mindent nagyon jónak találtak a befektetett pénzüket illetően. Csak az számít nekik, hogy vannak részvények amik rosszabbul teljesítenek. Ha időrendben a Panny vételeimet mondjuk garázsok vásárlására fordítottam volna, akkor mostanra a befektetett pénzem kb. hétszereztem volna. Tehát én nem vagyok annyira megelégedve azzal, hogy a BUX más részvényihez képest hogyan szerepel.
PANNERGY