A 2020-as mérlegből kiolvashatóak a számok. A debreceni bérlőknek továbbszámlázott villamos áram 2020-ban 840 millió forint körül alakult. A távfűtésben felhasznált villamosáram ezen felül 690 millió forint volt. Ez utóbbira vélhetőleg a távfűtési szezonnal szinkronban mozgó szerződése lehet a cégnek (fedezett). Ez részemről feltételezés, de nekem így logikus, ha már a hatósági ár megállapításánál az egyik legjelentősebb költségelem.
A cikk két pozitív része: - Szegeden nincs akkora nagy baj, mégpedig az épp beinduló a
geothermia miatt - Debrecenben is már nyíltan a kőolaj és földgáz korszak
végéről beszélnek
Újratervezés.
A rezsicsökkentésnek "hála" az elmúlt 7-8 év nem a fejlesztésről szólt. Ideje lenne piaci alapon gondolkodni, a berögzült komcsi módszerek visszaütnek, jó példa erre a "rezsicsökkentés".
Nem gondolom, hogy nem akarnának terjeszkedni. Inkább olyan oldalról szemléld, hogy volt-e eddig olyan projekt, amit a Pannergy elvihetett volna és ezzel szemben más lett a szerencsés. A Pannergy főként vállalati szektornak értékesítene. Ez ugyanis a rentábilis. Be kell várni a kínálkozó lehetőséget. Azalatt is bővíti a már meglévőt.
Közgyűlésen fel lehet dobni, hátha. Két nagyobb tulajdonos is ül az igazgatótanácsban, nekik nagyobb érdekük lenne az áf emelkedése, őket sem értem, hogy miért nem pusholják a terjeszkedést. . Viszont, szerintem, a hosszútávú tervekben nem számoltak a gázár ilyen szintű megugrásával. Ha ez hosszútávon megmarad, akkor egy új projekt hamarabb megtérülhet. Pár hónap és itt a közgyűlés, akkor meg kell kérdezni.
Ahelyett, hogy + - olnák inkább, elmondom mit gondolok. Egyáltalán nem nől jól. Nincsenek új projektek, nem tudunk nyertes pályázatokról, a cég nem igazán van rajta, hogy a manapság kínálkozó trendet és lehetőségeket kihasználja. (Ha mégis, azt miért titkolják?) Sablonos negyedéves jelentéseiken kívül semmiről nem tudnak a befektető tulajdonosaik. Mikor, ha most nem? (Kérdem én tisztelettel.)
Vannak még bérbeadott ingatlanok és ott a bérlő használja az áramot. A bérlőnek számlázzák tovább a 90 %-át. A maradék a szivattyúk fogyasztása. Csak az fog költségként nőni.
ezt fejtsd ki legyszives egy kicsit bövebben, mert en ezt nem ertem. Vannak a hatosagi atveteli arak. Ennyi az energiaeladassal kapcsolatos bevetelünk nem? Többek között, hogy minel nagyobb volumenü vizhozam kell, annal jobban kell pörgetni a szivattyukat, ami meg zabalja az aramot, ezert nekem is a villanyszamla a legnagyobb kerdöjel. Mi ez a tovabbszamlazas tema? Kinek? Meg honnan ez az info, hogy a nagyteljesitmenyü szivattyuk ritka energiatakarekos joszagok lennenek(?!) Hogy mennyi a költseged az energia elöallitasara, az mindenki sajat sara nem? Köszi szepen.
PANNERGY