A termelési jelentésig 1200 körül kéne lennie, ami reális sztem. Ha valakik tudnak valamit és nagy vételi erő jelentkezik a hét első napjaiban, akkor feljebb is mehet. Utána egy egy pozitív elemzés, célár emelés és kilőhet 1450-1500-ig…túl pozitív sztetek?
Az MVM is vásárolhat még. Nem biztos, hogy el akarja adni azt a 8 százalékot. Csak nem tudom, hogy aki akar venni, az mire vár. Most kéne támadniuk év elején.
Csak át kellene futni az Alteo jelentéseit és akkor nem kellene összeesküvés elméleteket gyártani. Ha már az MKB elemzője is megemelte a célárát 2185-re (miután már az 1420 nevetségessé vált), akkor lehet, hogy inkább fundamentális okai lehetnek az emelkedésnek.) . Komolyra fordítva: Míg az Alteonak van egy 50% feletti nagy tulajdonosa (Veres Tibor/Wallis ), addig a Pannergynél nincs ilyen (legnagyobb tulaj 15%-os, Benji kft - Juhász Attila). A Pannergy is megújulóban utazik, ami most a gázár elszállásával, és mellesleg a karbonsemleges célok miatt is, nagyon trendivé vált. A Pannergy már korábban is a NER figyelmébe került, lásd kudarcba fulladt MVM-es bevásárlás (7,96%). Veled ellentétben én a Pannergynél tudom elképzelni, hogy egy felvásárlás zajlik, aminek a kezdetén vagyunk. (De az is lehet, hogy az ESG miatt egy alap vásárolgat.) Az MVM-es pakkot meg tudják szerezni 1000 alatt (baráti ár lesz hamarosan). És, szerintem, nincs még geotermikus cég a Mészáros birodalomban. . Összefoglalva, ha NER felvásárlás, akkor a Pannergynél inkább elképzelhető. (Ha így lesz, akkor idén el fog szállni az ára, lásd anno Rába ~600 Ft => ~2800 Ft)
Komolyra véve, arra gondoltam, hogy mióta én tőzsdézek, a Rába az örök ígéret. Scánia partnerség, meg honvédségi tender + ingatlan biznisz stb, stb. Egyenként is mind tuti, de a részvény ára csak nem akar emelkedni. Mindenki állítja, hogy baromira alul értékelt, mégis félnek tőle, mint ördög a szenteltvíztől.
Nincsen Alteom, de észre kell venni, hogy az utóbbi időben azt a részvényt sokkal jobban nyomják (veszik), mint a Pannyt. Lehet a Fidesz csókosok már tudnak valamit. Mi meg elleszünk majd a futottak még kategóriában.
PANNERGY