Vannak itt a fórumon többen is, akik hőenergia termelésben jártas szakemberek és a Pannyval kapcsolatban nagyon képben vannak. Szinte fillérre pontosan kiszámolták már, hogy mit tartalmaz majd a januári jelentés számszaki része x vagy y változó alakulásának függvényében. Ők profik, de mostanában nem annyira aktívak. Lehet pihennek, szabin vannak.
Nem látom sehol, hogy valaki esetleg nyert volna támogatást a kiírt geotermikus pályázatból. Feltételezem, hogy a Pannergy pályázott. Szerintem ez a hír is robbanni fog januárban.
Abban "csak" leszállított hőmennyiségek vannak/lesznek. Amire itt esetlegesen nagy durranásként számítunk (hogy az Audinak drágábban folyik az értékesítés), az nem derül ki belőle. Az majd csak jövőre az éves jelentésből. (bár ha annyival nagyobb pénzbeli nyerő nézne ki, nem tudom mik az objektív feltételei esetleges pozitív profit warningnak)
Szerintem attól nem kell tartanunk, hogy túl nagy durranás lesz. A vártnak meg fog felelni. Ami azt jelenti, hogy némely elemei a vártnál jobbak, mások a vártnál rosszabbak lesznek. Nem ez fogja az egekbe repíteni a részvény árát. Ügyel a menedzsment arra, nehogy már túlzott nyereség legyen és túl sok adót kelljen fizetniük. Megkozmetikázzák rendesen, érdekeik szerint. Ahol lehet felturbózzák a kiadásokat.
Igen és abból gondolom az 1200-at, hogy az alap, aki azért nem csekély mennyiséget összevásárolt belőle október vége felé, nem akarja ennek a részvénynek a vonatkozásában mínuszban zárni az esztendőt. Ezért ha az év utolsó kereskedési napján is, de felhúzza 1200-ra. (Persze tévedés joga részemről fenntartva.)
PANNERGY