beszeltünk erröl, de hagyjuk a temat, mert ezzel kapcsolatban egyesek szamara ismeretlen, idegen szavak kerülnek felemlegetesre, es akkor jön a kommentmonolog.
Az rendben van, hogy a hőbetáplálást pótolják. A kérdés inkább az, hogy az elektromos és gépészeti berendezések meghibásodását tartalék áramforrással meg lehetett-e volna előzni? Ha hosszabb időre nem is, de egy szabályos leálláshoz kellene tartalék áramforrás áramszünet esetére, ha megoldható.
Ha eltekintünk az optimista és pesszimista véleményektől, akkor sávozás jön. Nem feltétlen gondolom, hogy el lehet tekinteni, de tapasztalati úton a sávozást véleményezem. Szerintem három sáv lehet, lassan kialakul: 1100-1150 optimista, 1000-1050 pesszimista, 1000-1200 játszós. Én optimista vagyok, de szerintem a részvénynek az tenne jót, ha kicsit lehetne benne játszani. Talán növelné a forgalmat, ami nekem örök vesszőparipám.
A gazdaság szenved, tehát a vállalkozásoknak, az iparban
dolgozóknak ki kell fizetni a magas energiaárakat - mondta OV. Heti élményem,
hogy egy vállalati ártárgyaláson 50%-kal emelték az energiaárat jövő évre
kedvezményesen. Tegyük fel, hogy a győri vállalati projektektől 50%-kal többet kap
majd a Panny is. Ha a 2020-as Arrabona-DD árbevételből kiszűrjük a kapcsolt
részt, megkapjuk, hogy 2,7 milliárd Ft volt a győri projekt összes árbevétele.
Ebből kb. 1,8 milliárd Ft volt a lakossági értékesítés. (570ezer GJ fogyasztás
esetén, 3204 Ft/GJ áron) A vállalati forgalom tehát 900 millió Ft. Ennek az
50%-a pedig 450 millió Ft. Tehát az ebitda akár 450 millió Ft-tal is nagyobb
lehet majd 2022-ban. 28 Ft/részvény többlettel.
Korrekt tájékoztatás, nagyjából ezt vártam. Ha másfél hét a javítás időtartama, akkor másfél hét. nyilván a költségek is kiderülnek majd előbb-utóbb. Köszönöm a menedzsmentnek.
Váratlan, szomorú, de nem a világvége. Szerintem nem veszik ezt nagy súllyal azok figyelembe, akik a grotermiába, ill. a Pannyba invesztálni szeretnének.
Tehát a megoldáshoz vezető kulcsszó "konvencionális" hőtermelési forrás (és nem "redundancia", aminek nem tudása miatt tegnap egyesek már a halálomat követelték.) Ugye, hogy tanulok, fejlődök?
Nagyon köszönöm! Cserébe én is segítelek egy jó infóval. Mikor egyetemre jártam az egyik professzor mesélte a következő történetet: Akkoriban a Pick még a tőzsdén forgott. Az apósa vett 1 db. azaz egy darab Pick részvényt. Csupán az volt vele a célja, hogy minden évben résztvehessen a Pick közgyűlésén. (Mint tudott, minden részvényes, mennyiségtől függetlenül jogosult megjelenni.) Az öreg tudta, hogy ott pazar lakoma, habzsi-dőzsi van a Pick termékekből. Minden évben várta és elment, intellektuálisan elbeszélgetett a nagy halakkal és közben degeszre zabálta magát. Szerintem nem volt buta ember és tuti, hogy ő csak nyerhetett az 1db részvény befektetésével.
PANNERGY