Szerinted ha pozitív a hangvétel a fórumon felmegy a részvény ára, ha meg negatív akkor lefelé megy? Mi bajod azzal, hogy én elmondom a véleményem? Nem bántok meg senkit személyében. Leírom a véleményem. Nem ezért van a fórum? Ha bennfentes vagy írd meg a tutit. Ha meg nem, akkor tűrjed el, hogy másnak eltér a véleménye a részvénnyel kapcsolatban a tiédtől.
Azért van rád mindenki kiakadva, mert amikor nem értettél valamit, akkor nem kérdeztél, hanem besértődve neki álltál másokat rendre utasítani. Egy igazán gerinces ember akár bocsánatot is kért volna miután egyértelműen kiderül hogy nincs igaza. Te meg nem is érted, hogy mi a gond. (O.o)
Gondolom van redundancia, ezért csak 1 nap a karbantartás hetek helyett. Egy spéci nagy teljesítményű motorhoz nem találsz alkatrészt a praktikerben. Akarmire nincsenek felkészítve ezek a rendszerek fukushima+cunami, ha megleped őket akkor megpróbálnak biztonságosan leállni. Ilyenkor bemegy, az operátor, a főmérnök, meg még ki tudja ki, törik a fejüket, elemzik a helyzetet: a leállás okát, felmérik, hogy van-e kár, mekkora, stb. Lehet 2 óra múlva visszaállhatna a termelés, de lehet hogy 4, 8, 24 óra. Ezt a bizonytalanságot nem lehet kifelé kommunikálni, ezért halljuk hogy 1 napos az üzemzavar.
Bocs! Én nem kazánfűtő troll, hanem tőzsdei kisbefektető vagyok. Más részvényeim is vannak. Ismernem kellene pl.az informatika teljes palettáját, mert Delta részvényem is van? Vagy a távközlés rejtelmeit mert Matáv részvényem is van? Vagy a fotózás meg az ingatlanbiznisz összefüggéseit, mert Fotexem is van? Nem beszélve a nutexről...
Nem vonom kétségbe, hogy részvényes vagy és nem vitatom el a hozzászólás jogát tőled. A csípőből tüzelő kötekedő stílust viszont nem szeretem, ld. vitádat a redundancia szó használatáról. Jó lenne nem indulatból írogatni, szavakon lovagolni, pláne ha éppen nincs igazad. Vegyél vissza kicsit. Nekem 4750 db. van széles időtartományból. Jó nyerőben vagyok, de nem ebből veszem a következő lakásom...
Ennyi ? Ennél azért értelmesebb válaszra számítottam. Ja és még valami: Magas szintű rendelkezésre állású (High Availability) rendszereknél redundancia modelleket használnak arra, hogy mennyi és milyen típusú tartalék (redundáns) eszköz legyen a rendszerben, hogy üzemzavar vagy üzemszerűen működő eszközök kiesése esetén is a folyamatos és üzemszerű működés biztosítva legyen. Bizonyára a georedundancia fogalma is ismeretlen előtted, ami nem baj, csak akkor maradj csendben, vagy legalább olyan témákban ne oszd az észt, amihez nem értesz. A troll.
Az ipari automatizálásban és az erőmű technológiában a redundancia elég alap dolog. Azt jelenti egy (kritikus) rendszerből több is van hogy üzemzavar ill. tervezett karbantartás esetén átvegye a kieső rész funkcióját. Teljesen jól/érthetően használta a redundancia kifejezést a posztoló.
Ne haragudj, de a közzétételben nyoma sem volt a kár mértékének, így nem tudom mire alapozod az "azert ekkora karokat okozzon..." véleményedet. Ha a távhőszolgáltatás lényegében 48 órán belül helyreáll, mert a PannErgy is helyreáll, akkor én azt jelentéktelen kiesésként tekintem, és nem olyan információnak, ami külön tőzsdei bejelentést igényel - hacsak nem negatív célja van a közzétevőnek. Vsz a hiba kijavításáról illene egy újabb közleményt hivatalosan is megjelentetni, annak részleteivel és adott esetben annak gazdasági kihatásaival/költségeivel együtt. Ha már ennyire szívén viseli a menedzsment a befektetők MINDENRE kiterjedő tájékoztatását!
Mint korábban leírtam 2013. 02. 07. óta vagyok Panny tulajdonos. Akkor 1000 db részvényt vettem 385 Ft/db áron. Azóta eltelt sok év és jelenleg 2440 db részvényem van. Vettem közben 325 Ft -ért is és 938 Ft-ért is. Te mikor, mennyit és mennyiért vettél? Mennyire ismered az elmúlt éveket, a tőzsde és a Panny világát?
PANNERGY