Igazad van, a korrektet én arra értettem, hogy ebben az évben már a kgy határozatnak megfelelően szinte végig vásároltak amig 750 alatt volt az árfolyam és szinte minden nap kiszámíthatóan annyit amennyit előre bejelentettek.
Az srv akkor lenne korrekt, ha a visszavásárolt rv-ek legalább egy része bevonásra is kerülne. Amíg ez nem történik meg, az srv bármikor visszatérhet a piacra, ami egyáltalán nem lenne értékteremtő. Sőt!
Így-így. Ki fog jönni erre majd a csapnivalóan rossz adózás előtti eredmény (nem fogok csodálkozni, hogya akár mínuszos is lesz), sokan beijednek majd. Viszont Módos úr majd visszabillenti valamelyest az árfolyamot szerintem.
Napok óta nézegetem ezt a 100ezres dugót és bennem nagyon rossz emléket ébreszt. Régi pannysok tudják, hogy 2018 január környékén láttuk ugyanezt, amikor először felszaladt 880 környékére az árfolyam majd a korrekció után 800 felett ment pár napig az adok-kapok és aztán fogták és darabra pontosan ugyanígy 100ezer darabbal ledugózták 800-on. Meg is indult szép lassan lefelé és csak most 4 év után ment neki újra a 900-as szintnek. Nem nagy bátorság azt leírni, hogy 100ezer darabos csomagokat vélhetően csak a cég vagy valamelyik nagy tulaj képes mozgatni. Az is látszik hogy nem eladni akar, hanem ledugózni. A kérdés nyilván az hogy mi a cél? Nos ismerve a vezetés által eddig vitt stratégiát nem nagyon látok más üzenetet, mint hogy nem szeretnének magas árfolyamot látni, főleg nem a közgyűlésig, ami vélhetően arra utal, hogy indokolt legyen a cél, hogy továbbra is csak a SRV legyen és amig lehet igyekeznek elkerülni az osztalékfizetést. Amúgy ez önmagában nem baj, tudjuk a SRV előnyeit és most már nagyon korrekt is a SRV program megvalósítása, de azért az árfolyam ilyen mesterséges alakítás nem a legszebb.
Érdekes, a Pannergy vezetése 03.29-re és 04.07-re is lekérte a részvénykönyvet. Utóbbit a közgyűlés miatt, de miért kell nekik a 03.29-i állapot is? A kettő között mindössze 6 kereskedési nap van. Akkora változásra számítanak a könyvben a két dátum között?
Ez az elemzés nem mond túl sokat. Szerintem a kgy vízválasztó lehet: hozhatnak bizalomerősítő döntéseket, több fronton is, de a kgy kimenetele akár azt is sugallhatja majd a befektetőknek, hogy a menedzsment a papírt saját játszóreként tekinti, és marad továbbra is a mocsár, egy esetleges igen lassú emelkedéssel (ami ráadásul még törékeny is).
Ez a teljes elemzés ami a cikkben van a PE-ről: PannErgy A PannErgy elnöke jól tudja hogyan működik a tőzsde, hiszen bő húsz évvel ezelőtt, a legendás nyílt kikiáltásos időszakban kétszer is elnyerte az év határidős piaci üzletkötője díjat. Ez adhat némi biztonságot a piaci résztvevőknek, sok minden más mellett. A papír augusztus óta egy - még az alacsony likviditás ellenére is - szűk csatornában emelkedett. Az év végére a napi, illetve napok közötti valós mozgást mutató indikátor, az ATR is elképesztően alacsony szinte ereszkedett. Mégis, a kitörési rés előtti naptól számítva az árfolyam év végére majdnem 24%-kal került feljebb. Ritkán látni ennyire követő-stop barát részvényt. Az év eleje egy természetes kitörést és volatilitás növekedést hozott magával, amit egy többé-kevésbé szintén normálisnak tekinthető korrekcióban reagált le. A korábbi alacsony ATR szintektől ugyanakkor még messze vagyunk, ezért könnyen előfordulhat, hogy a kitörés a 800 és 830 közötti laza sávból még várat magára, akár 1-2 hónapot is. Akármikor is történik ez meg, itt is valószínűbb, hogy ez felfelé fog lezajlani.
Plusz ha lejjebbről van a pakkja, akkor legrosszabb esetben elrakja a nyerőt és be tudja fektetni amibe akarja. Szóval hacsak nem kifejezetten Panny-hoz rgaszkodik akkor ez nem egy nagy kockázat.
Annó a hírbörzén csináltam ezt mikor gyűjtöttem valami részvényt, berkatam egy max árat és ami alatta volt szép lassan porszívóztam fel. Ha sokat megvettek a dugóból akkor csak többet vásároltam lentről az is a haszonhoz adódott. Mondjuk kevéssé likvid piacon működik vagy ha sokkal több részvényed és pénzed van a többieknél.
PANNERGY