sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Konkrétan, ha plusszos lenne a költségvetés, és éppen nem kellene ez a pénz, akkor is azt mondanám, hogy ne legyen adómentes tőkejövedelem. Ez elv, független a mostani hatalomtól.
.. és a 27%-os áfa, vagy a tranzakciós illeték, kiskeradó, jövedéki adó ... Nem féltem ezt a rablócsapatot. Nem az én kis TBSZ-es megtakarításom nyeresége utáni 15%-os adó hiányzik a tanárok béréből, vagy az egészségügyből. Amíg ez rablóbanda (veszteséges) Vodafone-t vesz, meg repülőteret, meg Bp-Belgrád vasútat bővít, ..., addig nincs lelkiismeret-furdalásom, hogy TBSZ-en van a megtakarításom nagy része és nem kell 15%-ot fizetnem (5 év után).
Azért, hogy Mészáros még több (túlárazott) megrendelést kapjon, vagy még több teljes felesleges stadion épüljön? Nem, ennek a pazarló kormánynak nem szeretnék többet befizetni, mint ami nagyon szükséges. Nálam sokkal jobb helyen van a pénz és ráadásul PE-t (is) veszek rajta. 😉
Egyetértek... Próbáltam anno googleön is keresni - kevesebb sikerrel -, hogy hol a tökben létezik még ilyen a világon, hogy korlátlan pénz adómentesen forgatható tőzsdén és szabadon felhasználható. Most chatgpt-t kérdezve pár államot sorol fel, ahol hasonló létezik, de csak megkötésekkel... Évi beutalható összeg (ilyen 20.000 fontos nagyságrend), illetve a végfelhasználási megkötésekkel (a végén nyugdíjcélra). Hol máshol virágozhatna ez, mint az EU legcsóróbb országában. Egyébként abszolút nem értem, hogy hogy még mindig nem szántódott be, ilyen költségvetési gondok mellett. A magszavazókat nem érintené abszolút, meg még "jól is hangzana" a fizessenek a gazdagok. A kitömött emberkenek meg tényleg már ne egy 15%os adó miatt legyen háborgás.
Aukció feltételeiről tudunk valamit, ehhez kell közgyűlési jóváhagyás
külön? Itt nem láttam róla infót: közgyűlési
határozatok Opusnál ez volt korábban: Közgyűlési felhatalmazás alapján az ár nem térhet el a jövő
szerdai napi záróár 30 %-kal növelt vagy csökkentett értékétől, valamint
nem haladhatja meg a 2022-es év konszolidált beszámolója alapján az egy
részvényre jutó saját tőke értékét, azaz a 489 forintot.
Már épp ideje, sok ingyenélő nem tesz hozzá gazdaságunk növekedéséhez: https://www.portfolio.hu/befektetes/20241108/belenyul-a-tbsz-szabalyaiba-a-kormany-megszuntetnek-egy-sokak-altal-kihasznalt-kiskaput-721853
Jó pont, hogy kell a forgalom! Én is azt gondolom, hogy lesz srv tőzsdei forgalomban. Nekem továbbra is az a kérdés, hogy aukció előtt vagy után. Mert hogy lesz aukció az már nagyon bizonyosnak tűnik.
Szia! Annyi korrekció, hogy az aukció keretében megvett részvény is srv. Gondolom azt akartad írni, hogy nem tőzsdei forgalomban veszik meg. Én egyébként ott venném, mert ráfér a forgalomnövelés. Kis adagokban eddig is vehették volna.
Ha jól emlékszem (ha nem, akkor aki tudja írja le), hogy győrnél volt valami olyan mondás, hogy a 3. kút a biztonságon kívül azért kellett, hogy ne kelljen szivattyúzni, hanem saját kifolyású legyen a 3 kút, így jelentős üzemelterési költség megspórolható vill. energiában.
Az új kút célja az volt, hogy a jelenlegi kettes kútnál jobb paraméterekkel rendelkező legyen a új hármas. A kettes és a hármas együtt nem fog üzemelni. Vagy ez, vagy az. A kettes emlékeim szerint 93 fokos, és X vízhozamú. Ha ezt meghaladja a hármas, abból lehet a növekmény, de nyilván nem 50%. Mondjuk a hozam még biztos nem ismert, de egy vízhőfokot közzé tehettek volna.
Ez jó hír, kár hogy nem vettem bele a 40k-s pakkba :). Viszont ha ez a munka elkészült, várnám a saját részvény vásárlásra vonatkozó bejelentést is, hiszen akkor most már ezt is be lehetne ütemezni.
Köszi. Elhiszem, hogy így volt. Mint írtam, nem elékeztem rá. De ha az elvárásoknak megfelelő a kút, akkor megint nagy taps a pannynak. Kíváncs leszek lesz-e új célár? Mert az elemző mindig bizonytalansági tényezőkre hivatkozik, nem is kicsit, ezzel az új kúttal viszont újabb bizonytalansági tényező lett kihúzva.
PANNERGY - moderalt