Láttam már olyat is,h "fix" részvény könyv mellett 5-10 pontokat változik a certikát árjegyző (emelkedik/csökken), amire azt a logikus magyarázat találtam, hogy a könyv db számai is meghatározóak, egyfajta átlagot képet az árjegyző. vételi könyv: 18000 5db 18030 500db 18040 5000db hiába van 5db a vételi oldalon, a certi árjegyző ignoreálja az 5db-ot, mivel az semmi, hanem az 500db-ot veszi alapul az értékképzésnél: tehát 18030-al számolódik a certi adott oldala. Ha sok kicsi db szám van: 18000 100db 18010 200db 18020 100db akkor a 3 átlaga 18010 körül van, eszerint árazza a certi árjegyző önmagát. így tehát nem vesz meg tőled az árjegyző 5db-ot, hanem 0-t vesz meg, nem éri el éppen az árszintedet.
Kiyosakit hagyjuk már, a legnagyobb kamugép az egész világon. XD 15 éve várja a nagy összeomlást közbe meg szénné keresi magát a bull piacon. Van aki még ezt a csávót komolyan veszi? XD
nem értem, az előbb még elérhető volt a kép lényege annyi lett vona, hogy szembetűnő a párhuzam az akkor is mostani állapot között, ha napin nézed és RSI & SMA indikátorok viszonyát, jelzéseit figyeled
Mert az nem árjegyző, hanem EMBER. az árjegyző felszippantaná a pozit. valószínűleg nem éri el az árszintedet,éppen nem. vagy csak úgy látod,h eléri, de nem éri el.
Srácok, nehogy már ölre menjetek! Olyan sosem lesz, h mind2 oldalnak (short, long) 1x-re legyen igaza. Amikor jobban megy az egyiknek akkor úgyis mindig az ellenérdekelt zrikálni fogja, beszól, ez ilyen, ne szívja senki mellre! Nem ér annyit az egész!
Olyan sok értelmes ember van itt. Valaki adjon már magyarázatot arra, hogy miért lehet az, hogy 5, azaz 5 db certit vesz meg tőlem az árjegyző. Nem értem. Rengetegszer megtörtént már. Bent vagyok eladáson 100-200-500 mindegy is hány darabbal, a lényeg hogy jóval kevesebb, mint a 2500 db jegyzős vétel. Eléri az adott árat, majd 5 db teljesül. Egyszerűen nem értem. Azt értem hogy csak egy fél másodpercre ugrik oda az ár, de ha azalatt 5 db teljesülni tud , akkor 100-200-500 db miért nem tud??? Vagy odaér és akkor az algoritmus elkezdi számolni, na nézzük hány darab is van itt, 1-2-3-4-5, ja már nem is annyi az ár bumm...
Menjetek ki a strandra és hűtsétek le magatokat, nem kell állandóan egymás torkát harapdálni. :) 18e+ jó mindenkinek, longosok örülnek, hogy északnak tartunk, shortosok meg új lehetőséget kapnak. Kevesebb acsarkodás, több szakmai komment!
Számodra viszont itt a nagy lehetőség, hogy bebizonyítsd mennyire hiszel a nagy összeomlásban. Felteszed az összes megtakarított pénzed a TS 69-re és év végére vagy nyugdíjas leszel vagy hajléktalan.
"Ath-ra ment vagy mi ez a népünnepély?" . "Felesleges ilyenkor bármit is írni, +2% és se kép se hang " . Olyan mély elemzésre nincs lehetőség de azért ebből nem tudom te milyen más következtetésre jutsz a saját leírásodból. meg az előző pár napos beszélgetéseink után. . Ha bel lennél te akadva nekem a többi kommentedet is basztatnám. . Értem én hogy az úgy jobb hogy csak te szólogathatsz be de neked ne szóljanak vissza. Most őszintén kicsit normálisabban válaszoltam mintha azt írtam volna vissza az ATH-s kommentedre hogy "hát mindenesetre nem 14500 az biztos".
Hát ez azért lehet, hogy csak egy erőtlen kitörés volt. Erősen kitört a boli szalagból. Vagy visszazuhan (így szokott) , vagy oldalazással meg tud erősödni. Nekem a TL záró volt. Ha 18.300 megvan stabilan, akkor újra long. Addig akár rövid Short is belefér, ha jönnek a jelek. Erőtlen mint Musk raketái. Jöhet egy visszazutty.
Keresem a 22000 és társai kommenteket de sehol se látom. 19200-at is csak 1-szer hosszabb távra. Érdekes a shortos se kép se hang megnevezés nem volt amikor 14500-ak repkedtek meg hogy 16500 talán megfogja. . Kicsit túlgondolod te ezt hogyha picit is lelkes a fórum szerinted már se kép se hang eufóriában van. De lassan aki nem várja még 16000-re az eufóriában van neked. 2% emelkedés után a legtöbb tipp itt 18200 és 18400 közé szór. hát ja plusz 1-1,5% az nagy eufória várás.
OTP részvényesek ide!