MA a 18250 környéke jelenthet megállót, vagy ideiglenes fordulót, , az srv vége nemhogy esést, hanem vételi erőt hozott, talán OTP-hez közeli nagy vásárlók (Csányi érdekeltségek?) kivártak a vételekkel, hogy ne érhesse szó a ház elejét. TS69 tulajok sírni fognak hamarosan.
Valószínűleg valaki a kiszállás mellett döntött, emiatt öntögette, most "realizálódik" a valós irány, egy időre, egy kicsit, vagy nagyon. https://www.investing.com/indices/japan-ni225-chart Nikkei éjszaka tolt egy +3,88%at, a "történelmi esését" más rég hátrahagyta. Ha ránézel a chartra, augusztus 5-ös pánik felett van. Augusztus 2 tetőt is elhagyta (DAX is, hozzátenném), OTP tető augusztus 2-án 18500, hogy ezt miért nem érte el, ha már "mindenki" vissszahozta a bukó nagy részét, akkor az OTP miért nem? Jó gyj, jó passzátszél, -3%. Nem Indexről beszélünk, hanem részvényről, +3% egy részvénynél nem egy elképzelhetetlen mutatvány, nem lennék meglepve, ha 18300 felett zárnánk ma, ha már optimizmus. SRV vége, aminek akár korlátozó hatása is lehetett, megfogni a kilövést. A csillagok talán összeállnak egy kőkemény kilövésre. (bár ismerjük a tőzsdét, amikor mindenki longban van, akkor jön a borítás, talán még nem most, vagy nem is jön)
Hát ezt meg mi lelte? Észbe kapott, h egész héten "mindenki" emelkedett napi 1-2%-okat, csak ő nem és ma akarja behozni az egész hetet? Megy mint a meszes. R18050
Az OTP TL certiken kívül némi készpénz és más semmi nincs, annyira bíztam a 4-5 hónapos oldalazás után a megindulásban, ápr.-június közben vásároltam magam tele (és pont a Ricter TL 38-akat adtam el 1800-on, mert kevésbé bíztam benne, mint az OTP-ben). Nem gondoltam, hogy még 3-4 újabb hónapig nem megy sehova az OTP. Lefelé valami nagyon rossz hír vagy általános rv-piaci sokk nélkül nincs tér, felfelé meg van 20-30%-nyi. A kormányzati intézkedések és az orosz bank esetleges beszántása ad némi lefelé húzó erőt, semmi más. Növekvő lakossági hitelezés javuló, igaz, a vállalati stagnál a gyenge gazdaság miatt. Én azért felfelé várom - de most már nagyon...
Nemcsak kamatcsökkentés jön, hanem a választási kampány hajrája is. A Wall Street már beárazta Trump győzelmét, ehhez képest viszont Kamala vezet a közvéleménykutatások felmérései szerint. Ősszel nagy lesz a bizonytalanság az amerikai tőzsdéken és ez itt is éreztetni fogja a hatását. . Szerintem macibear elképzelése nagyon jó. Két dolog van, ami áthúzhatja az egészet: 1.) Valami újabb globális pánik, ami miatt beesünk jóval 16K alá. 2.) Valami extrém jó hír az OTP szempontjából, ami miatt sokkal hamarabb fordulunk. (Valamelyik interjúban olvastam, hogy legkorábban ősszel várható hír a Luminor bizniszről. Na az mondjuk rendesen bekavarna, ha 17.000 környékén jönne a hír, hogy sikerült a felvásárlás.)
OTP részvényesek ide!