szerintem egyelore semmi jele annak, h beesne, igy en korainak latom a shortot. Stop nelkul meg plane nem tennem. inkabb tartom a longot, s ha leszur, beleveszek.
... én inkább látnám egy nagybüfik által gerjesztett bezúgásnak. Mert a fibók törésével nyilván pánikhangulat és pánikeladások következnek, csak annyit kellett elérni. De nem 2 db kellett ahhoz, hogy ezt elindítsák.
Összehangolt kisbefektetői akció ? :) Nane. :)))
Nem állítom, hogy nem kellettek hozzá. Nyilvánvaló, hogy a kisbüfi is adta, de ekkora esést nem a kisbüfik produkálnak.
Itt öntöttek. A sok remegőkezű kisbüfi csak tette a dolgát, de attól nem estünk volna ilyen mély szintekre.
Ennyi erővel vissza is fordulhatott volna a stoppok kiütése után, épp úgy, ahogy ezt rengetegszer játszották már el az emelkedés folyamán is. Sőt, ha jobban megfigyelted akkor 3750 körül iszonyatosan nagy vevői erő volt jelen a könyvben. 10-20 ezres pakkok jelentek meg vételi oldalon, ahogy emelkedett az árfolyam. Hová tűnt a vételi érdeklődés kb 2 perccel később ? Hisz joggal merülhetett volna fel a kisbüfiben, hogyha megkaphatja 3750-ért akkor 3720-ért mégjobb a bolt.
De nemhogy onnan tűntek el a nagy pakkok. Még 3600 se fogta meg utána. :)
Sajnos én még annál is rosszabb helyzetben vagyok. De teljesen egyetértek.
Kikukkantottunk a csatornából, de nem törtük még le szerintem. Viszont ha törjük, akkor szerintem ennyit a hosszútávú emelkedésről és korrekciózunk.
Ema-k tekintetében én a 4,8,21 beállítást használom. Ott óráson nem szép a helyzet. :(
Kereszteződés is megvolt. Persze innen még visszafordulhat, de ahhoz hangulatváltozásra lenne szükség a világban. :)
(jó is lenne)
Szeretem az összeesküvéselméleteket. Jókat lehet rajtuk agyalni. Mosolyogva. Ugyanakkor, ha a tegnapi napot nézem, pont azt csináltuk, amit az eu-bankszektora. Adták azt, adtak minket is a nagyok, hisz vélhetően ugyanabban a portfolióban vagyunk, mint mondjuk a DB.
"Berezeltek a kisbüfik és gyorsan eladogatták azért esett 3550-ig :)))) Persze. :))"
Nem, de azok is kellettek ehhez az eséshez.. a terv a spkiknél az, hogy egy lagymatag napon megmoccanták az árat valamelyik irányba egy nagy öntéssel vagy vétellel.. ilyenkor stoppokat ütnek ki, amivel az ő általuk digtált irányba mozdul az árfolyam jobban, valamint a kispekik őket követve shortolnak egyből vagy longolnak, ill. a pánikvevők és az eladók is megjelennek... ez ad egy lavinát valamelyik irányba... mikor a lavina levonult, ők szép lassan elkezdik venni vagy eladni.... szvsz
OTP részvényesek ide!