Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 10. 19. 12:52

OTP-forecast  

A topic celja hogy elmeleteket osszunk meg egymast kozott arra vonatkozoan, ami az OTP _trendjet_ leirja. Arra keressuk a valaszt, hogy a kovetkezo ket-harom heten belul milyen iranyba tart az OTP, es foleg _miert_? A "miert?"-nek sok oka lehet, lehet az technikai alapu (chartelemzes) vagy fundamentalis alapu (jo hirek/rossz hirek) nagy vevo, nagy elado megjelenese a piacon, stb.

A lenyeg, hogy ebbe a topicba olyan bejegyzesek keruljenek, amik javaslatokat tesznek, es azokat ala is tamasztjak valamilyen modon az OTP arfolyam valtozasara, kozeljovoben valo alakulasara. Egyszeru megfigyeles, hogy a kozeptavu trendek kb. 30 naposak, a kerdes az hogy eszre lehet-e ezeket venni idoben? Illetve az, hogy miert alakulnak ki (pl. osztalek-rally, varatlan hir)?

Ez a topic kulonbozne a masik kettotol (az "OTP reszvenyesek ide!" illeteve a "Mennyit er az OTP?") topicoktol abban, hogy itt sem a daytrade mufajt nem szeretnenk kivesezni (ugyanis egy adott napon belul "barmi" lehet, a trendfordito napoktol eltekintve csak zajnak szamitanak), sem pedig fundamentalis alapon ertekelni az OTPt (ugyanis a konyv szerinti es a piaci ertek az nagyon elterhet egymastol). Minket az az egy dolog erdekel, hogy az OTP merre tart a kozeljovoben.

Tobbeknek is van nagyon jo elkepzelese arrol, hogy es mikent alakul az arfolyam, de ezt nem terjesztik a nyilvanossag ele, mert

1) tartanak attol, hogy a brokerek lemennek a stopjaikert; illetve hogy

2) a modelluket hasznalva majd masok is sikeresek lesznek; illetve hogy

3) a modelljuk valojaban rossz, es kesobb emiatt "nevettseg" targyava valnak (beultetes, felbeszeles);

4) stb.

1) Ugyan egy-egy illikvid napon, vagy forgalom nelkuli kisreszvenyben elofordulhat (es elo is fordul!) a "mutyi", am az OTP arfolyamat a nagybefektetoi mozgatjak. Nehany szazmillios brokeri, belfoldi, bennfentes kotes a fo trenden aligha valtoztathat (na jo: Csanyi 5200 kornyeken annak idejen bullbol bearbe vagta).

2) Ha egy modellt sokan hasznalnak, akkor annak torzito hatasa van (ha mar mindenki vett a piacon, akkor nincs aki vegyen, es az arfolyam egyetlen iranyba mehet es az pedig lefele). Abban az egyben biztos vagyok, hogy a forumot olvasok meg egyutt is csak kishalak.

3) Egy modell addig jo, amig az arfolyam azt csinalja, amit a modell leir. Ha a modell mar elter az arfolyamtol, akkor az megy a kukaba, es nezni kell helyette masikat. Modellek jonnek, modellek mennek. Lehet tobb parhuzamos modell is: ezek vonatkozhatnak kulonfele idotavra, ezek lehetnek egymasnak ellentmondok (valaki kitorest, mas letorest var). Barmi, ami egy gyufalanggal intelligensebb a teljes sotetsegnel, nos, az johet.

4) stb.

Szoval a terv az, hogy ez valamifele ok-okozati topic volna. Ez egy aktualis topic, mert en magam tudok ket egymasnak homlokegyenest ellentmondo kozeptavu modellrol. Nagyon izgalmas kerdes, hogy melyik fog valora valni? Rally indul a napokban, vagy beszakadas jon?

Akinek van barmilyen elkepzelese, modellje, az jojjon, es ossza meg velunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 12. 22. 17:43
Előzmény: #178  Törölt felhasználó
SZia,
amikor több hónapig vagy évig tartó oldalazás van, egymásba nyúló hullámok sorozata, hármas tagozódású hullámok stb...ott szerintem nem lehet biztosra menni. Én magam is több alternatívát látok az otpben. És ezért én nem is foglalkozom vele! Ha nem látok értékelhető "setup"-ot, nem nyúlok bele. Van ezen kívül ezer más instrumentum, amelyben likvisitás is van, és felismerhető alakzat.
A MOL-ról annyit állít, hogy egy bizonyos szintű negyedik hullámban van nagy valószínűséggel. És ez a negyedik hullám kisebb kiteredésű eddig, mint a szubdivízió negyedik hulláma. Ezért nyitott egy összetettebb és bagyobb korrekciót tanusító 4. hullámra. Erre most a flat néz ki a legesélyesebbnek. A negyedik hullámok az egyik legnehezebben lekereskedhető hullámok, ebben egyet értek vele. Illetve azzal is, hogy lefelé trendben a negyedik hullámban nem a longot kell keresni az esésben, hanem a shortot emelkedésben
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 12. 22. 17:39
úgy látom, az EW-sek elég jól jártak, ha meglépték időben a shortot... feltéve, hogy nem tartják még - ez a korrekció kitarthat év végéig is...
a január általában up, de jövőre akár kivétel is lehetne
Törölt felhasználó 2014. 12. 22. 17:30
Előzmény: #175  Törölt felhasználó
Szia látom ujra vagy.Az előfiz. oldalad tulaja elég bizonytalanul vélekedik otiról vagy csak az igyen ebéd miatt ilyen óvatos.Multkor te is bizakodtál a molnal egy erős és gyors felben csak az orosz válság közbejött
Nicsak 2014. 12. 22. 17:27
Előzmény: #176  Törölt felhasználó
Az biztos, hogy bele lehet zavarodni, fél évvel ezelőtt ezért kezdtem a vasvillát tanulmányozni. Most próbálom a kettőt együtt használni.
Elolvasom amit írtál.Kösz.
Törölt felhasználó 2014. 12. 22. 17:20
Előzmény: #174  Nicsak
Nem bántásként kérdeztem én is most tanulom olvasok is róla csak elliottal az a baj minél többet tudsz róla annál nehezebb,jó pap is holtig tanul.EWP az elliott angol röviditése,ajánlom neked olvasásra magyarul az ÉPITŐELEMEK-t/buxelliott oldal/
Törölt felhasználó 2014. 12. 22. 17:14
Előzmény: #174  Nicsak
EWP= Elliott Wave Principle
Nicsak 2014. 12. 22. 17:04
Előzmény: #172  Törölt felhasználó
Elég kezdő vagyok, elliot hullámait vizsgálgatom és vasvillát is rajzolgatok. Nos úgy láttam, hogy a 3. hullám amiben vagyunk most is, mielőtt nekiindul a saját irányának még megközelíti a 2. hullámot, de nem éri el. 4050-4060 körül egy kis bázispont van. A 2. hullám teteje 4100 fölött volt valamivel és a vasvillám felső szára általam felrajzolt módon 4020 körül van. A kettő közé felmehetne, ha a 3900-on átjut. Innen a 4050 gondolata. Nem sértődök meg,ha azt mondod butaság.
2012, 2013 az utolsó hetes gyertya zöld volt. Mi az az EWP?
KB58 2014. 12. 22. 16:50
Előzmény: #170  pomperj
Hát azt nem bánnám, különösen ha 3700 alá menne.
Törölt felhasználó 2014. 12. 22. 16:33
Előzmény: #168  Nicsak
Áruld már el mi van 4050nél mert szerintem semmi EWP szerint
Törölt felhasználó 2014. 12. 22. 16:29
Meg mondanád mi van 4050nél ,mert szerintem semmi
pomperj
pomperj 2014. 12. 22. 16:23
Előzmény: #169  KB58
Nem szamitanek semerre se intenziv mozgasra. OTP eltolthet heteket a 3600-3850 savban.
KB58 2014. 12. 22. 16:05
2015. január 16-án (3. péntek) jár le, de az Erste-nél meg lehet hosszabbítani (a költségeket napra számolják). Nekem már a 3850 is magas, sajnos már akkor léptem shortba, amikor elkezdett korrigálni (az igazi esést meg kihagytam, pedig nagyon készültem rá, csak ha az árfolyam az ellenkező irányba készül menni, akkor pszichikailag nem tudom tartani és zárom a potenciálisan nagyon jó pozíciókat is).
Nicsak 2014. 12. 22. 15:21
Előzmény: #167  KB58
Mikor jár le? Nekem jan 15-ig lehet tartanom, napon túli long.
elliot alapján nem jut magasra, szerintem max 4050 és újra lefordul. csak férjen bele az idődbe.
KB58 2014. 12. 22. 15:16
Előzmény: #165  Nicsak
Hát nem tudom most melyik a jobb...A napon túli shortnak még költségei is vannak...
Nicsak 2014. 12. 22. 14:49
Előzmény: #165  Nicsak
Hülyeséget írtam, én járnék rosszabbul.
Nicsak 2014. 12. 22. 14:48
Előzmény: #162  KB58
Cseréljünk, mert én meg 4015-ről longban vagyok. Ezt sem fog mostanában 0-n zárni.(vicc)
KB58 2014. 12. 22. 13:58
Előzmény: #163  cscsb
:-)
cscsb 2014. 12. 22. 13:53
Előzmény: #162  KB58
Hívd fel Putyint, vagy kérj meg egy Fidesz szóvivőt hogy nyilatkozzon...:) vagy ha sok zséd van borítás rá a piacra sok OTP részvényt...
KB58 2014. 12. 22. 12:22
Előzmény: #144  Törölt felhasználó
Szia Matsmath!

Továbbra is úgy gondolod, hogy nemsokára az OTP 3600 Ft körül vagy alatta lesz? Van komoly esély egy leszakadást előidéző "szikrára"?
Kezdem úgy érezni, hogy gondom lesz a nem kevés, 3745-ről indított OTP short-tal.

Hogyan lehetne lefelé nyomni az árfolyamot, legalább rövid időre?
Törölt felhasználó 2014. 12. 22. 11:20
Előzmény: #159  Törölt felhasználó
Meg találtam azt az oldalt ahonnan linkeltél,én is erre gondoltam csak még a számozással bajban vagyok de a fő irányt jól láttam.Mollal multkor mellé lőtt rendessen.Kösz a segitő készséged

Topik gazda

Matsmath
Matsmath
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek