Csak eszembe jutott egy kellően gusztustalan sorozatgyilkos. Lehetne akár Pipás Pista is, gondolom őt nem ismerik az USÁ-ban. Bármekkorát hazudhat Orbán, neked akkor is kóser (nem, zsidó sem vagyok, de nem is utálom őket, nem fogok rájuk mindent), megmagyarázod valamivel. Nyilván az se zavar, hogy eszetlen kapkodás és az oroszok , avagy az ellenség kiszolgálása folyik. Nato tagok vagyunk és egyben árulók is, szégyen ma magyarnak lenni.
Én néha leírom a véleményemet, semmi mást nem csinálok. Sosem hittem semmiféle háborús "szabályok"-ban. Egy támadó annyit tesz meg, amennyit megtehet. Az egyedüli fékező erő, ha nincs rá lehetősége, ellenállás vagy anyagi feltételek (pénz, katona), vagy nem késztetik komolyabb erő alkalmazására. Én ebből indulok ki.
Ugye te csak trollkodsz? A háború legelső képein azt lehetett látni, hogy orosz rakéták csapódnak be kijivi panelházakba. És ez azóta is mindennapos. Vagy úgy gondolod, hogy az ukrán hadsereg légvédelmi ütegeket állított fel a hatodikon? Te abból indulsz ki, hogy hogyan kellene viselkednie egy hadseregnek, ha betartaná a szabályokat, és figyelmen kívül hagyod azt, hogy az oroszok állatok, Putyinnal az élen. A legújabb, hogy fenyegetőzik, hogy mit csinál, ha megtámadják atommal Oroszországot, mintha ennek bármiféle realitása lenne. Az orosz hadsereg egy őrült ember kutyafalkája.
szovjet "értékek", ennek tapsikolnak itt egyesek, Bátorságért édemrend civilek gyilkolásáért, szerencsére már a "föld alatt" a civilgyilkos "bátor" ork : "Részletek derültek ki az orosz csapatok egyik legelitebb ukrajnai legénységének felszámolásáról. Megerősítették a Ka-52-es „Alligátor” repülőgépet vezető őrnagy, Alekszej Borovikov, „Szakáll” hívójelű pilóta halálát − írta meg az ukrán Unian hírügynökség. Az Ukrán Fegyveres Erők egyik tisztje és Anatolij Stefan „Stirlitz” blogger szerint Borovikov nemcsak Ukrajnában, hanem Szíriában is arról volt ismert, hogy civileket gyilkolt.A katona háromszor kapott Bátorságért érdemérmet Putyintól."
Én nem értek a joghoz és nem is tudok erről beszélni. Én a háborúról beszélek. Arról, hogy egy háborúban a civil lakosság szenved. Ezért menekülnek el, hiszen ők is jól tudják, hogy szenvedni fognak.
A civil lakosságot általában nem támadják akkor, ha nem a civil lakosság felől lövik őket. Sajnos a megtámadottak viszont ezt alkalmazzák, mert nekik minden joguk megvan, hogy megvédjék magukat. Ezért ilyen esetben konkrét fegyverek által halnak meg civilek.
Szerintem a civilek ellen elkövetett háborús bűncselekmény, amikor ők nem tesznek semmit, nem vesznek rész semmilyen akcióban, csak a mindennapi életüket szeretnék élni és mégis erőszaknak vannak kitéve, megnyomorítják, megkínozzák, megerőszakolják, elhurcolják vagy kivégzik őket...
De ezt csak én gondolom, vagy érzem így. Halvány fingom sincs, hogy a jog miként látja.
a egyik legfontosabb mondat, amit nem értenek meg a gerinctelen, csak magukra gondoló emberek: "Ukrajnát éppen az orosz fenyegetés, majd támadás rántotta össze. Ami most történik, az az ukrán politikai nemzet kialakulása. A 2022. február előtti időszakban a társadalom legalább 30 százaléka nemzetiségi volt. Ezt most Oroszország saját maga szünteti meg. A korábban nem tapasztalt össztársadalmi ellenállás – a folyamatos infrastruktúra-visszaépítéstől a civil összefogásig – tartja életben Ukrajnát, annyira, hogy a politikai vezetés és a közvélemény többsége már csak a teljes győzelmet tartja elfogadhatónak."
fel kell pörgetni az ork-kitakarítást: "Boris Johnson sürgette a nyugati országokat, hogy sürgősen vizsgálják meg, mit tehetnek még Ukrajna támogatására annak reményében, hogy már jövőre véget érjen a háború − írta meg a The Guardian. "
Én azt hiszem ez felesleges vita, mert szerinted akkor a civil lakosság is támadható, mert a munkájukkal segítik a katonákat. Egyáltalán szerinted létezik valami ami már nem háborús, hanem bűncselekmény ebben az esetben?
Ugyanoda. Kárpáalja Ukrajnához tartozik, tehát a támadó szempontjából semmi különbség nincs más Ukrán területekkel összehasonlítva. Ha szétverik, akkor az Ukrán államnak kell importálnia oda is energiát, a másik oldalról nézve pedig semmi féle energiát sem tudnak onnan átcsoportosítani a megemelkedett "hadiipar" számára.
ne haragudj, de lehetetlen küldetésre nem vállalkozom. A hszeidből korábban lejött, mire vagy képes, az én hibám, hogy az imént elolvastam még egyet tőled. Nem fog többet előfordulni, megígérem.
"Ha a polgári
infrastruktúrát támadják, az sem szép dolog, de ezt az ukránok kezdték
el a krími kercsi híd felrobbantásával." . Ha időben lépünk visszafelé, akkor hogy is került a Krím orosz tulajdonba? És ha jól tudom, pont katonai jelentősége van. A Krímmel kapcsolatban, amit én elítélek az a víz elzárása volt.
Mi a véleményem polgári célpontok támadásáról? Ha a polgári
infrastruktúrát támadják, az sem szép dolog, de ezt az ukránok kezdték
el a krími kercsi híd felrobbantásával. 2015-ben vagyunk: "Az Európai
Biztonsági és Egyműködési Szervezet megfigyelői, akik akik nem sokkal a
robbanás után jártak a helyszínen, azt jelezték, hogy a robbanást nagy
valószínűséggel egy 122 mm-es
tüzérségi gránát okozta, amit észak-nyugati irányból lőttek ki – más
szóval a ukrán kormányerők
irányából" https://www.amnesty.hu/horror-ukrajnaban-a-valogatas-nelkuli-verontas-civil-aldozatai/ És 2022-ben: "Az
Amnesty International ma közölte, hogy az ukrán erők kárt okoznak a
civileknek azzal, hogy katonai bázisokat létesítettek és fegyverrendszereket
működtettek lakott lakóterületeken, köztük iskolákban és kórházakban,
miközben visszaverték a februárban kezdődött orosz inváziót." https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/
Mi a véleményem polgári célpontok támadásáról? Ha a polgári infrastruktúrát támadják, az sem szép dolog, de ezt az ukránok kezdték el a krími kercsi híd felrobbantásával. 2015-ben vagyunk:"Az Európai Biztonsági és Egyműködési Szervezet megfigyelői, akik akik nem sokkal a robbanás után jártak a helyszínen, azt jelezték, hogy a robbanást nagy valószínűséggel egy 122 mm-es
tüzérségi gránát okozta, amit észak-nyugati irányból lőttek ki – más szóval a ukrán kormányerők irányából"https://www.amnesty.hu/horror-ukrajnaban-a-valogatas-nelkuli-verontas-civil-aldozatai/ És 2022-ben: "Az
Amnesty International ma közölte, hogy az ukrán erők kárt okoznak a
civileknek azzal, hogy katonai bázisokat létesítettek és fegyverrendszereket
működtettek lakott lakóterületeken, köztük iskolákban és kórházakban,
miközben visszaverték a februárban kezdődött orosz inváziót." https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/
"Azt is baromi nehéz megmagyarázni, hogy miért lövöldöznek a civil
területekről. Értsd bárhonnan, ahol civilek laknak. De ebbe nem szólok
bele, csak kérdeztél a "polgári infrastruktúráról". . Nem egy dologról beszélünk. Kárpátalja áramellátásának a megrongálását hova sorolod?
Nem, nem tudom, de elhiszem. Csak a bíróságon rohadt nehéz megmagyarázni, hogy az energiaellátás mennyire polgári és mennyire katonai. A valóságban pedig a tárgyalások után kezdődnek az ilyen perek, de ez csak az én véleményem és nem vagyok természetesen sem jogász, sem ügyvéd.
Azt is baromi nehéz megmagyarázni, hogy miért lövöldöznek a civil területekről. Értsd bárhonnan, ahol civilek laknak. De ebbe nem szólok bele, csak kérdeztél a "polgári infrastruktúráról".
OROSZ-UKRÁN háború