Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Heisenberg
Heisenberg 2024. 09. 06. 19:33
Előzmény: #7959  euler
Dehogy bizonytalanodtam.... Nagyon magas színvonalú vita folyik a topikban - igaz, csak az ellenzéki topiktársak jóvoltából. Szóval inkább csak olvasok és tanulok.... Másfél ev múlva szabadulunk ettől a viktátortól, bárhogy is visítoznak itt a spamjai...:-)
euler 2024. 09. 06. 19:02
Előzmény: #7956  Heisenberg
Csak 3 (+) ? 
(Én ötöt és (-)-t kapok mindjárt, ha figyel a követőm, de teszek rá :)
.
Nem vagy valami bőbeszédű mostanában. Esetleg Te is elbizonytalanodtál kicsit, mint Sigorszky és sokan mások?
euler 2024. 09. 06. 18:35
Előzmény: #7957  euler
Folytassuk akkor Magyar múltjával és azzal, hogy mit ért el eddig.
Ez egyszerű lesz, mert az "eredményeiről" már írtam, a végén majd belinkelem a hsz-t.
.
A múlt viszont mindenkit meghatároz, nem itt fogom összeszedni, de jelen tudásunk szerint valakinek a jövőbeni viselkedésére, cselekedeteire leginkább a múltjából tudunk előrejelzést kapni. Ezért kérünk CV-t, referenciákat egy egyszerű munkakörre is.
Ezt sem érdemes tovább ragozni, mert csupa aggodalom, amin a jelenbeli kijelentései sem változtatnak. (Jogállam, Uniós pénzek, Sargentini-jelentés, Orbán melletti szavazás az Unióban, Ukrajna, Iványi iskolái). 
Nem "közhelyeket" szoktam pufogtatni, hanem ezeket a kétségeimet szoktam leírni, általában tőle vett idézetekkel.
A pártépítést én nem látom, van viszont egyszemélyes show, rendszerváltó kártyás pénzgyűjtés, egy agresszív mindentudó és mindenkit leugató rajongótábor (a hölgyek a legagresszívabbak :), egy érdekesen műkűködő FB cenzúra, becsicskult független/ellenzéki média, és az ellenzéktől összeollózott ötletgyűjtemény program gyanánt. (Tisza 21 pontja)
De akkor az "eredményei": vasárnap, 17:54: #7934  euler 
euler 2024. 09. 06. 17:58
Előzmény: #7954  _Sigorszky
Sajnos NEM "elég rápillantani a 24-es választási eredményekre, valamint az utána alakuló trendekre".
Egyrészt nem választások, csak egy listás választás (önkormányzatiként esetleg Bp érdekes, de az egy külön történet), másrészt nincsenek trendek, csak egy gyakorlatilag hibahatáron belüli mozgás azóta.
A 30 % ami mindent söprő érv szokott lenni engem nem hat meg. Volt már ilyen 2022 előtt is és 2012-ben is. Az eredmény, hogy a rezsim leválthatatlan. Különösen úgy, hogy mindenkivel kizárja az együttműködést, és elfelejtve azt, hogy az országgyűlési választásokon 106 egyéni körzet is van. Emlékezzünk itt csak a győzteskompenzációra, és a tervezett 7-10 határontúli plusz (nyilván fideszes) képviselőre.
Jelenleg a fidesznek sima kétharmad néz ki, ebben a választási rendszerben.
Lehet persze reménykedni, de inkább 2026 előtt kellene lépni.
(folyt.köv. - ha lesz kedvem :)
Heisenberg
Heisenberg 2024. 09. 06. 14:54
+++ 
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 09. 06. 14:51
Válasz a 7921-re eulernek, ez lemaradt. 
Meg az is, hogy a leírtak ellenére bennem is van egy kis gyanakvás...
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 09. 06. 14:46
Előzmény: #7921  _Sigorszky
Roppant egyszerű. Elég rápillantani a 24-es választási eredményekre, valamint az utána alakuló trendekre. A naloldali pártok padlót fogtak, Orbán még nem, de azért megrogyott egy kicsit. Vele szemben, mondom én, de sokan mellette állónak vélik, Magyar Péter és alakul(gatö) pártja. Az ellene demonstrálók (és egyre erőteljesebben uszító hangok) viszont azt mondják, ő onnan jött, NER csecsen hízott, fafiszta mint O. és így tovább egészen majdnem az anyagyilkosig. Na, addig azért még nem, de ezer búne, hibája van és ilyen, meg olyan, meg amolyan. Vannak akik ismerik, vannak akik nem. Ez utóbbiak a leghangosabbak az ellene irányuló közhelyek pufogtatásában.
Én azt mondom, koncentráljunk a jövőre! Ti azt mondjátok, szennyes a mútlja, eztán is ugyanolyan lesz. Én azt mondom, nem mindenki ugyanolyan az idők végezetéig. Van változás és méghozzá micsoda pálfordulások vannak. A legjobb példa O1G életútja erre, ezt nem részletezném, nem is lehet vita tárgya. (Hogy a mondás névadójáról ne is beszéljek!) OV pőlitikai pályafutása a liberális gondolkodású üdvöskétől az infernális fasisztoid irracionalitásba érkezett mára. Én ezzel ellentétesnek látom MP politikai szerepvállalásának irányát. Talán nem OV rendszerének bírálója? Nem ellene lép fel? Még mindig mintegy belülről rombolva a fideszt? 
Ja, hogy az ellenzéket verte szét, ez a nagy érv...! Hát, talán az meg is érdemelte. Viszont ez csak az első lépés volt, most a pártot építve meg akarja haladni a fidesz szavazótábor létszámát. Szerintem jó úton is van efelé. Én pedig bízom benne, hogy a szándékai nem alantasak. Magánélete - óh erkölcsök - talán nem feddhetetlen, de amit az ember lát az országban, az maga a fertő ezen a téren is, nincs mit a szemére vetnie annak, aki maga is gyenge lábakon áll ezen a téren. De a politikában, ahol a viszonyaink még sokkal gyehenábbak, még nem bizonyította, hogy ő is ugyanolyan gazember, mint a többi!
Ja, hogy jobboldalinak vallja magát? Hát aztán! Mert az MSZP baloldali talán? Vagy a DK?  Nincs is értelme ezeken az oldalakon rugózni! Mindnek célja a profit és a fent maradni és minél jobban élni. Kapitalizmust építenek ők is, az "előre a szocializmus építésének útján" zengzetes lózungot szajkózva. Baloldali értékekről beszélnek, de teljesen hiteltelenek!
Szóval a lényeg: én más erőt nem látok, ami lenyomhatná a fideszkádéenpé ájtatos gengsztercsapatát, csak a Tiszát. És megadom Magyar Péternek részemről a bizalmat.
Persze kétségeim is vannak a sikert illetően! Az egyik mindjárt a lejárató hangok özöne és egyre szaporodó száma. Nem elég a hivatalos propaganda, az eddig is mindenkit mocskoló Bayerbencsikhont vonal, stbstb, még hozzájönnek az önkéntes nagyonmindenszemetet elhivő kommentelők és véleményvezérnek magukat kikiáltó váteszek. A másik, hogy van egy segédcsapata Orbánnak, ez a MIHAMO. Felőlük semmi kétségem nincsen, bármikor koalícióra lépnének Orbánnal, ha szüksége lenne rá. A harmadik, akiknek még mindig nem elég rosszak a viszonyok, a nem mozduló és mozdítható érdektelenek. És ez utóbbit tartom a változások legnagyobb ellenségének. Mert sokan azt mondják, ezek legalább tudnak kormányozni. Na ja! Látjuk mennyire!
ronaldinyo 2024. 09. 05. 21:23
euler 2024. 09. 04. 18:18
Ki mondta ezt?
Mondhatta volna akár Sára Botond is, aki aláírta az Iványi intézményeket kivégző fővárosi kormányhivatali határozatot. (Ja, neki vannak "hatósági eszközei").
.
"- Függetlenül attól, hogy kimondom-e Iványi Gábor nevét vagy nem. 
Nem is érdekes talán, mert engem nem az Iványi Gábor érdekel. Engem nem  Iványi Gábor alapítványa érdekel, meg az egyháza ilyen szempontból. 
Énnekem nincsenek hatósági eszközeim, nem tudom, hogy milyen köztartozásaik vannak, nem tudom, hogy mikor halmozták fel. Nem tudom, hogy milyen más tartozásaik vannak. Nem tudom, hogy milyen kvótát kapnak, vagy milyen állami normatívát, vagy miért nem kapnak az ítéletek után. 
A gyerekek érdekelnek minket!"
ronaldinyo 2024. 09. 03. 18:05
nem tetszik az orbán rendszer meghosszabitjuk bicskéig
ronaldinyo 2024. 09. 03. 14:48
euler 2024. 09. 03. 13:23
Előzmény: #7946  Vali
Azt viszont már sokkal korábban mondom (Hadházyval és sokakkal), hogy ez a rezsim választások útján szinte leválthatatlan.
Tehát egy esetleges előrehozott választás, új választási törvény nélkül, jó eséllyel ismét fidesz győzelmet hozna.
Ez itt a nagy dilemma ...
Vali 2024. 09. 02. 12:44
Előzmény: #7945  euler
:)) Miért ne! :)) Hisz végig ezt mondtad és támogattad! DDD
euler 2024. 09. 02. 12:30
Előzmény: #7943  Vali
Na, most legyek büszke magamra ? :)
Magyar utcára szólít?
.
"Készüljetek!
Add tovább! A magyar állam nem működik, veszélyben van a hazánk. A Nemzeti Együttbűnözés Rendszere a szabadrablás utolsó fázisába lépett. Hazánk csak egy van. Hamarosan találkozunk és együtt megüzenjük a NER bűnözőinek, hogy eddig és ne tovább! 
[12 (!) átgondolt pont]
Rövidesen találkozunk és lépésről lépésre, tégláról téglára építünk visszavesszük a hazánkat és építünk egy új, élhető Magyarországot!"
https://www.facebook.com/photo/?fbid=8680022868698751&set=a.115525025148621
ronaldinyo 2024. 09. 02. 10:15
Törölt hozzászólás
Vali 2024. 09. 01. 20:37
Előzmény: #7938  euler
Írtam is rá, hogy a kritika és a habituális savazás között nagy a különbség. Azt is, hogy ez mindenkinek célja minden hatalomra törekvővel, de a DK és elnökének a ner lebontásában betöltött szerepét elemezni tabu.
És akkor én is kibetűzöm, mert nem láthatóan nem érzékeled annak nevetséges voltát, hogy te akarsz célt kitűzni a Tiszának. 
ronaldinyo 2024. 09. 01. 20:32
Előzmény: #7941  ronaldinyo
ez milyen vicces orbán oroszország imádo trump is az ezekszerint.micsoda egy képmutato farizeusok ezek mind.és ezt a sátáni összznépit mindenki elfogadja.tehát megérett az emberiség a pusztulásra-pápá
ronaldinyo 2024. 09. 01. 20:30
Donald Trump erős országnak nevezte Magyarországot, amelyet egy erős vezető irányít - a republikánus amerikai elnökjelölt erről egy helyi idő szerint szombaton este sugárzott interjúban beszélt, amelyet a konzervatív médiaszemélyiség, Mark Levin készített.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek