Feri kezd helyére kerülni, így már látótávolságba került az orbán bukta, már csak néhány százezer fideszesnek kell a tiszára szavazni, ami gyurcsány nélkül simán meglesz.
Írtam is rá, hogy: "Igyekszem. Ha többen lennénk akik így viszonyulnánk a minket képviselő - és képviselni akaró - politikusokhoz, nem itt tartana ez a szerencsétlen ország." . De akkor kifejtem egy kicsit: A minister jelentése szolga, a miniszter-elnök a szolgák-főnöke, de a mi alkalmazottunk. Alapelv a vezetésben a határozott feladatkiadás és a visszacsatolás, azaz értékelés, bírálat/dícséret, jutalmazás/kirúgás. Magyarnál még eddig se jutottunk el, mert ő még csak pályázó az állásra. Ilyenkor nézzük a referenciáit és lecsekkoljuk más csatornákon is. Nem bízzuk rá egy ismeretlenre azonnal a kasszakulcsot. (Ja, Magyar két állását is Lázárnak köszönheti - Volánbusz, Magyar Közút - kérjünk tőle referenciát? :)
És ez is aktuális még sajnos. Ugyanaznap írtam: . "Nekem egy mércém van: a rezsim mielőbbi eltakarítása. Kb. addig bíztam MP-ben ameddig ezt ígérte. De átvágott, nincs "kormánybuktató leleplező anyaga", és már mintha ezt mindenki, (ill. az ellenzékiek többsége) elfelejtette volna, elkábulva az egyszemélyes show-tól, hangzatos frázisoktól és az ígéretcunamitól ami most folyik. Számon se lehet kérni rajta, mert akkor a hvg, 444, telex, media1, 24.hu stb. is propagandista és mindenki fel lesz jelentve. (Persze, hogy nem lesz. :) Avagy Rogán és/vagy Gyurcsány szekerét tolja. Hát nem! . Az alapígérete most már az, hogy 2026-ban egyedül legyőzi Orbánt, ami a rendszer lényegéből fakadóan képtelenség, de elhiszik neki. Tehát - ellenzék szétverve - a független demokratikus sajtó folyamatos támadás alatt - az EP-ben a fidesz érdekeit képviseli - a fővárost várhatóan működésképelenné teszi (van aki úgy fogalmaz, hogy a fidesz kezére játsza) Szerintem az eddigi TÉNYLEGES tevékenysége eléggé aggasztó." 2024. 07. 19. 18:52: #6937 euler
Jakab ajánlata kb. 2 hetes. Én meg ezt írtam már közel 2 hónapja (ezért is kaptam fel a fejem Jakab javaslatára): "Magyarnak most lenne ereje tömegeket mozgatni. És ezt kellene csinálnia ha komolyan gondolja a mielőbbi rezsimváltást." Na erre varrj gombot! :) 2024. 07. 19. 17:56: #6935 euler
Jakab súlytalan (és de, fel akart szállni a vonatra) és nagyjából azóta hergeli a Tiszát az utcára, mióta megszületett az a belátás a Tisza támogatók között, hogy idősürgetés ide vagy oda, az építkezés nem megkerülhető, nem megspórolható. Sokak szerint Jakabot a DK tolta most maga elé fórumokon hergelni.
Valamit félreértettél. Nem MP-t fenyegetik lecsukással, hanem Jakab Pétert. Legalábbis nyilvánosan ..., mert MP-nek is megüzenhették, hogy ha utcára viszi az embereket lecsukják. És hidd el meg tudják tenni, és ezt MP is tudja. De egyelőre Jakab látszik nekik nagyobb veszélynek, aki MP-t noszogatja az utcai ellenállásra. (Nem kér érte semmit, mielőtt jönne a szokásos, hogy fel akar kapaszkodni a tiszavonatra.) Egyébként a Tisza-párt egyelőre erősen egyszemélyes celebpárt. Tagság, program, szervezet és vezetőség nélkül. Ki vinné tovább MP kiesése esetén?
A hatalom már érzékelte a veszélyt és fenyeget, (ifj Lomnici, magyarnemzet). . "Ha Magyar Péter biztosítja az utcai nyomásgyakorlást, azaz tüntetést, blokádot, akkor én kezdeményezem a parlament feloszlatását és az előre hozott választás kiírását - ezt üzentem Magyar Péternek több mint egy hete. Ő eddig nem válaszolt, a Fidesz azonban ma reggel igen. A rezsim " alkotmányjogásza" 3 év börtönnel fenyeget... Továbbra is várom Magyar Péter válaszát."
Igyekszem. Ha többen lennénk akik így viszonyulnánk a minket képviselő - és képviselni akaró - politikusokhoz, nem itt tartana ez a szerencsétlen ország.
"Semmi nem számít? Az igazgatót énekléssel búcsúztatják. Nem tudjuk, mennyire gyalázza meg ez a gyáva magatartás a „Szól a kakas már” című dalt, amit annak kapcsán énekeltek el, hogy magára hagyták a diktatúra újabb áldozatát. Elfogadták nagymúltú iskolájuk ilyen primitív megalázását, az oktatás és az évkezdés ellehetetlenítését, paprikajancsik kezéből. Miért hagyják megfélemlíteni magukat? Azt hiszik, hogy ez így rendben van? Meghatódnak a nagyszerűségüktől, azt gondolják, hogy ezzel mindent megtettek. Zenei fesztivált rendeznek Iványi Gábor üldözése miatt, akinek örülnie kell ennek is, aztán hazamennek a zenészek, hazamennek az önmaguktól meghatódó emberek, Iványi Gábor pedig magára marad. Majd jönnek az utcaseprők. (...) Egy nemzet ássa a saját sírját, legjobbjait hagyja magára, és van olyan figyelmes, hogy maga énekli a siratót hozzá." Bartus László: Magyarországon énekelnek a diktatúrának
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető