Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2024. 10. 25. 14:04
Előzmény: #148056  Sehmet
"Ausztriát soha nem fogjuk beérni, mert ők már az első világháború előtt is előttünk voltak, "
.
Ezt én tudom. Csak akkor érdekes mód amikor a Fidesz ezzel igérgetet akkor nem hangsúlyoztad ezt mint pl most MP kiejlentéseinél.
.
"A 2-3 ezer-milliárd csak egyszeri kiadás volt, valljuk be, a választási költségvetés része, de abban a 13. havi nyugdíj az ellenzék folyamatos követelésére/nyomására került elő."
.
Ó mostmár tudom hogy akkor a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjat valójában az ellenzéknek köszönhetik :). Érdekes ezt Fidesz rendezvényeken nem annyira szoktam hallani :). A nap vicce is megvolt akkor mára.
.
A 2-3 ezer "egyszeri kiadás 1 példa volt. A 600 milliárd is meg az 1500 milliárd is és így tovább. mindig volt valami. Ebből jött ki 5000 milliárd immár 5 éve zsinórban. Nem véletlenül említettem azt is, nehogy abba kös bele hogy egyzeri. Melleleg a 13. havi nyugdíj pont nem az. és 2025-re ide a rozsdás bökőt hogy hasonlót terveznek ( meg hát lásd még Orbán igérgetéseit ami legalább akkor költségvetési nehézség lenne mint MP igérgetése csak ők még fenntartanék mellette az évi 1-2000 milliárdos lopásaikat is.
Peterbond 2024. 10. 25. 14:00
Előzmény: #148058  Peterbond
Peterbond 2024. 10. 25. 13:59
Előzmény: #148048  Sehmet
"A jelenlegi 266 ezres minimálbér jó öt éven belüli csaknem megnégyszerezése csak vágyálom, ugyanis ezt a bérköltséget még a multik sem tudják kigazdálkodni, nemhogy a KKV-k. Az én jelenlegi megbízóm multinacionális vállalat, ahol a jelenlegi gyáregységvezetővel beszélgetve azt mondta, hogy ők - csak ez a gyáregység - plusz százmilliárdot még öt év múlva sem tud kigazdálkodni, akkor inkább összepakolnak és mennek a félperifériáról a perifériára. Egy ilyen áttelepülés max. 1 hónap."
.
Mondjuk az érdekes hogy multinál nézegetsz minimálbér emelkedést. Náluk nem inkább átlag bér és felette kéne lenni a béreknek :). Mert KKV-k nál ez inkább esélyesebb hogy gond lenne. Egy normális multinál 6-7 év múlva bőven 1 millió felett lesz a bruttó. Az átlagot nem ők húzzák le hanem pont az állami szfére és a KKV bérek.
.
Pl: Egy foglalkoztatottra eső árbevétel alapján egy mikrovállalatnál 20 millió árbevétel jut egy alkalmazottra. kis vállalkozás 40 millió. közép vállalkozás 65 millió, nem kkv ( főleg gondolom ez tartalmazza a nagy multikat ) 105 millió. Egy multi se fog csak úgy direkt 1 milliós átlagbért adni de hogy nem őket érdemes minimálbér emelés esetén vizsgálni a legjobban az is biztos. Ők általában az átlag felett fizetnek a dolgozóknak. ( Nem mind és nem mindenkinek mielött még belekötnének hogy bezzeg a ...-nál )
Bandita 2024. 10. 25. 13:54
Előzmény: #148055  realmadrid
Magyarázkodás. 
Gyenge.
Sehmet
Sehmet 2024. 10. 25. 13:54
Előzmény: #148035  Peterbond

Ausztriát soha nem fogjuk beérni, mert ők már az első világháború előtt is előttünk voltak, bár a dualizmus óta sokat fejlődött Magyarország, de a Habsburgok csak az agrárszektor fejlesztésében voltak partnerek, az ipariban nem. No, és nem volt csaknem fél-évszázados kommunizmus, és nem maradtak ott a komcsik és azok leszármazottjai, akik csak azért aggódtak mindig, hogy a saját egzisztenciájuk ne szenvedjen sérelmet.
.
A 2-3 ezer-milliárd csak egyszeri kiadás volt, valljuk be, a választási költségvetés része, de abban a 13. havi nyugdíj az ellenzék folyamatos követelésére/nyomására került elő.
.
Az egyszeri, fejlesztési kiadások előbb-utóbb megtérülnek, bár nem tudom, hogy Tiborcz mennyit kapott, ami ugye egy ingatlanvásárlás ellenszolgáltatása volt, nem ingyenes támogatás, de nem is érdekel, ahogyan az sem, hogy az (egyetemi) alapítványok mennyit kaptak, de azok állami feladatok vettek át, és nem a teljes, részvények átruházásával kapott összeget használhatják fel, hanem azok hozamát, osztalékát.
.
A Fidesz 5 éve csinál hiányt megjegyzésre azt tudom mondani, hogy a költségvetés nem igazán volt soha szufficites. Az USA költségvetése GDP arányában mérve már a pandémia miatt 15 %-os deficitet mutatott, amelyre a második világháború óta nem volt példa. A Covid és a háború miatt az EU is amellett foglalt állást, hogy most ne azzal foglalkozzanak a tagállamok, hogy mennyi a költségvetési deficit. 
realmadrid 2024. 10. 25. 13:52
Előzmény: #148050  Bandita
Az egészet másold be amit a témában írtam. Nem mentettem fel, sőt elítélem. 
Bandita 2024. 10. 25. 13:52
Előzmény: #148039  realmadrid
Korábbi fitch:
"Magyarország besorolását a "BBB" kategóriájú társaihoz képest erős strukturális mutatók, a beruházások által ösztönzött gazdasági növekedés és a szilárd nettó közvetlen külföldi tőkebefektetések támogatják. "
Hogyne, persze, ez is bejött:DDD
Tovább is van:
"A közgazdászok előrevetítik továbbá, hogy a költségvetési bevételeket a fogyasztás fokozatos élénkülése és az erős munkaerőpiac fogja támogatni, a különadókból és az állami tulajdonú vállalatok osztalékfizetéséből származó egyszeri befizetésekkel együtt."
Az a fokozatos élénkülés, az van.
Egyszeri meg egyszeregy, legutóbb a bankszektor is dicsérte ezeket az egyszeri egyszeregyeket. Most a visszamenőleges benzinkutas egyszeri.
A 2023-as "plusznulla" és az idei 2,3%, persze csak fokozatosan:
"A hitelminősítő szerint fokozatosan áll helyre a gazdaság növekedése. Várakozásaik szerint a reál-GDP növekedése a 2023-as -0,7%-ról 2024-ben 2,3%-ra gyorsul, amit a magánfogyasztás helyreállása támogat, ami a pozitív reálbér-növekedéssel, a javuló hangulattal és a magas megtakarítások részleges leépülésével függ össze."
realmadrid 2024. 10. 25. 13:49
Előzmény: #148046  Peterbond
Ha abból indul ki amit a kormánytól kap infókat akkor nem kellene félni a leminősítés től. A félreértés elkerülése végett, nem azt írtam hogy Orbánnak igaza lesz hanem csak arra akartam rá világítani hogy könnyen ígér ilyet ha a hitelminősítő is 3%nál nagyobbat jósol. Amit írtál ott a lényeg, ilyen alap után ami az idei akár össze is jöhet. De nem fog ha a németek ennyire gyengék lesznek jövőre is, tőlük nagyon függünk. 
Peterbond 2024. 10. 25. 13:48
Jelenleg pont ott a vagyunk mint 2006 elött volt az MSZP és a Fidesz. Egyik igért 13. havi nyugdíjat másik rákontrázott egy 14. havival. Ment az igérgetés cunami és igyekeztek egymásra igérni a felek. Ezek jó része pont a hiszékenyeknek szól pont mint az ukrán katonák hátán felállított Brüsszel vezette magyar bábkormány :). 
Peterbond 2024. 10. 25. 13:45
Érdekesen tolod el a kormánytól ezt az igéretet miközben Orbán igérgeti ezt nem én találtam ki és kérem számon rajta.
.
Tudod a probléma az agódásoddal csak az hogy Orbán mondta volna amit MP te egyből mondanád hogy teljesen reális és megvalósítható. persze nem a kormányon múlik de az majd mindent megtesz. :). Ezért kicsit hiteltelen ez tőled. Apropó. Hogy áll ausztria beérése? Hogy áll a kanyaarban előzés?  3% alatti hiány? 66%-os államadósság? Tudod ezek is ilyen igéretek voltak mint a 3-6% növekedés. Apropó a hiány és az államadósság 2024-re. nem 2027-re vagy 2030-ra.
Bandita 2024. 10. 25. 13:44
Előzmény: #148038  realmadrid
"Orbán Balázs barom aki nem tud fogalmazni."
Ezt írtad. 
De, tud fogalmazni, többször is megismételte, ugyanazzal a tartalommal. 
Majd amikor a vajda rászólt, bocsánatot kért és rögtön utána elkezdett támadni. 
Peterbond 2024. 10. 25. 13:40
"A számok nem pontosak. Ha a gazdasági növekedés folyamatosan 3-6 % körül lesz, akkor 2-3 éven belül elérhető az 1 milliós átlagkereset, "
.
Kérlek akkor pontosítsd. Mennyi éves bérnövekedés kell hogy 3 éven belül ( a 2 -vel már ne is számolj ) elérjük az 1 milliós átlagbért? Nálam ez 18% minimum minden évben. Ezt még 6%-os gazdasági növekedéssel is szép lenne hozni ( durva termelékenységi javulás kéne ami eddig se volt jellemző ránk ). A 3-6% iéret pont olyan mint az idei 4%-os. Már egy túl optimista igéretre alapozol egy még optimistább igéretet.
.
Pedig idén még egszerűbb is lett volna növekedni hisz volt egy 2023-as majd 1%-os minusz amiről pattanhattunk volna miután az energiahelyzet rengeteget javult. Mégse sikerült. A magyar gazdaság húzóágazatának számító autóipar és a különösen a kormány által nagyban támogatott keleti akugyártók piaca sem épp növekedést mutat hanem pont fordítva bezuhanást és nem látszik ebben nagy változás 2025-re sem. Szóval mitől is fogunk egy 1%-os és egy várhatóan +0-ás év után mi folyamatosan 3-6%-os növekedést produkálni? De ha még tennénk is az hogy termelne már ki 18%-os bérnövekedést? 
Sehmet
Sehmet 2024. 10. 25. 13:34
Előzmény: #148037  Peterbond

A számok nem pontosak. Ha a gazdasági növekedés folyamatosan 3-6 % körül lesz, akkor 2-3 éven belül elérhető az 1 milliós átlagkereset, ami ugye nem a kormányon múlik, hanem a GDP-n, ugyanis a kormány nem ígérhet átlagkereset-növekedést, és nem is ígért, hanem arra hivatkozva mondta azt Orbán, hogy ha a feltételek teljesülnek, a gazdasági környezet lehetővé teszi, akkor lehetséges az 1 milliós átlagkereset, és a kb. 400 ezer forintos minimálbér, amely persze nem azt jelenti, hogy mindenki 1 milliót fog keresni.
.
De akkor nézzük meg, mit ígért Magyar Péter. két éven belül 533 ezres minimálbért, ami a ciklus végére 1 millió lehet. Ez szerintem jóval durvább ígéret, aminek nincs realitása, mivel az éves minimálbér megállapítása a munkaadók és munkavállalók megállapodásán alapszik, melyet kormányrendeletbe foglalnak. A jelenlegi 266 ezres minimálbér jó öt éven belüli csaknem megnégyszerezése csak vágyálom, ugyanis ezt a bérköltséget még a multik sem tudják kigazdálkodni, nemhogy a KKV-k. Az én jelenlegi megbízóm multinacionális vállalat, ahol a jelenlegi gyáregységvezetővel beszélgetve azt mondta, hogy ők - csak ez a gyáregység - plusz százmilliárdot még öt év múlva sem tud kigazdálkodni, akkor inkább összepakolnak és mennek a félperifériáról a perifériára. Egy ilyen áttelepülés max. 1 hónap.
Bandita 2024. 10. 25. 13:33
Előzmény: #148046  Peterbond
Eurhuf topicba pár napja kigyűjtöttem a közelgő minősítések miatt, hogy miket jósoltak idénre:D
Na hagyjuk, bullshit bingo, a számok meg messze nem azok.
Na erre hivatkozik realmadrid, de miatta nem fogom linkelni, nem ér annyit.
Peterbond 2024. 10. 25. 13:29
A Fitch is abbol indul ki joreszt amit a kormanytol kap infokat. Hogy beindulnak az akugyarak novekedesi program lesz jonnek befektetesek. Van amit o is szamol de alapvetoen hisz az MNB es a kormany elorejelzeseinek valosagtartalmaban hisz belsos infoja nincs csak amit kap ezektol a szervektol.
.
Ahogy kozelednek a teny szamok ugy csokkent majd. Pl idenre 2.5 et vart meg Juniusban. Szeptemberben mar csak 1.4 et. Decemberre meg lehet jok leszunk ha pozitiv lesz vegul az ev.
.
Es 2024 et szerintem Orbanek mar elengedtek es ezert is 2025 el peldaloznak. Mivel remelik az idenre vart novekedes mar csak beindul jovore. Csak nem mindegy hogy 100 rol novunk 103 ra vagy 104 rol 107 re ahogy elvileg kellett volna.
HuTi 2024. 10. 25. 13:26
Előzmény: #148043  dexter
Tavaly nyár óta közel 40Ft-ot gyengült a HUF az Euróval szemben. Meg tudják csinálni.
Peterbond 2024. 10. 25. 13:20
Ha mar a legnagyobb igeretekkel jottek en is azzal jottem. Persze hogy nem lesz 6 %. De jol hangzik.
.
Emlekeztetes keppen tavaly ilyenkor mi volt a terv 2024 re:
.
"A kormány azzal számol, hogy jövőre a gazdasági növekedés négy százalék, az infláció hat százalék, a GDP-arányos hiánycél pedig 2,9 százalék lesz. "
.
"Az államadósság-mutató 2024. december 31-ére tervezett értéke 66,7 százalék lehet az idén év végére tervezett 69,7 százalék után."
.
Majd nezzuk meg ez hogy sikerul es mennyire realis a 3-6 jovore ez alapjan. Mondjuk ugy konnyu lesz hogy ennyire lerontjuk az alapot mint az inflanal is. 20% emelkedes utan 5% ra lemenni tenyleg szepen nez ki. :) 
dexter 2024. 10. 25. 13:17
Előzmény: #148035  Peterbond
Orbán ész nélkül ígérget (a hívek meg ész nélkül be is veszik), van aki meg kiszámolta mi a valóság.

GKI: 500 forintos euróval tudnánk versenyképesek maradni, ha megvalósulnak a kormány bértervei
https://telex.hu/gazdasag/2024/10/24/gki-ahhoz-hogy-a-regios-atlagbol-ne-logjunk-ki-nagyon-legalabb-500-forintos-euro-arfolyam-lenne-idealis-2028-ra
dexter 2024. 10. 25. 13:15
Előzmény: #148024  Bandita

A fideszbírkák szerint demokrácia van az országban.
Ez is jól mutatja, hogy valójában már egy előrehaladott terrorállamban élünk.
realmadrid 2024. 10. 25. 13:12
Előzmény: #148040  Peterbond

2022ben a háborús riogatás is működött. több mint 3 millióan szavaztak a fideszre. Talán soha ennyien.
Ez most mennyi szavazatot hozhat? 

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek