A kérdés annyi, hogy ki ért egyet azzal, hogy” a társadalmak csak akkor virágozhatnak, ha lehetővé teszik a demokratikus kormányzást, a véleménynyilvánítás szabadságát és az egyéni jogok tiszteletben tartását."
A hazafiakét szolgálja. . A Nyílt Társadalom Alapítványok oldaláról: . "Nevünk Karl Popper filozófiájának alapítónkra gyakorolt hatását tükrözi.
A nyitott társadalom és ellenségei című könyvében Popper amellett
érvel, hogy egyetlen filozófia vagy ideológia sem az igazság végső
bírája, és hogy a társadalmak csak akkor virágozhatnak, ha lehetővé
teszik a demokratikus kormányzást, a véleménynyilvánítás szabadságát és
az egyéni jogok tiszteletben tartását." . Akkor egy kicsi Karl Popperről, aki Coudenhove-Kalergi azon elméletét tekintette alapnak, hogy az európai nemzetállamokból egy, az Egyesült Államokhoz
vagy a Svájci Államszövetséghez hasonló, szupranacionális központi
vezetéssel rendelkező, föderalista államalakulatot kellene létrehozni. Ezt vitte tovább Popper, aki úgy tekintett a föderatív Osztrák-Magyar Monarchiára, mint ami egyaránt képes
volt a többnemzetiségű birodalom államalkotó népei közti nemzeti
ellentétek elsimítására, a polgári szabadságjogok, a törvény előtti
egyenlőség, valamint a szekularizáció és az asszimiláció biztosítására. Ez azért nem egészen így volt. 1945-ben megjelent egyik legismertebb művében, a Nyílt társadalom és ellenségei (The Open Society and its Enemies)
című könyvében. A nacionalizmus (nemzeti értékek) antitéziseként
dolgozta ki a nyílt társadalom elméletét: a sokféleséget védelmezte az
általa primitívnek és törzsi eredetűnek, politikailag pedig reakciósnak
minősített nemzeti, etnikai, illetve vallási azonosságtudattal szemben. „Az a gondolat, hogy léteznek olyan természetes egységek, mint a nemzetek vagy nyelvi, faji csoportok, teljes egészében fiktív"(Karl Popper)
Azt az ellenzéki mantrát ismerem, amit írtál, de én levezettem - szerintem elég érthetően - azt, hogy mit értek testvérháború alatt, aminek egyetlen egy megállapítását nem cáfoltad, csak betoltad az ellenzéki mantrát. Hááááát - ezzel engem nem győztél meg, de - gondolom - nem is akartál. De sikerült elbeszélni mellettem anélkül, hogy bármit is vitattál volna, amit leírtam.
Ez az te erős fasiszta vezetőd csak önmagát tudja megvédeni a népétől, ugyanis a nagyhatalmi orosz fenyegetés elleni védelem "háborús védekezés" lenni, vagyis kerülendő nagyjaid szerint.
Abban viszont igaza van hogy elég sok nagyhatalmi érdek van becsomagolva úgy mint a magyarsàg akarata. Egy erös fasiszta vezető jobban meg tudja védeni a népét mint a demokrácia ahol az egyszerű szavazó azt sem tudja merröl fúj a szél.
Nem, nem "testvérháború", bárhogyan is akarod ezt értelmeztetni. A helyzet az, hogy Oroszország megtámadott egy független államot és ez nem "testvérháború"! Persze, számodra a kis "keresztény" lelkednek szebben hangzik, azt elhiszem, ahogyan Orbán is próbálja beleilleszteni a "semleges", egyébként oroszbarát és illiberális világképébe, amelynek egyetlen célja van, hogy mindenféle politikai fékek és ellensúlyok nélkül kormányozhasson, élhessen vissza a látszólagos demokráciával, építhesse tovább autokratikus, újfasiszta rendszerét, amelynek egyetlen célja hogy megtarthassa a hatalmát, és elbújhasson a "nekünk magyaroknak senki se mondja meg" szlogen mögé, amely valójában nem a magyarság akaratát, hanem az ő korlátlanságát védelmezi. Ez ennyire egyszerű. Minden ilyen rendszer előbb-utóbb megdől, vagy demokratikusan, vagy forradalommal, ne legyenek illúzióid!
Mifelénk küldenek emilt és le is tudod mondani mailben, a páromnak még telefonálnak is. Azt el tudom képzelni, hogy kamu a szám, evvel próbálják szépíteni a valóságot várolista ügyben, ha viszont igazak a számok, akkor nyugodtan birságoljanak csak, pusztán nevelési célzattal, mert egyszerűen bunkóság, hogy a helyzet ismeretében az érintettekben nincs fikarcnyi szolidaritás sem.
A szavazók jelentős többsége nem a politikatudományok doktora, inkább arról próbálj meggyőzni, kinek az érdekét szolgálják Orbán hatalomra-kerülése óta hozott putyini "demokrácia-gátló", civil szférát megbéklyózó törvények.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!