Egyébként Eplényben 13700 Ft 1 napijegy, 8 km pályáért cserébe. Ez 37€. Ausztriában az ekkora síterepeken is 30-40€ egy napijegy. De találni ezárt az árért 20 km pályát is.
No ne már! Egy olcsóbb síterepen is fél napra úgy 35 euró, egy egész napra pedig csaknem úgy 55 euró a síbérlet ára, ami a pálya használatát (a sífelvonóval) foglalja magában. A kaja - a felvonók közelében lévő "éttermekben" - "hütte"-kben - egyáltalán nem olcsó, egy viszonylag kis adag bolognai spagetti 10 euró, egy 2,5 dl-es ásványvíz pedig 2,5 euró. Budapesten pedig még a kiemelt időszakban is csak 3.500 Ft-os belépő van a jégpályára.
Azokat a hozzászólósokat kedvelem a legjobban, amelyekben a hozzászóló a jelenlegi kormánynak azt rója fel egyrészről, hogy valamilyen, olyan támogatásból egy kicsit visszalép, ami a hozzászóló által preferált politikai oldal idején nem is volt, másrészről egy következő hozzászólásban azt veti a kormány szemére, hogy sok a kiadása, amelyekhez még olyan kölcsönt is vesz fel, amit vissza tud fizetni IMF hitel és az alanyi jogon járó EU-s támogatások nélkül is. :)
Én télen döbbentem le, amikor tapasztaltam, hogy a Jagertee a Budapest park jégpályán drágább volt, mint az osztrák síterepen. Az osztrák síterepen, ahova járunk, kb 10%-kal emelkedtek az árak 5 év alatt, itthon duplázódtak.
Én is szoktam álmodni, de akkor alszom. . Ja, persze, leves még egy kisebb falusi étteremben is egy személyre 4 euró, Wienerschnitzel mit Pommes13 euró, Cola, Fanta, stb. 4 euró, az összesen 21 euró/fő. Persze, ha valaki csak kenyérrel eszik grillkolbászt (Grillwurst mit Brot) és ásványvizet iszik, az kijöhet négy főre 57 euróból, de egy bécsi szelet krumplival és üdítővel - leves nélkül - az is beleférhet ennyibe. És hatvanezer körül egy éjszakára bárhol is lehet egy hatfős apartmant bérelni. . Ilyenkor a salzkammerguti tavak jéghidegek, de még nyáron sem annyira melegek, és a Wörthersee is van vagy 16 fokos, és csak messziről szép. Ha Ausztriáról van szó. :) De Ausztriában a Bledi-tó sem melegebb nagyon mostanság, és ott azért ennél jóval húzósabb árak vannak.
Szlovéniában 1.38./euró-ért tankoltam és Ausztriában is 1.52/eur-ért a mostani hosszú hétvégén.... De sokkal érdekesebb az, hogy még a nagy szendvicsek is csak 2.6/euróba kerülnek és ráadásul azokat egy osztrák benzinkúton vettem... Ugyanez csak jóval állottabb állapotban a magyar "olcsó"-nagyáruházban 1300/pengőbe kerül.... Gyönyörű hegyek és tavak között jártunk, parkolót sehol nem kellett fizetni. Ebédet négy főre kaptunk 56/euró ért és ebben a saláták és az üdítők is benne voltak... Szállás napi 147/euró volt és ez egy hat személyes apartman.... Balaton egy pocsolya és rothadó szeméttelep ahhoz képest ahol jártunk az osztrákoknál...
Valószínű nálad az etalon a kollégád 280-as nettója. Ezzel megnyugtatod magad, hogy vannak nálad sz@rabbul keresők is. Mintha anyósomat hallanám, "másnak sem jobb és h ennél ne legyen rosszabb" Tanulj és utazz, láss világot, hidd el nyugaton is van élet. Bár 400 nettóból nem sok lehetőség nyílik erre.
Pedig de. Kedvenc fideszes rokonom fizetése idén emelkedett 200 fölé, de elmondása szerint még a 2022-es válság előtt is simán elmentek nyaralni is, Gyurcsány alatt sose volt nyaralni. Igaz, akkor még egy másik palival volt együtt, aki egy nagyságrenddel linkebb a mostaninál, de gondolom arról is Gyúrcsány tehetett. Van a saját buborékodon kívül is élet.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!