kínomba beálltam opimusra 9 alatt,de végül commerzbankot vettem 9,73-on ki tudja miért ilyen nyomott az ára, csupa jót olvastam, közben tízéves mélyponton, olaj long csak 42 alatt jön megint
Ok. 2.48 volt az alja kétszer is a nyár folyamán, figyeltem. Szóval ha ez alá menne akkor gondolom az nem túl jó jel lenne.
Van egy felfele mozgó certifikát 2.458-s kiütéssel jelenleg.
Na most ezt azért figyelem, mert mikor el kezdtem nézegetni a gázt akkor már esésben volt 3.8 körülről s volt benne azért egy jó long köröm még 3.5-től talán azóta nem piszkáltam. Szóval hullámzott esett hullámzott s közben az egyetlen long certifikát kiütési ára jött fel. S eljött a nagy nap amikor 2.783 volt már a kiütés s a gáz leszúrt 2.782-ig. Lehet nem pont ennyi volt, az investing.com-n nézem.
Na nekem az jött le ebből hogy ez a Bét-s Erste certi ez valami kinti cucchoz van kötve, amit kint is gondolom sokan kereskednek s ezt direkt kiütötték egy hajnali órában. Mondanom sem kell hogy a gáz ezután 3.2-ig száguldott. A nép kiütve, long certi csak később indult, tehát minden adott volt a rallyhoz. A CFD vagy ETF kereskedők gondolom azért le tudták ezt kereskedni.
Tehát ha esetleg még benne lehet egy lekör akkor várnám azt a bizonyos 2.48-s aljat megint. Amikor már ennek a certinek a kiütése is ott jár.
Viszont a 2 dolláros célárad meg azért volt nekem érdekes mert van egy "lenti" certi jelenleg 1.958-s kiütéssel. Aminek tuti van kinti megfelelője, amihez az Erste köti a Bét-s certit.
Viszont lassan indul a fűtési szezon, az már mozgatni fogja a dolgot rendesen.
Meg a hurrikánokra írják még ezt, csak azt nem tudom hogy az jó-e vagy rossz long szempontból ha tombolnak a hurrikánok.
Amikor azt irtam, par honapja, a chart alapjan kb. az nezett ki max. esesi targetnek. Nem is volt az olyan rossz becsles akkoriban; de a bear struktura kesznek latszik, csak szokatlanul lapos.
Aug. 20 ota fordultam bull iranyba. Azota itt sokszor elemztem, Xautistaval is, a fordulatot.
Eddig bejonni latszik. Igen, Gaz is valoszinuleg megcsinalta az aljat (de meg egy eses lehet, valahogy meg mindig nem latszik komplettnek !).
De: innen olaj, Gaz, sot szen, uran, stb is long trade nalam. A gyengesegeket innentol megveszem, es maris jo nagy tulsulyba kerult a portfolioban.
A W olaj+ 2,30-tol visszafordult a B olaj is rohamosa megy lefelé, remélem, a W lesz ma még -3,0 köröl és amcsi nyitás után meg + 4,0%--5,0 % körül.....
Eddig az volt, várakozások fölött nötek a készletek stb ,tehát csökkent az ár majd ezután három nagy felhúzás ,különösebb magyarázat nélkül, ez valószínű ,csak spekulációs túlreagálás, de nagyon
olajat nem vettem, mert innen símán lehet 52, vagy 45 fogalmam sincs hogy melyik a valószínűbb, usa short csak 2000 körül, nem tudom mit vegyek ez ritkán fordul elő
olajat nem vettem, mert innen símán lehet 52, vagy 45 fogalmam sincs hogy melyik a valószínűbb, usa short csak 2000 körül, nem tudom mit vegyek ez ritkán fordul elő
Igen, a "hitetlenkedo" allaspont mindig eros a rallyk elejen. Aztan, amikor mar megy a (3) hullam, akkor majd mind csatlakoznak: megkesve ugyan, de felulnek a diadal-szekerre.
Azert egeszen fantasztikus, hogy mennyire szembe mozog SPY es a Gaz, mondjuk 1 eve mar.
Es szembe mozog szinte minden azzal, ami eddig a masik iranyba ment.
Oriasi az atrendezodes a vilagban, es a piacok nagy fordulatokkal most diszkontaljak is.
Az is megdobbento, hogy a hullam-strukturak mennyire "kivilagosodtak". H avalaki jol csinalja Elliott-ot, mostanaban es talan meg par honapig egesz jol lehet tradelni annak alapjan.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.