NG 15min: link
NG vagy egy mini ED-t formál, felszúr még 2,65 fölé majd délnek indul (vagy már el is indult)
Röviden, amit lenyelt a PF:
1. Szerintem NG leszúr kb 2,58-ig, max korábbi 4H chart B-ig.
2. Az is lehet, hogy 1 pont nem történik meg és a rés felső support megtartja.
3. Longban beragadtaknak érdemes lehet a meglévő pakkal azonos db számú long vételében gondolkodni, mert felpattanás esetén félúton (két long közötti szakaszra gondolok) már nullszaldósok lehetnek, de ez csak privát vélemény.
4. Hamarosan (2,58-2,6, vagy már most) érdemes lehet a magasabban vett, meglévő shortokat zárni. Ezzel én megvárnám a 16:30-at.
5. Ha a fentiek bejönnek, akkor a vélt E hullám kb (max) 2,85-ig fog elmenni, aztán vagy vad zuhé, vagy oszcilláló lecsorgás jön szerintem.
Mindenkinek szól aki olvassa ezt a topikot: Ha van érdemi észrevételed az elképzelésemmel kapcsolatban, kérlek írd meg. Köszönöm.
NG 4H log: link
Megírtam NG-vel kapcsolatos elképzelésem, majd a mehet gombra kattintva kidobott a PH. Nem írom le ismét, mert hosszú, csak a chartot linkelem.
lehet be kéne az egész világon tiltani a shortot, és a longot, persze akik irányítják a sok pénzzel , azoknak ez nem érdeke, nekik jó lehetőség más országok gazdasági függésbe hozatalára, én szeretem ezeket a nagy mozgásokat, pláne, ha jó oldalon ülök, de le tudnék mondani erről a játékról, ha szebb és igazságosabb világ épülne. Jó lenne egy olyan fórum, ahol mindenki megosztaná, ha valami nagyon jó befektetést érez, és meg is indokolja, aztán akinek tetszik megfogadja,
Törölt felhasználó2015. 09. 02. 13:23
Előzmény:
törölt hozzászólás
Kis helyesbítés: 2008-2009-ben még nyoma se volt az USA palaolaj-boomjának! (most már valószínűleg mindenki hallott róla...). Továbbá, az OPEC "kispadján" ülő Venezuelának meg kár "pattognia", mivel a nemzetközi kőolajpiacon úgysem ők fújják a passzátszelet :)
A SPEKULÁCIÓ-hoz és az irreálisnak vélt árfolyamváltozásokhoz pedig hozzá kell szoknia a kisbüfinek is, különben nagyon gyorsan végéhez érhet a tőzsdei pályafutásuk.
ma már egyszer megfordult 49- felett bent álltam shorton lemaradtam, szerintem az volt ma a szívatás, hogy nem ment tovább 50-ig, hanem jó nagy mínusz és nem is akar visszafordulni, én csak 42 alatt longolom
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.