Sokkal nagyobb az előny ,: mindig aktív a stop, nagyon gyors az MT4/5 miatt mondjuk a 4 az jobb, az opciók meg nem is hasonlíthatók a certihez, sokkal értékállóbbak és több a lehetőség bennük, meg számomra átláthatóbbak is ....
Az egyik emlékszem hogy a beragadt Dax certi volt? És mi volt a másik?
Rohadt nagy mák kell az ilyen észrevételéhez, gyakorlatilag ha nem kereskedsz intenzíven az adott termékkel, akkor észre sem veszed.
CFD-vel, opciókkal hol kereskedsz? Engem is érdekelne, néhányszor már meg is néztem, de olyan hú de nagy előnyt nem vettem észre. Ráadásul az ERSTE olyan hülye, hogy én pl. idén már kétszer arbitáltam elronott árjegyzésű certijüket, mindkétszer kerestem 10% körül tőkére, kockázatmentesen (és csak azért ennyit, mert még sokadjára sem merem elhinni, hogy tényleg az van amit látok). Ezt nem biztos, hogy a Commerzbank is nyújtaná nekem :)
Igen közeli a rollover és az ERSTE trükközései, nálam beismerték a ferdítéseket, csak nem lehet róla beszélni ..... Te egy nagyon rendes normális trader vagy, komolyan mondom. Felejtsed el az Erste certijeit, ott vannak a Commerzbanké, más brokiknál, de nem néztem utána, marad a CFD rövid lejáratú opciókkal lefedezve, eddig műkszik. Egy idő után csak és kizárólag opciózni fogok.
Én is kimenekültem nullán a tegnapi longokból, közeli a rollover, nem merem tartani a TL54-et (bár ilyenkor szokott őrületes sebességgel kitörni, hogy még jól ki is röhögjön :) )
NG szintjeim 4H log-on: link
Amennyiben ma, holnap felmenne 2,98-ig, akkor csütörtökön jó eséllyel meglehet a 3,136 célár.
2,886 szint fölé emelkedés jó jel lenne a fentiek teljesüléséhez.
WTI 15min, log: link
WTI a 42,7 "alj" után oldalazásba kezdett. A hullámszerkezet 3-as szerkezetű, tehát idő kérdése és elindul délnek és 42 alá esik.
Szerintem az oldalazás csúcsa most következik, célár max 44.39. Itt longot eladnám, shortot nyitnék.
Igen egyetlrtünk, most nyitottam reggel fedezőpozit, mindkét olajban és ezeket én is hagyom, minimum 70-ig. A short stoppokat meg most húztam szűkebbre, jah... és trailing.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.