NG 1H log: link
Nagyon úgy néz ki, hogy NG egy ED-vel (e hullám) fejezi be a 20150427 óta tartó oldalazást. Mégy egy csúcs lesz 20150918-ig, értéke <2,86, utána zuhé. Ez a pont jó long ki és short beszálló lesz, szerintem.
Törölt felhasználó2015. 09. 15. 15:13
sziasztok, tudnátok ötletet adni, hogy hol trédeljek hosszú távon árupiaci lehetőségeket?
Olaj and arany portfoliot szeretnék kiépíteni opciókból és futures-ökből. pár 10%os tőkeáttétellel gondolkozok, jó lenne ha a daynight feek nem vinnék el hosszú távon a profitot
NG most mérnöki precizitással éri el a tegnapi charton felvett fibo szinteket. Ma elérte a 2,776-ot. Az alakzatból nekem úgy tűnik, hogy megy még feljebb is. Következő célérték 2,789.
Reggel készítettem magamnak - NG 4H log: link
Mostanra szépen kioldalazott, egy kis flag formában és stabilan tartja magát, a vége nem esik.
Boolinger szerint kitörés készül (kérdés merre). MACD, RSI emelkedést valószínűsít.
Amennyiben A fölé sikerülne mennie, akkor max a charton jelzett résig fog elmenni szerintem.
Nézegetem NG-t. Egyelőre nincs benne erő, érik az esés.
Korábban azt hittem, hogy a mostani oldalazás az a D hullámnak a 4-es al-hulláma, de fenét, az már kész. Ez már szinte biztosra veszem, hogy ez az E hullám, ami NG-nél (nyersanyagoknál) általában nagyon erőtlen és csúcsa sokszor nem éri el az oldalazó alakzat kijelölt felső határoló vonalát (félúton elakad).
Meddig mehet még fel NG?
1. Világos kék/zöld vonal, ami kb 2,742-es szint. Most ezt tartom valószínűbbnek.
2. Extrém esetben 2,8 illetve 2,85-2,86 az álomhatár. Ha addig elmegy, akkor nagy valószínűséggel "full" shortba lépek.
Ma megtörtént a UGAZ és UWTI etf-ek splittelése. Megfigyelésem szerint ilyenkor egy kis NG, WTI emelkedéssel rásegítenek a drágább etf-ek eladására. Ezt következik a LONG/Short páros kiegyenlítődése
Egy kis matek: UGAZ/DGAZ=8,61/5,97, medián 7,29. Ha a megfigyelésem igaz, akkor hamarosan NG esni fog, kb 100*(7,29-5,97)/5,97/3=7,37%-ot, ami a mostani 2,712 szintről 2,512-ig esést jelent. Ezt várom már jó ideje.
Kíváncsi vagyok, mennyire jönnek be a fentiek.
Igazad lehet, bár most letettem a try párokról, rohadt nagy gáz van a törököknél és a jegybank tehetetlen, már semmi devizatartalékuk nincsen.
Idő kérdése, hogy roppanjon az egész gazdaságuk.
Legutóbb EURTRY shortban 0-ban stoppolódtam így eldobtam magamtól egy jelentősebb összeget, azóta nem bolygatom a dolgokat. Most várok olajban az új aljra, vagy, ha gyengén esik illetve kevés forgalommal, akkor nem várok új aljat és előbb nyitok longot.
NG 1H: link
Gázos fiúk aztán tudják húzni az időt azzal a várva várt beszakadással.
Ha nem tévedek, akkor mostantól még egy fel-kör lesz 2,71-ig, aztán NG vagy leszakítja 2,65-ös szintet, vagy időhúzásképpen csinál még legalább egy 5 hullámos (abcde) oldalazó oszcillálást 2,71 és 2,65 között és csak ezt követően fog leszakadni.
Szerintem 2,72-2,73 fölé nem igen fog menni egy nagyobb esés előtt.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.