Még egy megjegyzés én azt figyeltem meg,hogy kb 0.004 gázárváltozás a gázcerti árában 1 ft-nyi változást okoz sac per kábé..Short certinél jártam már úgy, hogy 0.007 egységgel magasabban is ugyanannyiért tudtam venni mint 0.007-el lejjebb,ill. 0.007 egységgel lejjebb is ugyanannyiért tudtam eladni,mint 0.007-el feljebb.Mert a certiár nem változott.Persze ha napizok és forintozok ez bosszantó tud lenni.Pont.
Igen mert az árjegyzés nem csak a gázártól hanem a dollár forint ármozgástól is függ,ezt amit írsz én már tapasztaltam.Van úgy hogy 0.003 gázárelmozdulásra akár plusz akár minusz irányba nem mozdul 1 ft -t a certi ár.De lesz itt még több 10 ft-nyi mozgás is a gáz igen nagy move-t tud produkálni.
Értem mit csinálok, azt is vágom nagyjából amit fantomas ir. Nem a nyitóról beszélek, hanem az azutáni mozgásról. Most is volt egy 080as tüske arra se mozdult meg se. Sőt most mikor figyeltem akkor is 090ről volt mozgása 084re és a certi ár inkább a másik irányba mozdult 1ft-ot. De mindegy
Pénteken a februári gáz zárt 3,5 körül a márciusi az 3.170 körül volt.De az ERSTE gázcertik már pénteken is a márciusi gázárakat követték.akkor vettem 48-ért shortcertit gázban kb 3.180 körül.Az investingnél volt rollover 28-n amikor átálltak a márciusi gázra ami ma 3.078-n nyitott.Ennyi.
Nem figyeltél haver,mert a short certi jelenleg 74 Ft én 67-ért adtam el,Neked 7 ft különbség semmi?Nekem 1000 db-ra 7000 ft-ért.Nem értelek,minek csinálod ha nem érted,hogy mit csinálsz?
én múlt hétan nyitottam shortokat 3,46-3,5 között valahol ts38-at 107 ft-on. most 3,08 az árfolyam és 73 Ft a certi?!?! 2 hónapja megfogadtam, hogy erste certit soha többet... miért vagyok fasz?!?!
Hát én adok Neked egy nagy pluszt!++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Az a baj,hogy a certizést meg kell tanulni,ha meg nem megy akkor el se kell kezdeni,mert bukás a vége.Én a magam kárán tanulgatom,de nem merném azt mondani,hogy tudok is certizni.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.