A 2008-as esetről: Nem volt stoppom, bíztam abban hogy majd zárom, ha kell, és azt is gondoltam, hogy elkaptam az alját. Talán pluszban is voltam benne éppen. Aztán váratlanul kórházba kerültem és két-három napig nem voltam olyan állapotban, hogy ránézzek. Nem emlékszem mekkora tőkeáttétel volt, a certinél amúgy is állandóan változik, de a bukta az valahol az akkori tőkém fele volt.
Szóval ésszel a certivel, ne vállaljátok túl magatokat :)
A GLD fordulat utan az olaj fordulatot en is el akarom kapni, meghozza NAGY pozicioval.
Szerintem a 98 evi, decemberi fordulathoz hazonlo figurara lehet szamitani, a struktura ugyanaz.
Ha jol szamozok, akkor meg egy oldalazas es egy eses meg hatra van. De par het mulva az olaj ennek az evnek a legjobb tradeje lesz. Sok szerencset hozza.
Erste Traderen szinte mindent elérsz. Drága, de ha megcsípsz egy jó trendet, akkor nem számít. A demot le tudod tölteni akár most is az erstebroker oldalról, 30 napig tudod tesztelni.
Külföldön is érdemes szétnézni, ott sokkal olcsóbb a tradelés.
Mielőtt túl nagy poziba ugrotok, egy jó tanács: Életem legnagyobb bukóját 2008-ben olaj certifikáttal szenvedtem el. Már nem emlékszem pontosan, de 35 vagy 36 dollárról longoltam...
link
Olajnál is megfigyelhetők a kedvenc sas/bölény alakzataim. Általában 3 alakzatig emelkedést prognosztizálnak.
Ha így lesz, a mostani elmehet 45-ig 1-2 hét alatt.
Erre a hsz-re ne alapozzál... csak 15 perces chartot néztem....
Sajnos, most én is eurocenttel értek egyet, és nekem ugye vannak mindkét olajban shortjaim is, szóval lehet rám nem kellene hallgatnod, de nagyon szép a profit már rajtuk....
én nem ismerem ezeket a szerkezeteket, de azt megfigyeltem, ha valamit nagyon ki lehet számítani, vagy valamit nagyon várnak, és a csapból is folyik, akkor pont fordítva sül el, pl. az arany amikor csúcson volt, mindenhol fantasztikus célárak jelentek meg, és arany ügynökök, automaták, azóta is esik......stb én várok egy gyors visszapattanást legalább 45 fölé, brent 50 fölé, és ha szerencsém van egy jó ideig itt oldalazhatna, mint a gáz is hónapok óta 2,9 és 2,6 között, bár azt nem szoktam venni mostanában
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.