Néhány hasznos kiegészítő info földgáz (HH Nat.Gas) témában, amíg még van befektetni való pénzetek... :)
1. ETF vásárlásnál vedd figyelembe, hogy egyik legnagyobb ellenfeled az idő! 3X földgáz ETF-ből havi szinten kb. 20%-ot "kilopnak" az alap kezelői a kötési díjak és a határidős árak különbségei-tehát az átkötések - miatt!
2. 3X ETF vásárlásnál nem fog mínuszba menni az egyenleged, de nagyon gyorsan tudsz bukni 90%-ot, amihez elég az alaptermék 30%-os rossz irányú változása és az idő múlása.
3. Front hónapi 2,2 usd nat. gas árfolyamnál vett 3X ETF esetén sem biztos, hogy pozitív szaldóval zárnád le a befektetésedet, mivel az idő és a határidők közötti spread-ek keményen ellened dolgoznak. A piac 1 centet sem ad kockázat felvállalása nélkül. lásd. chf :)
4. A Henry Hub Nat. Gas és a WTI Crude Oil árfolyama közötti korreláció alacsony. A HH Nat. Gas árfolyamára az ipari felhasználás és a kitermelés mellett a földgáz készletszintek változása, és a mindenkori időjárás (lakossági felhasználás) és előrejelzései befolyásolják elsősorban. Amennyiben 5-10 éven belül gőzerővel beindul az usa LNG exportja, akkor már a világpiaci árak (kereslet) is hatással lehet majd az amerikai földgázpiaci árakra.
Népi megfigyelés, ha egy 3x ETF egy nap esik 30%-ot, akkor következő nap visszakorrigál legalább 7-10%-ot. Különösen igaz ez, ha az esés pl fibo 38, 62 körül éri el az alját.
Megőszülés elleni trade:) Vegyél 100USD-ért minimumon nagy forgalmú 3x, 4x ETF-t, aminek az alapterméke 2-3-4 szeresét is elérheti éves szinten. Ha az alaptermék (pl gáz) dupláz, akkor 100x2x3(4)=600USD(800USD) üti a markod. Ha a minimumnak vélt szint feleződik (ami szinte kizárt) akkor sem mész tönkre.
Te melyik 4x ETF-et figyeled?
Törölt felhasználó2015. 01. 21. 21:09
Előzmény:
törölt hozzászólás
ez igaz. kötél idegek kellenek hozzá. mondjuk aki kibírja hogy nem nézegeti, annak jó lehet. tőkeáttéttel hihetetlen gyorsan mozog
ui: ha megcsíped natural gas alján, akkor szépen profitálhatsz belőle szvsz. Meleg január esetén hideg február vagy március szokott lenni, vagy ha a tél elmarad, akkor nyár közeledtével indul a klíma szezon. Ha jól tudom ezek működtetéséhez gázt használnak.
ez nagy kaszinó. az biztos, hogy 2.2nél egy év távlatában nem lehet bukni, de sokszorozni lehet a tőkét. mondom, én nem certizem, ETFS-t veszek (ha veszek)
Azért azt hittem ilyen rally után feljebb lesznek az árjegyzők. Na mindegy.
A 2.783-s árat is képtelenségnek tartotta szerintem mindenki, mégis meglett.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.