Bezzeg ha dobtam volna a tl45-öt, akkor száguldozna. És még jött egy bázisár módosítás is. Szép minusz lett a mai napra. Ha pénteken dobtam volna, most tuti visszavenném.
Elmúlt egy évben végig contango volt. Valóban certiben veszélyesebb, ezért nem szabad szerintem certivel nyersanyagokat kereskedni. Olajban viszont bika vagyok, elkezdett épülni benne a long pozim, 57,80-on és 63.30-on. Egyelöre csak 100 hordó, aztán majd remélem lesz ez 400 is.
Certiben ez veszélyesebb.. most kezd a 30 éveshez zárni újra az időjárás, szóval szeritnem oldalazva fog nyitni, illetve elkezdi zárni majd a contangos rést.
Én nem pár napban szoktam gondolkozni, hanem sokszor két hét, mire felépül a pozícióm. A készletek miatt a téli atlagarat 2.5 alá várom, ezért mindenhol eladok, ha 2.5 felett van az ár. Ráadásul a shortnak dolgozik hetesen a contango is.
Nekem is van egy olyan érzésem, hogy decemberre első hétében lesz még egy mélypont. Viszont, ha addig az időjárás előrejelzés esetleg egy cold blastot jósol majd, akkor pattanhat az árfolyam. A készletek nagysága nem fog számítani a hurráoptimizmusban. Jelenleg az látszik, hogy hidegebb lesz dec 1 - 6 között, de nem olyan brutál a 30 éves átlaghoz képest, és kezd visszamászni a 30 éves átlagra. A 45 napos modell szerint, ami ugye pontatlanabb, viszont újra felfelé lendül a görbe. Erre a kettőre ment felfelé gizi, ahelyett, hogy törte volna a 2.5öt.
Én egy napja vettem észre a topikot, ezért semmit nem volt módom beírni, ahogy láthatod, előtte nem is írtam semmit ;) Most kezdtem építeni shortot 2.54-en, egyelore csak 1000 usd értékben nyílt. Folyamatosan bovitve 10.000 usd a cél.
Ezzel nem akarlak megbántani de akkor vagy hiteles ha beírod a pozíciót! Szerintem ez a fórum arra való hogy segítsük egymást! Ha utólag beírod hogy mekkora raj voltál az nem segítség! Még egyszer ez nem bántás. Én próbálom ősszinten beírni mit látok. Most mindenki tudja aki olvassa az aranyban vagyok beragadva nem jó döntés volt. Még egy hetet várok vele aztán kuka.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.