WTI (olaj) kilőtt. De nekem gyanús. Nagyon hármas szerkezetű volt az emelkedés 37,x-ről. A szintjelzőm szerint jelenleg 49-49,5 vízválasztó szint. Elképzelhetőnek tartom, hogy innét az irány ismét dél.
Basszus ...... mivel már nem kereskedem certivel ezért kitöröltem a rollover időpontokat, egy ismerősömnek kellene, át tudnátok küldeni egy linkbe?...... előre is köszönöm.
Amúgy Berecz Árpi hívta föl a Commerzbankra a figyelmemet..... akárhogy is alakul az árfolyam sorsa......Köszönet érte, hogy fölhívtad rá a figyelmet...... remélem opimusod már nincsen.
Én olyan 15-öt láttam benne, persze nem azonnal, de ha ezt az ellenállást legyőzi, akkor tényleg 13,5-ig én is szabadnak látom a pályát.
Törölt felhasználó2015. 11. 02. 17:37
Technikalag jol nezne ki...
es meg van olyan stratim is ami veteli jelzest fog adni ~10,86-on
(45%-os valoszinuseggel lenne a rendszer szerint nyereseges kereskedes)...
ha 9$ korul tennem a stoppot akkor, (bar alatta picivel szerintem rengeteg stop lehet), akkor minimum 13,2$-os celarral lenne erdemes belepni egyebkent nem....
elkepzelhetonek tartom, hogy 13,5-14$-ig elmenjen par het esetleg 1-2 honap alatt....
persze ha 9-10$ korul sikerult venned belole akkor nyilvan mas a helyzet...
En jelenleg nem kedvelem a bank papirokat, mivel a legtobbnek nem ismerem a derrivativ pozicioit;gazdasagi lassulas ill. a jovobeni negativ kamatok miatt a bankszektorral en ovatos vagyok ill. leszek...
Persze ha a nemetek nagyobb szamu menekultet fogadnak be es egyebkent is a menekultek akar 0,5-1%-al is emelhetik a nemet GDP-t....
kerdes hogy ez eleg lesz-e a vilaggazdasagi lassulas ellensulyozasara...
Nem mondom hogy nem lehet paritas, de korabban nezegettem benne a shortot es a piac nagyon gyorsan visszaigazolta hogy tevedek....
en kiraktam az elso megfigyelo pozit long oldalon....
nem varok 1,30-1,35-ot,de szerintem 1,2 konyen meglehet...
egy lehetseges scenario:
(25-30%-os korrekcio a rv piacokon amikor is ontik a kisebb allamok devizait...) NZD/USD 0,5 es mondjuk AUD/USD 0,6-os celarnal mar meg is van az 1,2-es arfolyam, ezt pedig nem nehez lezavarni nehany honap alatt....
Szeretek olyan pozikat osszepakolni a pf-mon belul amik jelenleg negativ korrelacioban vannak ill. nincsennek tul szoros korrelacioban egymassal...igy kevesbe faj 1 hirtelen elmozdulas...
es ha jol mertem fel a helyzetet a korrelacios valtozasok szamomra kedvezoek lesznek...
persze a korrelacios osszefuggesek borulhatnak
mi a velemenyed az AUD/NZD longrol???
(nyilvan itt a kamatkulonbozet csokkenti a lehetosegeket),de ebben is lehet 6-12% a kovetkezo 1-1,5 evben...
(1,18-1,25-os celarrol)..
szerintem nezz ra megint TRY/JPY-re....
(nem kell tul nagy tokeattetellel eroltetni,de 2-3szorossal) is konnyeden lehet benne a kovetkezo 1-2 evben 20-30%-os hozam...a kamatkulonbozet sem rossz benne!
Amcsiknak es EU-nak is kulcsfontossagu a torokok jelenleg...
es jo nehany regi srac elkezdett ramozdulni....
(Ez sem bitos mint semmi sem,de 1 lehetoseg!), en mar a 6. pozit nyitom benne...
Kosz. Az en rovid ertekelesem, foleg az evidens penzugyi valsag miatt, ez:
COT:
MarketCap: 8.8B, Adossag:2.0B, B++
Low-cost termelo, meg mindig profitabilis, jovo evi profitvarakozas javulo +20%-al, szemben szinte mindenkivel.
CHK:
Felfujt, fokuszalatlan, draga termelo, kotvenyeit alig kepes fizetni, spiralban zuhan
MarketCap; 4B, Adossag:11B, C++
Q2-ben 5B pretax charge volt,
CMX:
MarketCap; 9.4B, Adossag: 1.5B, A-
Iden nulla profit, Jovore a szokasos 5/sh helyett talan 2/sh a varakozas.
Kitermeles +20%-al novekszik, az kompenzalja a vesztesegeket.
MDU
MarketCap:3.2B, Adossag: 2.4B, A
Arbevetelt tartani birja, profitabilis 2014,15,16=1.40, 0,95, 1.2 a varakozas.
Meg uj kutakat furat is, (CMX is), es kozben meg szel-farmot epit.
Szerintem a tobbi 20 gaztermelobol meg Enerplus, Newfield Expl, National Fuel es Pengrowth a jobbak; A tobbi elkerulnem.
Jobbnak gondolom TOT-t a maga 5,5%-us osztalékhozamával. Ezt a III. néves osztalékért még 1,5 hónapig meg lehet venni. Ha kicsit lejjebb megy az ár (45€ alá), még jó is lehet szerintem.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.