amint azt bizonyára Te is tudod, 30 nappal jelentés előtt tilos vezetőségi tagnak saját részvénnyel kereskednie... szóval, mivel már ebben a "csendes" időszakban vagyunk, így tök értelmetlen arról beszélni, hogy a vezetőségi tagoknak venniük kellene az Opust
Teljesen egyértelmű, Medgyesit követni kellene a vezetőségi tagoknak.De ők egyenlőre csak lapítanak mint nyuszi a fűben.A hangulat javítás érdekében 42000 fő kisbefektető nagyon várja már.!Pedig a vásárlás többet érne mint a plakátolás.
Valószínűleg politikai oldalhoz köthető a tevékenység. Elég hatásos módszer, hogy erőtlennek, hiteltelennek, kitagadottnak állítsák be a NER-rel kapcsolatba hozható (vagy csak vélt) nyrt-ket. Ezzel jelzik, hogy ez az ő kiváltságuk. El kell ismerni, ez eddig működik. Mivel nem nagy tétellel, napi forgalommal nem arányosítható mennyiséggel teszik, megússzák a vizsgálatot.
November 7-én vettem észre először, és azóta is gyakran megy ez. Napi 7-10-12 alkalommal ugyanakkora darabszámú piaci eladásokkal amint emelkedik egy kicsit is az árfolyam, már tuszkolja valaki lefelé. A mai nap 22 alkalommal való "leöntés" csúcs volt a napi 153 db-s kötéslistából. Kicsit sem feltűnő... Valaki vagy olcsón szeretne venni még, és beáldoz 1000-2000 darabot, vagy a certi miatt nem engedik emelkedni. Vagy ... már le sem írom, mert nem akarok komcsizni.
Szerintem nem jelzés. Amint kicsit is emelkedne az árfolyam, rögtön belead, 0,5-1 forinttal letolja a realt. .A cél, az emelkedés megakadályozása. Ilyen langyos napokon működik is. Ezt csinálja 2-3 hónapja, az összeg aszerint változik, ahogy az árfolyam. 400 felett, nyolcvan körüli darabszámmal játszadozott. Gondolom, amennyivel még megérte, hogy a minimális kereskedelmi díjat kihasználja.
de legalább a végén felfelé tendált és nem jött öntés. Kis szerencsével napi max is lehetett volna. Hátha holnap már elkezd távolodni a 380-tól és folytatja útját 390 felé.
NEW OPUS GLOBAL