Lemegy a kgy. holnap (szerintem árfolyam változatlan marad) Aztán lemegy az önkormányzati (addig nagy mozgást nem várok) És október közepétől indulunk... Jönni fognak a hírek, és kiürül a fórum :-)
Volt, amikor 611-re értékelték. Kicsit később mindenki el volt ájulva, hogy 550, és milyen jó most venni, hurrá, ugye. Gyuri, hidd el, egy milliárdosnak tökmindegy, hogy 370-en vagy 300-on veszi. Pont ez a bizonyíték rá, hogy leszarják az árfolyamot. Ők NEM az árfolyamon nyernek, hanem a haszon ügyes könyvelésén, amiből a kisbefektetők bizony sose fognak látni semmit. Mondana valaki egy okot arra, miért lenne érdeke a nagyoknak a magas árfolyam, ha úgysem akarnak eladni? Mert az elmúlt 2 év alapján igencsak nagy bajok vannak. Mindenki jól fog járni a fúzióval, aha. Hazudnak ezek állandóan. Hol a külföldi befektető? Hol az 1 milliárd eurós kapitalizáció? Hol a telekommunikációs cég? Nevetséges az egész.
Nincs harag, hiszen mindketten longos csónakban evezünk. Csak én aggódok a ladikba betörő víz miatt amitől süllyedni kezd, Te pedig örülsz neki, mert a wellness-t látod benne... :)
Vajon miért éri meg venni 370-es árfolyamon is, ha mindenki 300- vagy alá várja... Lehet akik veszik annak tökmindegy ? Vagy egyszerűen nem olvas fórumot ?
Megpróbálok válaszolni. 1. Tudjuk előre, hogy az árfolyam változni fog vagy sem? Szerintem tudjuk. Folyamatosan változni fog, azt nem tudjuk, hogy merre. Ahogy nő a cég értéke és lesznek rá elemzések - fenntartva a tulajdonosi kör elköteleződését - a piac elkezdi majd árazni. Most nem a 370Ft-al van a baj, hanem azzal, hogy másfél éve 700 volt... 2. Ezt ide nem tudom leírni, de van egy nagyon jó könyv: vállalkozásból vállalat. Abban le van írva hogy ezt egy szervezetfejlesztés során hogyan kell elképzelni. Csak sajnos a világ a sok üres startup és a 2017-es kispapír rali után elveszítette a realitását. 3. Soha nem írtam, hogy lesz osztalék. Akkor gondolnám, hogy lesz ha a mögötte lévő adónemek egy részét törlik. Addig maradnak a kreatív eszközök. 4. Azon emberek akik itt zömmel fröcsögnek nincs a szótárába MOST JÓ. Sosem lesz jó nekik. Talán ez az a pont, ahol azt kell, hogy mondjam, hogy hiszek benne (mondjuk ezzel kitörölhetem) ha a fenti pontok közül 1 bejön( GDP 1%, árfolyam javulás, osztalék) akkor már jobb lesz, mint most.
Elnézést de szeretnék hozzászólni ? 1 Van akvizíció stratégia területen ? Igen. A GDP jelentősége akkor fog felmerülni, ha a külföldi terjeszkedés elindul. 2 Az árfolyam jelenleg pocsék, de én a magam részéről nem holnapra vásároltam be. 3 Az osztalékot a teljes 2019-es év eredménye után tudjuk meg. Jelenleg csak a félévet ismerjük. Ennyi több száz milliárdot pedig hasznosítani is kell innen.
Nos, én csak kérdezek. 1. Mit érsz azzal, ha az "birodalmat építenek", ha a GDP 1%-a innen jön, ha az ország akár legnagyobb cége is lesz belőle - de az árfolyamban ez SOHA nem fog látszani? 2. Miből gondolod, hogy az árfolyam csak most másodlagos, és nem MINDIG lesz az? 3. Miből gondolod, hogy osztalékot fognak adni (kvázi szétosztják a hasznot), ha ún. kreatív eszközökkel az egészet is vihetik? 4. Miből gondolod, hogy az örökös "MAJD JÓ LESZ" egyszer "MOST JÓ"-vá változik?
NEW OPUS GLOBAL