én azért biztos ami biztos összegereblyéztem 20 ezret itt 130 alatt, hátha a brutál jelentés fordulatot hoz innen a béka segge alól, ha nem, hétfőn adom
Ez ok. Mindenhol minden emelkedett. De, szinte minden szektor a növekvő alapanyag árakat beépítette az eladási árába (szolgáltatás, vagy késztermék). Igazából majd a 09-12 havi eredmény lesz itt a fontos. . A reakcióm csak azért volt ilyen hirtelen, mert 2017-óta itt opusban ezt látom, mindig bekerül valami jó, és elromlik, bejön a konzum és elpárolog, a cig elpárolog... de gondolom ne folytassam...
2022 H1-ben az anyagköltségek a duplájára nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest, ami mondjuk könnyen magyarázható és más iparágaktól sem szokatlan jelenség.
-50% az üzleti eredmény.. Igazi sikertörtének bontakozik ki a szemünk láttára... Van nyereség, az árbevétel kb azonos mint tavaly, de a szinergiák olyan jók lettek, hogy az üzemi eredmény 50%-al csökkent... . Ilyen a mesében sincs...
Akkor egy OPUS előzetes, Appenines visszatekintéssel:Appeninben 2 1x tétel torzította a profitsort, működésből zéró profit + történt egy áron aluli kótyavetye, bevétel csökkent év/év.Kapásból a felháborodás tompítására számítottam, hogy vétellel fönntartják az árfolyamot pár hétig, de hamar elengedték a kezét, aki nem adta a +8%-os napon hibát követett el, csökkenő bevételű, csak eladással és átértékeléssel nyereséges cég, amiben ráadásul a részvényesek nyílt megkárosítása folyik tartásra alkalmatlan, csak TA hullámlovaglás a profiknak.OPUS-ban amire kíváncsi vagyok:-bevétel év/év-EBITDA sorban nincs benne 1x tétel, a MOL-ban is ezt kell figyelni, mert a tárolókapacitással van egy BRENT long pozija a cégnek, a profitsor nem mutathat eltérő számot, mert akkor 1x tételt kell keresni.A fölfelé manipulával sem érünk semmit, volt itt már előre örvendezés után pofára esés a követő nap nyitóban-árfolyam túl nagyot esett, ekkoránál, már rossz számoknál is emelkedhet, mert még rosszabbat vártak-belengetnek-e srv keretösszeget? a 4IG-ben tegnap bevédték a Rheinmetall tőkeemeléses szintet, bizalom helyreállítása lenne, sajnos bennfentes vételre nem számíthatunk, igaz a jelentés előtt nem is lehet, csak utána
Sokszor a jó jelentésre esés, a rosszra emelkedés a válasz itt a BET-en. Mondjuk kedvenc részvényünk ez alol kivétel, mert így is, úgy is esik. Mint tudjuk, az értékteremtés a szenvedélyünk.... persze lopással és maguknak.
NEW OPUS GLOBAL