Szerintem ha a titász maga jött volna tőzsdére, magasabb ára lenne, mint az opusnak. Itt szerintem a bizalom csorbult. Hiába szippantja fel a kisgömböc a cégeket, ha nem tudja azokat nyereségesen működtetni. Hivatalosan nyereségesen, mert azt gondolom, hogy hoz nyereséget, csak azt szépen kitalicskázzák. Nálunk van egy tejfeldolgozó üzem, amibe belépett egy dúsgazdag vállalkozó. Csak akkor volt nyereséges, mikor egy óriási hitelcsomagot vettek fel. Egy ügyes könyvelő csodákra képes. Az ott dolgozók szerint semmi nem változott, szerintük az a pénz nem a feldolgozóra lett elköltve. A vállalkozó viszont a (papíron) mélyen veszteséges céggel nagyon is virágzik és terjeszkedik. A menet ugyan az, megvesz-nyereséges-hitel-veszteséges.
Már alig várom. Addig talán nem esünk 200 alá és a nagy akvi hatására talán ismét elmehetünk 280-ig. Ha nem velem történne, még röhögni is tudnék rajta... Így meg....
Kedves papaya! Egy hegyet próbálunk megmászni. Ha a csúcs 6000 méter felett van, erősen nem mindegy, hogy a mászást 3100 méterről vagy 2500-ról kezdjük. Ha 300 feletti árfolyamnál jön ide valami, ami meglöki az árfolyamot 70-80 forinttal, akkor majd 400-ig jutunk. Ha ez 250 alattról történik, akkor eljutunk megint 320-ig. Szerintem nem mindegy.
Jó hogy tegnap nem voltam gépközelben, a topikot vissza olvasni is fájdalmas. Lehet, jobban teszem,- ha ma rákészerítem magam, hogy rá se nézzek rá a kereskedésre.
Jól állunk! Bármit vesznek, mire megindulna az árfolyam, már megint 230-nál leszünk. Onnan majd felmegy 300-ig és azt lehet mondani emelkedett 30%-t. Röhej.
NEW OPUS GLOBAL