Egy részt kimásoltam a PF cikkből: "Az all-inclusive ellátást kínáló Marina népszerű volt júliusban és augusztusban, a kapacitáskihasználtság nagyon hasonlóan alakult a tavalyi évhez (közel teltház). Az erős belföldi kereslet, a több egyéni utazó, és a kevesebb turistacsoport, valamint a kedvezőbb ÁFA-környezet miatt az átlagár 30% feletti növekedést mutatott. Hasonló okokból a félpanziós ellátással elérhető Annabella esetében is látható volt ez a nagy mértékű átlagár emelkedés, de a foglaltság kicsit visszaesett a tavalyi évhez képest" - írták a Portfolio-nak. A belföldi turisták száma mind a két Balaton-parti hotelben nőtt, a magyar vendégek 17%-kal több vendégéjszakát töltöttek el 2019 azonos időszakához viszonyítva." Azt gondolom, hogy a Hungest, és a Balatonturist kapcsán is megjelent az átlagár növekedés, és ha ez mellé hasonló 10% feletti vendégéjszaka párosul, akkor ebből lehet meglepetés. Én sokat voltam a balatonon a nyáron, ilyet utoljára gyerekkoromban láttam. A 7-esen nem lehetett átmenni, akkor volt ilyen amikor autópálya zamárditól volt, és minden forgalom a 7-esen ment. Fullon minden. De igazából 12 kereskedési nap és meglátjuk...
NEW OPUS GLOBAL