Az Alteoban több a tudás, diverzifikáltabb amivel foglakoznak. Itt leginkább eszköz van. Annyi, hogy maga az eszköz várhatólag magasabb DCF értékkel bír, újraelőállítási árról nem beszélve.
Vajon ki akarná felvásárolni? Egy ilyen országban, ahol teljesen kiszámíthatatlanok a kormány intézkedései, a miniszterek egymásnak adják a kilincset, a termelt energia esetenként eladhatatlan. Mindenki inkább menekül innen, kivéve Mészárost, Tiborczot, Szíjj Lászlót meg a többi nerest. Másnak itt nálunk nemigen teremthet babér, sőt olyan törvényt hoztak, hogy akár a cégedet is elvehetik.
Szerintem meg potenciális felvásárlási célpont a NAP. Kgy. napirendi pontok között készpénzes tőkeemelés is szerepel 1350 feletti áron. 30-40 % simán benne lehet rövidtávon.
Amit írsz, egyértelmű. Viszont a tudást abból szerezték azok akik akkor vették a részvényt és egyre feljebb hajtották az árat, amit a média kommunikált. A csapból is a napenergia folyt. Az a jövő, minden eddigi más energia környezet károsító, menni fognak a kukába, csak ebbe érdemes pénzt fektetni stb. Az új stratégia, a támogatások, a Világ, az EU stb. konszenzusra jutott, hogy csak ez és más semmi. Ilyen helyzetben a kisbüfi miért ne hitte volna el - amit ugyan nem a Ti cégetek, de szinte az egész EU és a magyar sajtó kommunikált. Ami azóta történt viszont az, hogy az álmok a realitással nem találkoznak. Különféle problémák tömkelege került felszínre, amiről akkor senki nem beszélt, mindenki hallgatott. Most meg mindenki vekeng a problémákon, a zöldenergia részvények ára pedig az egész világon esik.
Sztem teljesen felesleges diskurzus, ami itt zajlik. Jelen keretek közt az egész iparág ennyit tud itthon, nem csak a NAP. Bármelyik napenergiás céget behúznák a tőzsdére, ugyanúgy nem érdekelne senkit. Ott az Astra, abban még kötés sincs. Eladni sem lehet, mert akkorát mozog az árfolyam, hogy az MNB már ugrik is a mozgásra. Kint a First Solar menetel, de az összes többi ugyanúgy padlón van. Ez van, kár ezért Földvári Úrat macerálni, ő sem fogja megváltoztatni a piacot. El kell engedni és kész.
Hat aki egy cegben minden tudas nelkul vasarol az bizony szerencsejatekos ( vagy nem tul okos ) Mondj mar olyan infot ami cegtol szarmazik es indokolta volna a tobbszorozest
Es ki nyomta volnna a feket te is lattad hogy marhasag de a mohosag sajnos nagy ur a spekulans gondolkodik es utana vasarol legalabbis a kosztolanyi fele spekulans
Emlékszem mikor elkezdődött a kereskedés egész nap figyeltem, talán 3 kötéssel fel lehetett rögtön tenni 2000 fölé...valami 250-300 darabbal, naná hogy rámentek a spekák, itt kellett volna egy fék...
De, hogy ne csak rosszat írjak, a tárgyilagossághoz tartozik, van amiben következetesek vagytok és e téren korrekten betartjátok azt, amit ígértetek. Konkrétan arról van szó, hogy a kezdetektől, mind a mai napig azt kommunikáltátok, hogy a részvényetek vásárlását a hosszú távon gondolkodó befektetők számára ajánljátok. Nos, akik 2021. október környékén bevásároltak azoknak valóban hosszú időre lesz szükségük, hogy nyereséggel kiszálljanak. Jelenleg minden arra mutat, hogy 9 ezer környékét igen hosszú idő múlva éri majd el a NAP. Tehát ez valóban hosszú táv lesz annak, aki hisz bennetek.
A bizalmat kellene legelőször helyre állítanotok. Pl. ha azt közlitek, hogy vesztek saját részvényt, akkor nem sumákolni kellene, hanem valóban vásárolni. Ha már pont az OTP-t említetted, e vonatkozásban is tanulhatnátok tőlük. Mikor szar helyzet volt, az OTP segített a befektetőinek. Ti csupán lestétek hogyan merül mégmélyebbre a részvényetek. Hál Istennek én nyereséggel kiszálltam, miután Orbitális kolléga tanácsát megfogadtátok és februárban egy promociós cikket nagy nehezen összehoztatok. De sokan örülnének, ha összeszednétek magatokat és ha már féllábbal a tőzsdén vagytok gondolnátok a kisbefektetőkre is.
Én csupán a tényeket írtam le. Tanácsot azoktól a cégektől tudnátok kérni, akik már régen túl vannak a tavalyi év eredményéről való jelentésen. Forduljatok hozzájuk, hátha hajlandók segíteni.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf