ja a fellelhető infók alapján valami olyan cég lehetett, akik még nem építettek fel semmit, még csak most nyertek pénzt pályázaton napelempark létesítésére. a kis naplopók. bocsi, hogy belinkeltem ide, nem akartam FUDolni :)
Az előző ilyennél nem várt sokat az eladó, hanem piaci áron ráöntötte a vevőkre. Én most erre készülök, be is tettem egy vételi ajánlatot olyan árra, amit én sem hiszek el, de próba szerencse. Most nézem, a "konkurencia" (Astrasun) még durvább, ott összesen 260 db részvény van a vételi oldalon...
Nincs forgalom, ami inkább a kiszáradt magyar tőzsde jele. Nem lehet eladni, így ha valaki ki akar, vagy ki kell szállnia, kis tételben is komoly ármozgató hatású. Én nem látok bele "szemezgetést", egyszerűen csak kiapadt a forrás. Elég drámai hatású most már a 18%-os "alapkamat" forrás elszívó hatása, ami rövid távon nem fog változni, az biztos... A befektetési tézisem még él, vagyis azt gondolom, hogy osztalékrészvény lesz, esetleges későbbi exittel, ami jóval magasabb lesz a mostani árnál (pl. mert más lesz a kamatkörnyezet is). Az hogy nem lesz mostanában kereskedhető, elég valószínű, így csak olyan pénzt érdemes beletenni, amire nem lesz szükség 5 évig (így adja magát, hogy TBSZ-re kerüljön, adómentes osztalék, és árfolyamnyereség céljából) Ha mégis nektek lesz igazatok (vagyis érték alatti átvétel fog történni), akkor újabb szomorú története lesz a magyar tőzsdének, egyben számomra az utolsó magyar befektetés...
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf