Engem abszolút nem érdekel, hogy kinek mennyi a nyeresége vagy a vesztesége. Régebben beírtam már, hogy hány darab NAP részvényem van és mennyi a bekerülési áram. Ha téged érdekel, keresd vissza itt a topikban. Itt - ha nem vetted volna eddig észre - arról van szó, hogy érdekes módon a zártkörű jegyzések áraihoz képest is a béka segge alatt van az ár! Ez, az én személyemtől független tény. Nem engem kell megtalálnod, hanem magyarázatot keresni erre az anomáliára!
Ezek szerint van itt a napban mondjuk max 100 ezer veszteseged és van pofád baztatni a főnököt aki 1 milliárdot tett bele? Normális vagy te úgy őszintén?
A részvényeim összessége tekintetében több millió a nyereségem. Befektetésem részvényekbe 15 millió feletti összeg. Konkrétan a NAP-ba igen csekély a darabszám, de sajnos bukóban van.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy 1-2 millából a repit el lehet intézni egy ilyen méretű cég közgyűlésén úgy, hogy nem pogácsa, hanem azok a kaják vannak a palettán amiket én megálmodtam, illetve ide leírtam. Ezek szerint nem érünk 1-2 millát sem a cégnek.)
Azért minket se hagyjál ki a sorból! ...A kisbüfik pénze is jól hasznosul, csak nem rövid, hanem hosszú távon... Ezt elvárjuk, hogy amíg bukóban vagyunk, addig hangoztassátok!
Na, kicsit komolyra fordítva a szót, bár nagyon jól szórakozom a kajabeírásokon: számomra (mint befektető) rosszul venné ki magát, ha egy cég, amelyik épp növekedési fázisban van és egyik problémája az, honnan szerezzen elegendő forrást a további (gyorsütemű) növekedéshez, nekiállna "flancolni", és elkezdené ilyen reprezentatív célokra szórni a pénzt. Van olyan cég bőven, ahol kifelé megy a nagyzolás, amúgy meg egy nagy semmi az egész cég. Itt inkább legyen fordítva.
Amennyiben úgy látja a főnök, hogy valóban ez az ára annak, hogy nemzetközi összehasonlításban is magas hatékonysággal működő megújuló energia termelő vállalattá váljunk, akkor rajtam sem fog múlni.Csatlakozom hozzád, legyen pogi, vagy nem bánom ha még az sem. A cicának meg táncsak kigazdálkodják annak a 10dkg párizsinak az árát. :-)
Azért a nagy svédasztalos közgyűlés sem általános. (Habár jövő héten pont egy ilyenre vagyok hivatalos, klasszikus kaviár-lazacos, igaz, az meghívásos alapon megy. Közben nézem, április 24 nekem biztosan nem lesz jó, úgyhogy a pogácsaadagom helyett inkább tessék venni valami naperőművet.)
Nincs ellentmondás, mert én a véleményemet csupán a részvény tőzsdei árára alapozom, Ti pedig mindig azt mondjátok, hogy minden a terveknek megfelelően teljesül, fejlődött a cég, haladtatok előre. A Ti véleményetek szakszerűbb és szélesebb alapokon nyugszik. Egy ilyen sikeres cégnek a közgyűlésen illik prezentálnia a befektetők felé, hogy hová tartozunk. Nem lehet nosztalgia zsíros kenyér kovászos ubival meghatározó szereplővé válni még a hazai napenergia szektorban sem.
Javaslatom: a fornettis pogácsát ezúttal hagyjuk meg a sikertelen cégek közgyűléseire! A szavazást követő pezsgőzés előtt pedig csipegessünk szarvasgombás sajtból - megérdemeljük!
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf