Ő sem sejtette az ukrán háborút ami jelentősen leértékelte az OTP t. Ő is a számokból indult ki és úgy igaza volt az élet felülírta az elképzeléseket. Ugyanez a háború az energetikai cégeknek jól jött magasabb energia ár .egy erem két oldala
Miért? Beszélgetünk hátha mindkét fel tanul belőle .én mindenkivel hajlandó vagyok beszélgetni ha az kulturált keretek között folyik.érdekel a kis befektetők gondolkodása a nagyoket értem a kicsiket kevésbé
Remelem 1-2 éven belül minden kis részvényes elégedett lesz az árfolyammal én ezt kívánom! Igazsághoz hozzá tartozik,h egy részvényse hozza most azt amit elvárnánk tőle ebbe a rossz gazdasági környezetben.
De Te sem most jöttél a hathuszassal, ha sikerült visszahozni a bukót. Te is értesz a pénzcsináláshoz. Nem az a típus vagy aki azzal ámítja magát, hogy sebaj, hosszú távra vettem.
Én is elfogadom amiket írsz ezzel kapcsolatban, mert nálam sokkal képzettebb és jártasabb vagy ez ügyekben. Viszont azt is megtanultam más kárán, hogy ilyesmi cégbe nem szabad sok pénzt fektetni. (A sok pénz fogalma természetesen relatív - egyénenként eltérő.)
Rosszul tudod mindenki ott vezett be ahol akar a felügyelet nem vizsgálja az árakat nem szól bele csak ha piacbefolyásolás van . A SEC sem dönti el hogy a Tesla 100 vagy 1000 USD
Máskülönben pedig a "balekversenyt" a tőzsde felügyeletnek kötelessége lett volna észlelni és megállítani a kereskedés felfüggesztésével. Amikor bevezetnek egy részvényt 1000 Ft-on azt gondolom előtte felelős szakemberek döntik el, hogy nem 500 vagy 5000 Ft-on engedélyezik bevezetni. Nos amikor látják, hogy pár hét alatt az ár tízszerese anélkül, hogy a cég életében, gazdálkodásában lényeges változás történt volna, akkor a kereskedést fel kellett volna függeszteni és kivizsgálni ki és milyen célból, milyen pézből húzza fel ennyire az árat. Ezt nem tették, pedig kötelességük lett volna. Engem nem érint anyagilag szerencsére ez a történet, de szerintem nem lehet egyedül néhány kisbefektetőt hibáztatni amiért akkor úgy döntött, hogy vásárol.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf