...aki kicsit is tud gondolkozni, nem képzelte, hogy a MOL kilő. Ismerve a hagyományos NER-módszereket, bármiben fogadtam volna, hogy az ún. extraprofitot majd szépen einstandolja az állam, illetve megemeli a jelenlegi mértéket. Be is következett. Ez pedig jóhogy mínuszt eredményez.
A Nap számára szerintem ez semleges hírnek tűnik, mert nem építenek hanem felvásárlolnak, ill. üzemeltetnek nap erőműveket. De remélhetőleg elmondja majd vélményét erről nálam illetékesebb is itt.
"Az én tapasztalatom szerint a tőzsdén többször nem a realitás érvényesül, hanem az következik be amire kevesebben számítanak." Csupán e soraimat legfrissebben alátámasztja, ha megnézed a mai napon a MOL-lal történteket. Mindenki azt gondolta, ha eltörlik az ársapkát, kilő a MOL. Most -1,8 esés!
Egy dolog a remény, egy másik a realitás. A realitás jelenleg, hogy közelebb van az ár az 1000-hez és távolabb az 1800-hoz. Szerintem is lesz még 1800, de nem azért, mert most annyira jó a cég. A cégvezető is írta itt régebben, hogy csak lesték amikor egekbe emelkedett - tőlük függetlenül - az ár.
Az én tapasztalatom szerint a tőzsdén többször nem a realitás érvényesül, hanem az következik be amire kevesebben számítanak. Tudom nem vagyok népszerű, és cáfolta is azt a teóriámat Földvári, hogy szerintem van a Nap nagy befektetői között aki nem a legális pénzét forgatta bele. Annak - ha úgy hozza a helyzet - megéri 1000 alatt is eladnia. Mint ahogyan volt már rá példa, hogy 1000 alatt lehetett venni, úgy ez a jövőben is előfordulhat. Nem biztos, de lehet. A tőzsdén minden lehetséges!
Azért maradjunk a realitások talaján, ne állj addig fél lábon, szerintem kizárt dolog hogy lesz lehetőséged venni 1000 alatt (hacsak valami retardált nem önti rá a piacra egyben, de nem hiszem, hogy tartósan ottmaradna) . Úgy gondolom, a "számok", üzleti eredmények alapján 1200 alatt továbbra is érdemes felhalmozni, még ha a jelenlegi árfolyam ellenem is szól. A tőzsdéről mindenki vonja ki a pénzt és biztonságosabb befektetésekbe menekülnek. hiszek benne, hogy a félelem hamarosan elül és elkezd újra beáramlani a tőke, folytatódnak a jó jelentések, meglesz a standard kategória, ki tudja, jön majd hír az osztalékfizetésről és akkor meglódul majd a NAP is - én legalább is ezzel nyugtatom magam :)
chart alapján semmi ok aggódni. várni kell és a 2023 Q2 hozhat majd komoly mozgásokat. addig persze még lesz egy keserves tavasz, de legalább lehet majd olcsóbban venni.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf