Akkor senki nem vette az osztalékért? Mert ez magyarázat az árfolyam alakulására. Egyszerűen nem az a (kis)befektetői kör (mondjuk szerintem nagyon kevés van osztalék befektetőből magyar honban) vette a papírt, amivel passzolna a cég tevékenysége, profilja, attitűdje (osztalékjövedelem, kiszámítható bevétel, nyereség, stb.) Így ezek a vásárlók egy olyan papírtól várnak gyors árfolyam emelkedést, ami nem erre predesztinált, nem erre "jött létre", így idővel megunva, akár veszteséggel távoznak. Így mindig van egy "beragadt" mennyiség, ami bármilyen kis árfolyam emelkedés esetén menekülni akar. Amíg nem lesz kereslet az osztalékprofilra, addig ez nem is fog változni.
azért vettem, hogy egy kb. 30%-os profitot később realizálhassak. Amikor vettem, még úgy nézett ki, hogy ez relatíve hamar elérhető lehet, hiszen volt honnan zuhannia a részvény árnak, volt pár ígéretes forgalmasabb nap... aztán ahogy ment lefelé az árfolyam, elszaladt velem a ló, folyamatosan higítottam hogy lejebb vigyem az átlagomat, próbáltam védeni a supportnak hitt sávokat. nem értettem, hogy az 1252-en történt tőkeemelés után miért adják alatta pl. 1150-ért. most kb. 1-2% mínuszban van a pakkom és várom hogy egyszer teljesüljön a fenti cél
Nem feltétlenül. Alapjáraton látok fantáziát magában a cégben, illetve az iparágban. Ebből a megfontolásból akár rá is ülnék a pakkomra (mint pár másik kis cégnél lévő pakkomra is). Más részről viszont nem nagyon tetszik a NAP tőzsdei kereskedésének a dinamikája. A folyamatos leöntések miatti emelkedésre képtelenség nem túl szimpi. Nem érzem benne, hogy tartósan magasabban fog mozogni az árfolyam. Nem a cég miatt, az jó. Inkább a nagyobb részvénypakkal rendelkező, kapzsi "befektetők" miatt. Ezért igen, ha megugorna kicsit, nyugodt szívvel szállnék ki. Főleg mert tudom az eddigi tapasztalatok után, hogy megkapom majd olcsóbban is újra.
Sajnos a szokásos nóta. Emelkedés, lelkesedés, aztán megjönnek a leöntők :( Ez itt már jó párszor el lett játszva sajnos. Pedig nagyon várom, hogy átüsse az 1300-at...
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf