A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Én már átutaltattam, felvettem, el is felejtettem. Tegnap mégis jött egy levél, hogy 20 fillér még maradt és NHB számlatulajdonost akarnak belőlem csinálni.
Aki nem fogadja el az NHB-t, az nyilatkozzon arról, melyik befektetési szolgáltatónál van értékpapír számlája és ennek mi a száma.
Erre miért van szükség, amikor be vannak adva a transzferek (a kért adatokkal), csak nem teljesítik őket - most éppen a költözés miatt egy újabb hónapig.
Én is megkaptam, jah, nekem is teccett a mini betűméret...
Aszongya nem kell tennem semmit, ha hagyom az állomány-átruházást... az NHB szerint meg számlát kell nyitnom náluk... akkor ezt most így hogy?
Másrészt azt írja: "amennyiben az MNB jóváhagyja".
Ez még nem történt meg?
Akkor minek ígéri meg, hogy 60 nap múlva elutalja, ha még nem tudja, hogy egyáltalán lehet-e?
Arról nem is beszélve, hogy a levél fele NHB reklám...
No jött egy SK nekem levél SK Réti mestertől..hatos betümérettel..
Egyenlegközlő átadható állományról..
Benne van a kiadható vagyon mértéke és típusa,
Ugyanaz ami digitálisan is már megvolt..
valamint hogy mostantól 60. napon átruházásra kerül az állomány az NHB-be, ha úgyakarom.
Ha máshova akarom akkor 30 napom van "fellebbezni" a csordaszellem ellen.
A Céginfó szerint július óta már a Damjanich utcában vannak,
ezen a néven: BUDA-CASH Brókerház Zrt. F.A. "felszámolás alatt"
A cég székhelye:
1071 Budapest, Damjanich utca 11-15. link
"Ma végre sikerült beszelni egy ügyintézővel, aki azt mondta, hogy talán novemberben utalnak, mert most költözködés lesz. Ez borzasztó, hogy nekunk mindent el kell tűrni, ezeknek minden megengedett."
Ebből ,úgy gondolom, valószínűsíthető, hogy küszöbön áll a székház/ak/ Felszámoló által történő értékesítése valakinek vagy valakiknek.
Figyelő szemetek...
Én úgy döntöttem, mostantól fordul a kocka és én fogom húzni az időt. Nincs állományi díj a papírokra, eladni nem akarok, az osztalék nem egy horribilis összeg. Elég volt.
Köszönöm válaszod! Tényleg még a postán volt a levél. Mehetünk a Fókusz Takarékszövetkezetbe és felvehetjük a pénzt a nem létező részvények után, de mi lesz a meglévőekkel még. Üdv. Mária
Szerintem ott van még az a postán, nem küldik olyan hamar vissza.
De ha mégis telefonon hívd fel a beva-t, mond el mi a helyzet. Fel szokták venni és elég normálisak, segítőkészek. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom velük.
Vagy, ha tudod hogy melyik takarékszövetkezet az amelyikbe menned kellene(hozzás legközelebbi), oda elmész nekik is van egy listájuk igazolod magad, szerintem ez sem egy lehetetlen út. Először ezt próbálnám meg, mert lehet hogy rögtön a pénzedhez jutsz
Én sajnos szeptember 6. án nem tudtam átvenni a levelet a BEVA tól mert ma értünk haza. Holnap bemegyek a postára de lehet hogy már visszaküldték nekik. Mit csinálhatok, hogy úja küldjék? köszönettel Mária
Mindeni maga dönti el, hogy mi a jó neki. Ha az átruházás után ott akarsz maradni a banknál mint szolgáltatónál akkor jó, de ha kiakarod venni vagy tovább transzferálni a papírjaidat, akkor az ott is fizetős lesz.
Nekem júniusban transzferáltak 2000 ft-ért a RV-t és az volt a fontos, hogy a papírokat minél hamarabb visszakapjam. A kp mivel nem is volt sok és 4% körül lelték fel nem volt számottevő. Azóta csináltam néhány kört a tőzsdén nekem bőven megérte hogy már régen visszakaptam mindent, főleg, hogy nem is maradtam volna az NHB-nál.
Na, akkor pénteken feldobtak vmit.
Kíváncsi leszek, mikorra keltezik azt a levelet, honnan számítódik a 60 nap. :)
Mer persze majd most fognak postázni 10 ezer levelet...
Amiket persze nem írtak meg előre, most állnak majd neki, napi százasával... :D
detto71:
Nem fogok tízezreket fizetni a transzferekért, az a párszázezer forint sehonnan nem hiányzik még pár hónapig, jó lesz olcsóér is.
Aztán majd meglátjuk ki járt jobban...
Igazad van, nem tudjuk a részleteket. Lehet, hogy szerződéstől függetlenül kereskedtek a brókerek stb.
De ez sajna már veszett fejsze nyele. Ha tényleg jó volt a szerződésük és a brokik partizánkodtak, akkor is mi van semmi.
Ha meg a szerződésük olyan volt amilyen, akkor meh aztán tényleg mindegy.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546