nick121

Regisztráció: 2017-08-24 11:41:34

Hozzászólások száma: 242

Utolsó hozzászólás: 2018-02-16 10:35


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2018. 02. 16. 10:35
Úgy tűnik, hogy ez a topic behalt! Vagy már senkit sem érdekel az ellopott, elcsalt  pénze! 
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2018. 02. 07. 20:49
Ha még olvassátok a fórum bejegyzéseit:
Hallottátok,hogy a Karácsony Gergely a győzelmük esetére kilátásba helyezte, mondhatnám "megígérte", hogy a devizahitelesek ügyét felkarolják és a Questor károsultakat teljes mértékben kártalanítani fogják. 
Nem kellene felhívni a figyelmét arra, hogy a Buda-Cash károsultak kártalanítása legalább olyan indokolt lenne, hiszen a BC-ügyfelek pénzét a PSFN és az MNB felügyelete mellett szabályosan ellopták. Ha hinni lehet az Ügyészségnek ez a folyamat a pénzügyi felügyelet számára észrevétlenül mintegy 15 éven keresztül tartott, anélkül, hogy az ellenőrző szervek bármit is tettek volna. A Questorosok csalás, mi pedig szabályos lopás áldozatai vagyunk, mindkettőt állami szervek mulasztása tette lehetővé.
( A felszámolás folyamatának anomáliáival most nem is foglalkoztam!)
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2017. 01. 18. 18:06
Úgy tűnik, mindenki elégedett, mindenki visszakapta a pénzét és papírjait. Ez jó hír!
(Ha valaki mégsem, és akar valamit tenni is, azt holnap az Eiffel palotánál ( PSFN székhelye ) várják a Questor és többi, a brókerbotrányok által érintett károsultak. Buda Cash károsultakat is várják!)

"Újabb demonstrációt tartanak a Quaestor Károsultak
2017. január 19-én (csütörtök) 11:00 órakor az EIFFEL PALACE-nál, a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. irodája előtt.
A MOMENTUM MOZGALOM kitelepülő pultjaival szintén jelen lesz a demonstráción, ugyanis fontosnak tartják az ügyet.
Aktivistáik készséggel fogják várni az érdeklődőket és az aláírni vágyókat egyaránt.
AZ OLIMPIA ELLENI ALÁÍRÁSGYŰJTÉS VELÜNK KEZDŐDIK!
Várjuk a budapesti Quaestor, Devizás, BudaCash, Hungária, Baumag és más károsultakat is!
Gyertek minél többen ALÁÍRNI!
Dátum: 2017. január 19. (csütörtök) 11.00 – 13.00 között
Helyszín: Eiffel Palace, Budapest, V. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 78.
KÖSZÖNJÜK A MEGOSZTÁSOKAT IS!"
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 12. 24. 18:34
Idézet mfor.hu-ról:
Az 1847/2016 (XII. 23.) Korm. határozat alapján 3,25 milliárd forintot különített el a miniszterelnöki dolgozószoba egyedi belsőépítészeti kialakítására - írja a 444.hu. Felelős: Lázás János. Határidő: azonnal.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 12. 21. 14:05
Kérni kellene arra is állásfoglalást. Alig 4 hónap alatt- némi sürgetés hatására - megjött a korrekt válasz most is. Még beleférhetsz az szja bevallás határidejébe. :)
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 12. 21. 13:16
Ma érkezett állásfoglalás a NAV-tól, hátha van, olyan, akit szintén érint. Célszerű a lenti állásfoglalás-kéréssel kezdeni.

Mindenkinek kellemes ünnepeket és az elmúlt 2 évnél vidámabb napokat!

Tisztelt Ügyfelünk!

Értesítjük, hogy az e-iktatószámon nyilvántartásba vett levelében feltett kérdésével, illetve az azt kiegészítő e- iktatószámon nyilvántartásba vett levelével kapcsolatosan összevontan kezdeményezett egyeztetés lezárult, annak eredményéről a Nemzetgazdasági Minisztérium álláspontja alapján az alábbiakban tájékoztatjuk.

Tényállás

A leveleiben foglalt tényállás alapján 2010-ben nyitott TBSZ számlát a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél, amely 2015. december 31. napjáig lejárt. A TBSZ számla-szerződés alapján a lejáró számlákról Ön akkért rendelkezett, hogy azok automatikusan megújításra kerüljenek. Erre azonban az Ön kifejezett kérelme ellenére már nem volt lehetőség, tekintettel arra, hogy a számlavezetővel szemben 2015. március 5-én felszámolási eljárás indult, és emiatt a Buda-Cash Brókerház Zrt. 2015. évre TBSZ számlát már nem tudott nyitni.
A TBSZ számláján elhelyezett értékpapírjainak zárolását a felszámoló 2016. évben szabadította fel, ezt követően Ön rendelkezett az értékpapírok OTP Bank Zrt.-hez történő transzferálásáról és kérte, hogy a pénzintézet az értékpapírokat az OTP Bank Zrt.-nél 2015. évben nyitott TBSZ számláján írja jóvá. E kérésének az OTP nem tett eleget és felajánlotta, hogy az értékpapírokat 2016. évben megnyitásra kerülő TBSZ számlájára helyezi el.
Ön a fenti eljárást nem fogadta el, hivatkozással arra, hogy az értékpapírok 2016. évi TBSZ számlán történő jóváírása az öt éves lekötési időszak miatt az adómentesség egy éves kitolódását eredményezné, továbbá a meglévő értékpapírokat el kéne adnia és a kapott ellenértéket kéne az újonnan megnyitott TBSZ számlára helyeznie, a 2015. évi osztalék pedig adókötelessé válna. Az ebből eredő anyagi kár fokozná azt a jelentős hátrányt, amelyet az Ön számára a Buda-Cash Brókerház Zrt. helyzete eddig is okozott.

Ez alapján kérdése arra irányult, hogy van-e lehetőség a felszámoló által igazoltan a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél fel nem vett meglévő pénzügyi eszközeinek az OTP Bank Zrt.-nél 2015-ben nyitott TBSZ számlára történő jogfolytonos elhelyezésére (transzferálására).

Egyeztetett álláspont

Álláspontunk szerint az ismertetett körülmények miatt a 2015. december 31. napján lejárt tartós befektetési szerződés újrakötésétől Ön elesett a számlavezető felszámolása, illetve a TBSZ számlán lévő pénzügyi eszközök zárolása következtében, amely az Ön számára hátrányos következményekkel járt. A lekötési időszak megszűnését követő időre tartós befektetésből származó jövedelem a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 67/B. § (9) bekezdése alapján nem állapítható meg. E rendelkezés az Ön számára azt eredményezi, hogy az értékpapírok után járó osztalék az Szja tv. osztalékjövedelemre vonatkozó szabályai alapján válik adókötelessé, továbbá a pénzügyi eszközök 2016. évben megnyitott TBSZ számlára történő elhelyezésével az öt éves lekötési időszak megszűnése, azaz a befektetés adómentessége egy évvel később következik be.

Jelen esetben a felszámolás és ennek keretében a TBSZ számláján lévő pénzügyi eszközök zárolása következtében az Szja tv. 67/B. § (9) bekezdése alapján adókötelezettsége keletkezik az értékpapírok osztaléka tekintetében, amely abból ered, hogy Ön a TBSZ számla feletti rendelkezési jogát az újrakötés, illetve jogfolytonos transzferálás tekintetében a felszámolás és a számla zárolása miatt nem tud gyakorolni. Az Ön számára hátrányos következményekkel jár, hogy az értékpapírokat nem helyezheti el közvetlenül egy 2016. évben nyitott TBSZ számlán, mert az Szja tv. 67/B. § (1) bekezdése alapján tartós befektetési szerződéssel csak pénzösszeg köthető le. Ebben az esetben a tulajdonában lévő értékpapírokat először el kellene adnia és a befolyt összeget helyezhetné el az újonnan megnyitott TBSZ számlán, a befizetett összegből ismételten meg kellene vásárolnia az értékpapírokat, az értékpapírok miatt pedig árfolyamnyereségből származó adóköteles jövedelem keletkezésével is számolnia kell.

Az Szja tv. 2015. július 7. napjától hatályos, 2015. évi felszámolások esetében is alkalmazható 7. § (1d) bekezdése alapján „a magánszemély részére nem eredményez adókötelezettséget – bármely adóévre vonatkozóan –, ha a magánszemély pénzügyi intézménnyel szemben fennálló követelését eredményező jogviszonya a pénzügyi intézmény felszámolása miatt szűnik meg, ideértve az adó feletti rendelkezés esetére meghatározott visszafizetési kötelezettséget is. A pénzügyi intézmény felszámolásával összefüggésben kárrendezés címén a magánszemélyt megillető összeg után adókötelezettség megállapításának nincs helye.”

Tekintettel arra, hogy Ön a TBSZ újrakötésének illetve transzferálásának lehetőségével a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása miatt nem tudott élni, véleményünk szerint az Szja tv. 7. § (1d) bekezdése értelmében a 2015. évben lejárt TBSZ számláján elhelyezett, a felszámoló által 2016-ban felszabadított értékpapírok a jogfolytonosság fenntartása mellett áthelyezhetők (transzferálhatók) az OTP Bank Zrt.-hez anélkül, hogy az új befizetésnek vagy a gyűjtőév újraindulásának minősülne.

A transzferált TBSZ számlát újrakötött számlaként kell kezelni és nem kell összevezetni a 2015-ben az OTP Bank Zrt.-nél nyitott TBSZ-számlával, tekintettel arra, hogy az Szja tv. 67/B. § (11) bekezdése értelmében csak az azonos évben kötött azonos típusú szerződések vezethetők össze.

Tájékoztatjuk, hogy a válaszlevél tartalma szakmai véleménynek minősül, kötelező jogi erővel nem bír.

Üdvözlettel:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága
Tájékoztatási Főosztály
_______________________________________________________

Az Ön levele:
Név:
Adószám: --
Adóazonosító jele:
Feladás dátuma: 2016.08.09.
Tárgy: Személyi jövedelemadó
E-iktatószám: e

Levél szövege:

Tisztelt Jogügyi Osztály!

Az alábbi ügyben kérném szíves állásfoglalásukat:

A Buda-Cash Brókerháznál történt bűnügy kapcsán az ott letétbe helyezett értékpapírjaim jelentős része eltűnt. A megmaradt papírok közül a többség 2010-ben nyitott TBSZ számlán volt, egészen 2015.dec.31-ig, amikor ez a TBSZ számla lejárt. A Buda-Cash Zrt.-vel kötött TBSZ számla vezetési szerződés 7. pontja szerint a lejáró TBSZ számlákról az ügyfél úgy rendelkezik, hogy azokat automatikusan újítsák meg. Annak ellenére, hogy még kértem is a papírok 2015-ös TBSZ számlára helyezését ez nem történt meg, mert a 2015.03.05-én megindult felszámolás következtében a Buda-Cash 2015-ös TBSZ-számlát már nem tudott nyitni. ( Ezt a Felszámoló levélben is megerősítette. ) Az érintett papírokat a Felszámoló csak 2016 -ban szabadította fel, így az OTP Bank Zrt. - ahova a papírokat transzferáltam - jelezte, hogy ő az általam kért 2015-ös TBSZ számlát már nem tudja megnyitni, annak ellenére, hogy ezt kifejezetten kértem. ( Ez ügyben megoszlottak a vélemények az OTP-n belül is, a jogászok szerint erre
a körülmények miatt kell lenni lehetőségnek, de ezzel az OTP más szakemberei nem értettek egyet. ) Az OTP felajánlotta, hogy 2016-os TBSZ számlára tudja tenni a papírokat ( ezt én is tudtam ), de ez azt jelentené, hogy az 5 év zárolás az adómentességig egy évvel kitolódna, a meglévő papírokat el kellene adnom, a befolyt pénzt az új TBSZ számlára tennem és abból újra megvenni a papírokat, és ezen felül a 2015. év utáni osztalék adóköteles lenne, összességében jelentős anyagi kárt okozva a már eddigieken felül is.

Mindezek alapján, kérem szíves állásfoglalásukat arra vonatkozóan, hogy a NAV a korábbi, brókerügyek károsultjaira vonatkozó állásfoglalása , valamint a fenti körülmények figyelembe vételével egyetért azzal, hogy az OTP Zrt. számomra 2015 -ös TBSZ számlát nyisson és azon a meglévő eszközeimet jogfolytonosan elhelyezhesse. Amennyiben konkrét ügyemben válasz nem adható, kérem, hogy szíveskedjenek olyan általános érvényű állásfoglalást megadni, amelynek alapján az OTP Bank egy ilyen ügyben eljárhat.

Várom mielőbbi kedvező válaszukat.

Kiegészítés az e-)számú levelemhez:
Meg szeretném jegyezni, hogy az OTP Zrt. nél van 2015-ös TBSZ számlám, így új számlát már nem kellene nyitnia az OTP-nek, hanem csak a felszámoló által is igazoltan a felszámolás miatt 2015-ös TBSZ-re a Buda-Cash-nél nem feltett papírokat a náluk vezetett 2015-ös TBSZ számlámra feltegyék.

Várom mielőbbi válaszukat.
Köszönettel

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 11. 03. 22:08
Tud valaki valamit a perről?
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 09. 27. 13:56
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 09. 21. 10:05
Idemásolnám egy BC károsult infoját:

"Ma végre sikerült beszelni egy ügyintézővel, aki azt mondta, hogy talán novemberben utalnak, mert most költözködés lesz. Ez borzasztó, hogy nekunk mindent el kell tűrni, ezeknek minden megengedett."
Ebből ,úgy gondolom, valószínűsíthető, hogy küszöbön áll a székház/ak/ Felszámoló által történő értékesítése valakinek vagy valakiknek.
Figyelő szemetek...
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 09. 06. 09:28
Én meg most Veled nem tudok egyetérteni.
Ugyanis:
A BC, mint cég, felel a neki adott és teljesítettként visszaigazolt megbízásokért. Az, hogy ezek vagy megtörténtek vagy nem a BC-t nem mentesíti a felelősség alól, legfeljebb nincs meg a fedezet, hogy helyt is tudjon állni ezekért. Ebből következik, hogy a ki nem adott értékpapírokhoz kapcsolódó valamennyi jogért, így az osztalékra való jogért is felelős, egészen addig,míg az összes papírral el nem számolt. Ha közben osztalékot fizet a cég, az hozzáadódik a tartozásához. Az nem érv, hogy lehet, hogy te esetleg eladtad volna, hiszen erre nincs lehetőséged, mivel nem tudsz - a BC áldásos tevékenysége következtében -rendelkezni a saját papírodról.
De tegyük fel, hogy megvették ezeket a papírokat és fel is vették az osztalékot. ( mármint a BC) Szerinted akkor sem járna? Ettől szerintem felelősség tekintetében nem különbözik az az eset, ha nem is vették meg, hiszen Neked visszaigazolták, hogy az általad befizetett pénzzel mit tettek.
Az, hogy " nem is volt meg" ,nem menti fel a BC-t, az, hogy milyen esélye van annak, hogy meg is kapd ezt a pénzt, az egy más kérdés.
Mindebből szerintem egyértelmű, hogy a hitelezői igény része az ellopott papírok utáni osztalék is.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 08. 06. 00:27
link
Vajon miért kellett eddig várni? Másra kellett az MNB-nél lévő pénz?
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 07. 18. 10:31
Teljesen jogos a kérdés. Az első BC tárgyaláson ott voltam, mind az öt vádlott békése -és szabadon- sétálgatott. ugyanilyen jogos kérdés, hogy a BC esetében miért nem tekinti sértett-nek a büntető eljárásban az Ügyészség az egyéni károsultakat. / a Questor-nál legalább az 50 millió feletti károsultakat sértett-ként kezelik, van jogi képviselőjük is. / A BC tárgyalás szünetében megkérdeztem az ügyésznőt, hogy mi indokolja, hogy a DRB bankcsoportot igen, az egyéni károsultakat nem tekintik sértett-nek. Nem tudott rá érdemi választ adni!
Hogy mindenki értse: Ennek az a jelentősége, hogy a sértett részt vehet a tárgyalási folyamatban, kérdéseket tehet fel - valószínűleg ezt szeretnék elkerülni!- , tehát van beleszólása a tárgyalás menetébe.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 07. 17. 11:04
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 07. 12. 19:14
Ez a különbség a Questor és BC károsultak között. A BC -tárgyalás első napján jó, ha tizen voltunk!
link
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 23. 15:33
Az MNB vizsgálattal kapcsolatban: Úgy tűnik, hogy MOST elkezdett az MNB úgy viselkedni, mint egy valódi felügyelet! ( Kár, hogy már lassan 3 éve hozzá tartozik ez a terület! )
Ha ugyanezeket megvizsgálta volna ( vagy ő, vagy jogelődje: a PSZÁF ) az elmúlt években, teljesítve a feladatát, akkor ma egyikünk sem tartana itt.( Lehet, hogy kevesebb pénzügyi szolgáltató lenne...)
Ha a felügyelet tisztességesen végezte volna a dolgát egyikünknek sem kellene a veszteségei összeszámlálásával foglalkozni.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 17. 13:58
Megmondaná valaki, hogy amikor megfizettetik velünk a piaci transzferdíjat( 2000 Ft/papír ), akkor miért azzal biztatgatnak, hogy 2-3 hétig is eltarthat míg sorra kerülünk, munkaerő-hiány miatt? 2 nap a transzfer, ha nincs munkaerő,miért nem vesznek fel - akár ideiglenesen - néhány embert, hiszen a piaci árat a transzferért elkérik?!!!
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 13. 18:14
Nem csak az ellenőrzés teljes hiányában sáros a felügyelet ( mikor, ki ).Az "eredendő bűnt" szerintem a dematerializáláskor követték el, amikor lehetővé tették , hogya KELER-nél az egyes befektetők papírjait szolgáltatónként összevontan tartsák nyilván, ami lehetővé tette ezt az egész lopássorozatot. Erről már korábban írtam részletesebben.
Mellesleg, ha már így szabályozták -abszolút hibásan!!!- a piacot, akkor legalább a mindenkori felügyeletnek kellett volna sokkal szigorúbban és szakszerűbben ellenőriznie a szolgáltatókat.
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 13. 11:23
Ebben azért csak ne legyél olyan biztos!
Csak egy gyors példa: megnéztem a 2016.04.30-as kivonatomat, amit már június 3-án fel is tett a felszámoló. A meglévő Ft. összeg megint csökkent, részben a szellemes számlavezetési díjjal, de most jön az igazi: KÉSEDELMI KAMAT!
Ha valaki ezt a pofátlanságot felül tudja múlni, az akár szóvivő is lehet.
Mindez azután, hogy
- másfél éve várjuk, hogy visszakapjuk a jogos tulajdonunkat,
- a felszámoló sorozatos hibái miatt majd egy év kellett a hiány megállapításához és közléséhez,
-a felszámoló által kiadott arányok újraszámolása miatt a BEVA leállította a kifizetéseket,
-az egész felszámolási folyamat teljesen ellenőrzés nélkül zajlik, mivel a felszámoló elmulasztotta a hitelezői választmány megalakítását,
-folyamatosan új formanyomtatványokat találnak ki, hogy a transzferálási folyamatot lassítsák,
- az NHB-s összefonódás egyre nyilvánvalóbb,
- a külföldön rekedt papírokat szintén arányosítani akarják, holott azok megvannak,
tehát a svájci frankos buktákat is a többiekkel akarják kifizettetni,

és lehetne folytatni a sort napestig.
De minden nap bizonyítják, hogy van még lejjebb!!!
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 09. 15:22
Kisapám, valószínűleg eltévesztetted a fórumot!
Itt nem szokás ilyen stílusban hozzászólni, különösen nőkkel szemben.
Értjük, hogy Neked fizetnek a reklámért, de inkább húzz el innen!
Vagy kulturálódj!
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével? 2016. 06. 08. 22:52
Csak nyilatkoznod kell, hogy ne tegyék TBSZ számlára, amikor transzferálják. Adókövetkezmények nélkül eladhatod őket.